Donbassz

 

 

 

Petro Gerascsuk hoholgenerális ma reggel nyilatkozott. A kijevi udvari sajtóban megjövendölte Maradék-Ukrajna NATO Missziója egykori tisztviselője, hogy Húsvét vasárnapján Oroszország meg fogja támadni a valcmani helytartóságot. Ez lesz a “Húsvéti Háború”!-jelentette ki. Amivel Oroszország a szíriai Shayrat légibázist ért amerikai agressziót kívánja ellentételezni! (Személyes tapasztalat: Ukrajna-szerte jeles ünnepek-mint pl. a Húsvét-előtt akár már több nappal is komoly lerészegedési hullám szokott mindent elborítani! Kitart akár két hétig is!)

Tegnap Nyalókakirály a luganszki frontszakaszra települt orashadát vizitálta le, és lelkesítette hős tankistáit. Komoly szónoklatot nyomott le Debalcevo “hősei” előtt. Arról nem beszélt, hogy a hős önkéntes 17. harckocsizó latordandár eredeti ágyedállományának közel kétharmada már Zaporozzsje és Dnyepropetrovszk hősi parcelláiban álmodják tovább a banderista rémálmot.
Maradék-Ukrajna Szumi-régiójában, az orosz határtól alig tíz kilométerre, Vozdvizsenyszk falu határában lőtte ma egy műhold az alábbi képeket.

Huszonöt tank, és öt darab “Akácia” önjáró löveg érkezett az éjszaka folyamán a helyre.
Persze a frontokon dúl a “Húsvéti Tűzszünet”! A legeslegeslegújabb. A távolabbi helyeken az LNR milícia “hadijátékokkal” múlatja az időt. Ők nyilván már a “Húsvéti Háborúra” gyúrnak.
A frontközeli helyeken-a túloldalon-a valcmanista latortüzérség nem annyira időmúlatásból, hanem nagyon is ostromló szándékkal szorgoskodott. Lőtt az ostromló ordashad minden keze ügyébe kerülő készséggel.
A donyecki frontszakasz némiképp zajosbb mint a luganszki. Ahogyan azt már megszokhattuk.
Mára virradóan Gorlovka-Zajcevo-Donyeck északi területei kaptak rendesen. Ment a műsor hajnalig. Aztán ma reggel-egészen szokatlanmódon-hét óra körüli időben Gorlovkát ismét megsorozák. Lett is “eredménye” a váratlan és szokatlan időpontnak. Egy civil halott. Zajcevoban csak további károk keletkeztek.
Tegnap este tíz körül elszabadult a pokol a Jaszinovataja-elágazásnál, és a donyecki reptérnél. A valcmanisták tankokkal rohamoztak. Jasznovatajanál három, a donyecki reptérnél négy leolvadt latortank füstülög a senki földjén.
Persze ez már a múlt! Merthogy van ugyanis egy legeslegeslegeslegújabb-IMMÁR ÁTFOGÓ-tűzszünet. Amiről a felek tegnap állapodtak meg Minszkben. Eszerint ma (helyi idő szerint) délelőtt tíz órától nincs semmiféle lövöldözgetés Donbassz környékén. Még csúzlival sem.
Erről Vlagyiszlav Gyejnyego luganszki főtárgyaló számolt be, még tegnap este Luganszkban.
A mai donbasszi jelentés írásakor már javában elmúlt a hatályba lépés ideje. Telefonos érdeklődésünkre kaptuk az infot: éppen Dokucsajevszk ágyúzása zajlik.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Havasi Gáspár szerint:

  Ugye, hogy a hülyeség határtalan?

 2. feketerigo szerint:

  Ha meghalsz azt te nemtudod es nem is faj, csak azoknak faj akik ismertek! Ez igy van a butasagnal is!

 3. Próféta szerint:

  Ezek már, ha meghallják a tűzszünet szót, akkor egyből a fegyverükhöz nyúlnak és vad lövöldözésbe kezdenek… Szerintem fogalomzavarban szenvednek….
  Szerintem üzenjenek egymásnak háborút……akkor talán befejezik a lövöldözést.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.