Szíria

Nagyon lassan, és szinte semmitmondó általánosságok szivárognak eddig a tegnapi orosz-amerikai külügyminiszteri találkozóról Szíria ügyében. Majd idővel talán többet is megtudunk.

Tegnap délután Oroszország megvétózta az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) Szíriával kapcsolatos határozattervezetét. Oroszország már szerdán délelőtt jelezte, hogy a tervezet szövegét “elfogadhatatlannak” tartja.
Matthew Rycroft ENSZ-nagykövet közölte: brit tudósok megvizsgálták az idlibi támadás helyszínén talált maradványokat, és szarin, vagy ahhoz nagyon hasonló idegméreg nyomait találták.
A hír arról nem szól, hogy a brit tudósok MIÉRT EGYEDÜL VIZSGÁLÓDTAK, és miért nem az ENSZ-által kijelöl nemzetközi vizsgálócsoport?
Deir ez-Zortól nem messze a nyugati koalíció repülőgépei tegnap helyi idő szerint 17:30 és 17:50 között megszórták a kalifátusisták, és testvérszervezetük, az an-Nuszra horda egyik bázisát.
Csak a bázison éppen rengeteg vegyianyagot tároltak! (Minden bizonnyal Asszadék kérték meg őket a tárolásra!) A következmény apokaliptikus. Legalább félezer martalóc pusztult bele. Szép számmal vannak civil áldozatok is.
A szír kormányhadsereg közleménye legalábbis azt állítja, hogy ott vegyiraktár lehetett. Tehát NEM VEGYIFEGYVERREL TÁMADTAK AZ AMERIKAIAK!
Megemlítik ugyanakkor, hogy az eset kisértetiesen hasonlatos az Idlibben történtekhez. Ott is an-nuszrások voltak a “megtámadottak”, csak éppen a támadók személye volt a “nemigazi”!
Az amerikaiak által megrakétázott Al-Shayrat légibázis ismét teljes kapacitással működik.
Csak következtetni lehet az alábbi hírből arra, hogy Moszvában nem történt Szíria-ügyileg “nagy összeborulás”!
Idlib és Észak-Északnyugat Aleppo tartomány ilyen-olyan martalócbandáinak rossz éjszakájuk volt mára virradóan. Az orosz légierő két hmeymimi légizászlóalját álmatlanság gyötörte. Ma délelőtt egyébbel sem foglalkoztak a latrok, mint ásták elfelé a töméntelen martalóctetemet.
A jelek szerint az orosz légierő tovább irtja a térségbe összezsúfolódott Amerika-kitartottakat. A Lavrov-T. Rex találkozó nem hozott enyhülést a martalócoknak.
Tegnap került napvilágra a hír, miszerint Clintonné Nyőstényördög tanácsadója-bizonyos Jake Sullivan-e-mailben “vallotta” be: “az Al-Qaida Szíriában az egyik legmegbízhatóbb szövetségesünk!”
Homsz tartomány délkeleti régiójában az utolső kalifátusista erősség Khunayfis városának ostroma van fölírva a kormányhadsereg programfüzetébe. Ha ezt elragadják a rémkalifátustól, akkor Palmürától délre megszűnt az ISIS.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. medve szerint:

    Nem azt mondták az oroszok,hogy lezárják a szíriai légteret? Mégis ott van a nyugati koalició és épp vegyi-raktárat bombáztak? Teljesen érthetetlen mit csinálnak, írtják is a terroristákat meg segítik is. m

    Admin:

    Van egy védett légtér. Szíria belső területei. Deir ez-Zor iraki határközeli, és Raqqához közeli műveleti terület. A jemeni és az iraki határvidéket nem fedik. Az oroszok nem légtérzárat csináltak, hanem fölmondták az akciók koordinálását tartalmazó memorandumot.

  2. petymeg szerint:

    A” brit-tudósok” ,mint Irakban?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.