Folytatódik a kutyaviadal

Tüntetést szerveznek a Döbrögi-rezsim ellen ma is!

 


A ma délután fél 6-ra a Hősök terére szervezett, a Közép-európai Egyetem (CEU) és a civil szervezetek melletti kiálló, Orbán-kormány elleni tüntetés után a várhatóan ismét több ezres tömeg átvonul az Oktogonra, ahol fél 8-tól másnap reggel 8-ig blokkolják majd Budapest közlekedését.

A szervezők felhívásukban azt írják, mindezt azért teszik, hogy az április 9. és 10.-i tüntetés hevületét magasabb hőfokra állítsák, de békés és erőszakmentes kereteken belül. A demonstrálók célja az is, hogy a vidéket is elérje a tiltakozás, ami lassan valóban országossá dagad: ma Szeged és Békéscsaba, holnap Debrecen is tüntet a civileket és a CEU-t vegzáló törvény ellen.
A Civilizáció civil csoport ma 17:30-ra egy békés és erőszakmentes eseményt szervez a Hősök terére, ahol egy látványos élő képpel állnak ki a civilek és a gondolat szabadsága mellett. A felhívásban azt írják: a Civilizáció csoport megbélyegzőnek tartja a kormány civiltörvényhez beadott módosító javaslatát, mely csak tovább nehezítené az ország jobbításán dolgozó hazai civil szektor működését.
A szerda esti eseményen a Hősök terén 16 000 m²-es területen az összegyűlő civilek tömege alkot meg egy élő képet. “Ezzel üzenjük Magyarországnak és a világnak, hogy tovább dolgozunk az ország érdekében, és maradunk azok, akik vagyunk; maradunk azért, amiért elköteleztük magunkat. Maradunk, hogy elutasítsuk a megbélyegzést; maradunk, hogy mások is maradhassanak” – írják a Hősök Vétója elnevezésű demonstráció Facebook-oldalán, amin már 11 ezren jelezték, hogy ott lesznek, és 14 ezer ember érdeklődik iránta.
Vidéken is tüntetések lesznek
A Hősök terén rendezett tüntetéshez már csatlakozott Szeged, Békéscsaba és Debrecen is. Az öt órakor a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központnál rendezett tüntetés felhívásában arra figyelmeztettek, hogy a kormány retteg a gondolkodó emberektől, a kritikától és a vitától. “Mindent megtesznek, hogy a sajátjuktól eltérő véleményt és gondolatot betiltson, ezért is akarja bezáratni az egyetemet. Ha ezt hagyjuk könnyen lehet, hogy a jövő héten a Szegedi Tudományegyetem kerül sorra. Nem hagyhatjuk, nem hagyjuk! Most rajtunk a sor!”
Békéscsabán fél 6-kor kezdődik a tüntetés a Szent István téren, ahol közös zenéléssel, táncolással állnak ki és tiltakoznak a Közép-európai Egyetem bezárása és a civil szervezetek megbélyegzése, ellehetetlenítése ellen.
Szeged sem marad csendes
Két hete még nem gondoltuk volna, hogy az ország egyik legjobb egyeteméért kell utcára vonulni, de pár hatalmaskodó napok alatt lehetetlenítette el a CEU-t. Nobel-díjasok, nemzetközi és hazai egyetemek, nemzetközi és hazai tudósok sora állt ki a Közép-európai Egyetemért, de ez egyelőre kevés.
A kormány retteg a gondolkodó emberektől, a kritikától és a vitától. Mindent megtesznek, hogy a sajátjuktól eltérő véleményt és gondolatot betiltson, ezért is akarja bezáratni az egyetemet.
Ha ezt hagyjuk könnyen lehet, hogy a jövő héten a Szegedi Tudományegyetem kerül sorra.
Nem hagyhajtuk, nem hagyjuk!
Most rajtunk a sor!
(delmagyar)
Bal-Rad komm: “…Két hete még nem gondoltuk volna, hogy az ország egyik legjobb egyeteméért kell utcára vonulni…”
-Nyilvánvalóan nem erről van szó! EGY OKTATÁSI TEVÉKENYSÉGET NEM FOLYTATÓ, MINDÖSSZE EGY SOROSISTA KOMISSZÁRKÉPZÉST MEGVALÓSÍTÓ CENTRUM NEM NEVEZHETŐ EGYETEMNEK! Ahogyan régen a marxista továbbképzésen szerzett “diplomát” sem tekintette senki komoly emberfia IGAZI diplomának, úgy ezt a képzési formát MÉG ANNYIRA SEM SZABAD tudásadó intézménynek tekinteni.
A demonstrálók skizofrén tudatvilágát csodálatosan megvilágítja a rádió épületére uniós zászlót kitűző fiatal leányzó tegnap este az atv kora esti híradójában leadott vallomása.

Csupán emlékezetből idézzük:
“Tiltakozom minden ellen ami rossz. A szegénység, az éhezés, a hajléktalanság ellen. Tiltakozom az önkény, a jogtalanság ellen. Tiltakozom a kizsákmányolás ellen, és a tanszabadságért, a demokráciáért, AZ EURÓPAI UNIÓERT.” Valahogy így!
ÉS SENKI NEM SZÓL(T) ENNEK A HÚSZ-HUSZONÖT ÉV KÖRÜLI AMAZONNAK:
TE SZERENCSÉTLEN! MINDEZ A RENDSZERVÁLTÁS, A SOROSÉK ÁLTAL KIOKTATOTT DEMOKRATÁK MŰVE!
(Hogy egy rakás kancigány vagy muszlim kanmigráncs éreztesse meg vele a sorosi emberi jogokat!)
Ma megint előadás lesz! Kettős érzésekkel figyelhetjük. Egyik szemünk sír, a másik nevet!
Örülhetünk, hogy Döbrögi rablórendszere erodálódik.
Bánkódhatunk, hogy a RENDSZER NEM OLYAN MÉRTÉKBEN ERODÁLÓDIK, MINT SZERETNÉNK!
Egyszóval: ma folytatódik a kutyaviadal! Soros kutyái feszülnek egymásnak!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: FŐOLDAL | A közvetlen link.

Folytatódik a kutyaviadal bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. lacii szerint:

  Hát igen . Már vidéken is (ahol élek) ,a nép nagy megdöbbenéssel konstatálta, hogy milyen rossz a Pesti egyetemistáknak.
  Itt már kora reggel gyülekezett a jónép a buszmegállóba.
  Én is néztem ki az ablakon , hogy mennyi idős kórú nyugdíjas volt felháborodva a gyerekek rossz sorsa miatt.
  Ott tülekedtek a buszmegállóban, és alig fértek a fel a buszra ami a városba vitte őket.
  De akkor láttam egy kék Suzuki ignist, és ez által egyből meg is világosodtam . Mivel ma nyugdíj fizetés van . Így lehet, hogy az öregkorú nyugdíjasok nem is Pestre mentek, hanem a városban lévő ATM – et rohamozták meg a parlament helyett.
  Viszont az is lehet, hogy este már ők(már mint a nyugdíjasok) sem tudnak majd aludni. Mert ki látott olyant , hogy egy buzeráns fészek nyápicai nem tudják tovább fertőzni azt a helyet.
  De meglehet, hogy sajog minden porcikájuk és azért nem tudnak aludni.
  További szép napot mindenkinek.

 2. Smith szerint:

  Sokkal hitelesebbek lennének, ha a megélhetési baloldali politikusokat elzavarnák a tüntetések környékéről is. Őket ugyanis csak az érdekli, hogy a hátukon bemászhassanak a parlamentbe és megtömhessék a zsebüket közpénzzel.

  • Paul Aradi szerint:

   Realitás!
   A történelem és kultúra nélküli világszemétdomb, az USA 1945 óta a kapitalizmus hangját és “társadalmakat építő” liberalizmust képvisel. 1973 után a HŐS VIETNÁM GYŐZELMÉT követően azt hitte a Világ, hogy egy hatalom ámokfutása véget ér. Hát nem ért véget. Sőt! Jőtt a fő tróger, a mágnás-milliárdos és a pénzén fizeti meg a független nemzetek salakjait, selejtjeit, az emberállatokat (akik főleg a szex és a technika bűvöletétől kábultak) a fiatalokat, hogy csinálják a balhét. (s)oros ahogyan megfizette és pénzelte az ORBÁNBANDÁT és faragott belőlük gengszterváltó gengsztereket, ma ugyan ezt teszi. Újabb fiatal generációhoz nyúl akikkel igazgatni akarja pl. Magyarországot. Ennek a mágnás világtrógernek semmi sem drága. A demokrácia és a szabadság szlogenjének leple alatt Ukrajnában szinte élvezi, hogy gyerekeket gyilkolnak a sorosista fiatal állatemberek. A kérdés csak az, hogy milyen önző érdek és nem nemzeti, vezetett orbánék soros ellenességéhez. Mindegy. A lényeg, hogy tudni kell most kik tüntetnek a qormány ellen!
   1. Azok a soros által megfizetett ficsúrok és fruskák-kisqvák akik soha nem találkoztak a mindennapi lét gondjaival. Azok a fiatalok is, akiknek a szüleik, nagyszüleik a szárított teveszar evése után verdát és drága tandíjat izzadnak ki. No és a új generációs értelmiség amely az individuális világukban azt sem tudják, hogy mi a munka, nem hogy mi a és ki a munkás.
   2. A társadalom többsége a dolgozó tömegek nem azonosulnak, de sejtik az új 1945 utáni liberalizmus-neoliberalizmus lényegét. Ez a modern rabszolgaság, adósrabszolgaság, bankdiktatúra amely kitermelte a társadalmi többség szenvedését, és a könnyeit. A most randalírozó félember fiatalok soha nem emelték fel szavukat, értelmük okán nem is fogják, például azért, többek között, hogy a végrehajtások miatt csak gyerekeket számolva is ezrek kerülnek az öngyilkosság árnyékába, az utcára jutás miatt.
   3. Emlékszünk a gengszterváltásra, az elhíresült Dunagilt mozgalomra amit a soros által kiképzett fiatal diverzánsok, orbánék képviseltek. Ki nyert ebben? A magyar nép nem! A szlovákok igen!!! Egyszer azért mert elfogták az alapvető érdekeiket, másszor azért mert időben kitiltották sorost! Hol tart ma példának okán Szlovákia Magyarországhoz képest?
   Végül! Már sokszor megróttak, mert a véleményem alapja az a felismerés, hogy a gengszterváltó értelmiség és már kiszélesedve és a dolgozó tömegek között a távolság, már-már az ellentét nő! Nem csak azért mert individuális majom értelmiségről van szó, hanem azért és főleg, mert az amerikanizált gyarmattársadalmak természete és lényege, hogy valamilyen alapon megosztottakká váljanak tartósan, akár a polgárháború mélységéig.
   A kulturális szemétdomb USA -nak semmi sem drága, ha pénzbe kerül a sorosok kifizetik, a majmolókat megfizetik, és a vámnál pedig a magyar nép fizet, de cefettül. MEDDIG?
   Ez a realitás, ezért nem a szenvedő társadalom tüntet a ficsúrokkal és a kis q-vákkal!
   Most látni meg az úgy nevezett ellenzéki politikai pártok igazi természetét!
   ÉS KIRAJZOLÓDIK A TÁRSADALOM BÖLCSESSÉGE!

 3. Hun szerint:

  Vesszen az illegitim narancsos rezsim! 🙂

 4. Szaszi szerint:

  Bál van.
  ” Hősök vétója ” LIVE . Jó lassú
  http://24.hu/belfold/2017/04/12/kezdenek-gyulni-a-tuntetok-a-hosok-teren/

 5. Fekete István szerint:

  A fizetős egyetemi hállgató a pénzéért mehet bárhová tanulni. Talál másikat. Aki visszont ingyenes oktatásban vesz részt, az húzza meg magát és tanuljon, de nagyon.Aztán ha nem tetszik itt akkor mehet ahová akar, szart kavarni.Ha a szegények tüntetnek majd a rendszer ellen, na akkor majd én is megyek. De ezek jó ha messze lesznek , húzzanak haza, USA, Izrael.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.