A tegnap estére rendelt buli is megvolt…

Több százan tüntettek a flakoncepciós per miatt éjszaka

Spontán tüntetés kezdődött csütörtök este azután, hogy a bíróság nem jogerősen 300, illetve 200 óra közérdekű munkára ítélte Gulyás Mártont és Varga Gergőt, akik a hétfő esti tüntetésen festéket dobtak a Sándor-palota felé. A kisebb tömeg a hűvös időben a Kossuth térről az Oktogonig vonult, majd vízibombákkal dobta meg a Terror Háza múzeumot. Senkit nem állított elő a rendőrség.

Amíg az emberek gyűltek, a Facebookon már hangoltak a tüntetők az eseményoldalon: „Festéket ma én viszek! Új nanotechnológiás festék, akkor sem látszik ha felhordják és akkor sem ha megszárad!!! Csak azt kérem kiáltsuk együtt, hogy janinak új ruhája van – jani teljesen meztelen!!!!” Mire más: ne legyen festék. A Magyar Idők legszebb álma válna valóra, ha végre rongáló tömeget mutogathatna. Nem szabad felülni semmilyen provokációnak, intelligensen, ahogy eddig!
A hvg.hu tudósítója megtalálta a tüntetést. Nem volt könnyű. Ötvenen-hatvanan lehettek az Akadémia és Garibaldi utca sarkán. Az Igazságügyi Minisztérium húzza meg magát itt, a Kossuth tér 2-4. cím alatt. “Gulyás kell! Kommunizmus nem!” – volt olvasható az egyik jelenlévőnél.
“Közmunkára jöttünk” – skandálták röviden, amikor ezzel a felirattal befutott pár, takarítónak öltözött fiatal.
Az emberek fáztak és ácsorogtak, viszont velük / köztünk volt Hajós András is.
Terjedőben az új hashtag is: #flakoncepció, amely a festékes támadásra adott bírói választ hivatott kifejezni. Ugyanígy terjed a flakoncepciós per kifejezés is.
A tüntetők közt az terjedt, Gulyás Márton is tiszteletét teszi majd, de az elmúlt 48 óra után előbb rendbe kell hoznia magát és ennie kell – ez végül nem történt meg.
Ne üres épületek előtt kiabáljunk – javasolta az egyik demonstráló. „Ne csak azt kiabáljuk, hogy bajszos szar, bár nyilván jólesik”. A tömeg nagyobb része elindult az Akadémia utcán a Deák tér irányába. Nagyjából 100-150 fős lehetett a tömeg az egyre hidegebb estében.
A tüntetők együtt vonultak a Szabadság tér irányába. Mondhatni, az elmúlt napok tüntetéseihez hasonlóan gördülő tiltakozás kezdődött, közben zúgott a : Repültök, Repültök! „Alkotmányt, demokráciát, jogállamot” – skandálták a tiltakozók az Arany János utcai metrómegállóhoz érve.
Az Oktogonra tartva, fiatal járókelőket kértek csatlakozásra, és üdvrivalgás fogadta, ha valaki hallgatott rájuk. Közben folyamatosan bővült a csoport, nagyjából 200-250 fős volt már.
Az autósok jól tűrték a Nyugatihoz kiérő menetet, és a kellemetlenséget, sokan integettek. A fiatalok minden pozitív visszajelzést örömmel fogadtak. A nagykörúton a villamossíneken vonultak az Oktogonra.
Este 11-kor az MTI még egy sort sem adott ki a tüntetésről. Azt a hírt viszont kiadta, hogy megszüntették a katari doppinglabor felfüggesztését.
Nagy jelenet volt, amikor egy járókelő, azt üvöltve, hogy “ezért dolgozom 10 éve külföldön”, fogta magát és beállt a tüntetők közé.
Talán a közösségi média és az üzenetküldő szolgáltatások okozták, de a demonstrálók száma elkezdtett nőni. Már 300-an voltak, a rendőrök decensen követik őket.
Az Oktogonon a Zeneakadémia oldali sarkán néhányan 24 óra óta sátoroznak. Van kihangosítójuk, és rekedten tart spontán beszédet a két mai elítélt mellett. A tömeg úgy döntött egy fél órát marad, várnak további csatlakozókra.
Ahogy a csoport megállt, fogyatkozni is kezdett. Ekkor nem látszott, hogy akár 200-nál többen lennének. Ők spontán szónoklatokat tartottak.
“Boldog, boldog tüntetésnapot, Fidesz-kormány eljön majd az utolsó napod.” – énekelte egy göndörhajú lány. Egyébként is csak a villamost blokkolta a tömeg. Mivel másnap (idén először) szabadnap a nagypéntek, mindenki lazábban reagált a fennakadásokra.
Azért vagyunk itt, hogy többen legyünk – mondta egy aktivista, de csak a rendőrök jöttek közelebb.
A tömeg úgy dönt, a Terror Házához megy, mert a terror ellen harcolnak, és ez jelképes. Az Oktogon ekkor kiürült.
Pörgessük fel ezt az egészet – mondta az élen haladó aktivista, amikor elérte a Terror Házát. Orbán takarodj! Ruszkik haza! Közmunkára jöttünk! – ezek voltak a rigmusok. Bár azzal indultak el a Kossuth térről, hogy felesleges üres épületek előtt zajongani, épp ezt tették, éjfélkor nehéz megfelelő helyszínt találni.
Egy férfi folyadékkal dobta meg a Terror Házát. A rendőrök igazoltatják, a tüntetők és a sajtó pedig körülfogta őket.
Mintegy 20 vízibombát osztott ki egy nő, ezzel dobálták meg a Terror Házát. A rendőrök nem avatkoztak közbe. A dobálók hangsúlyozták, nem akartak megbotrákoztatást kelteni, és a víz kárt sem okoz.
A rendőrök rögzítették az épületet flakonnal megdobáló férfi adatait, de nem vették őrizetbe.
Úgy tűnik ezzel az akcióval nagyjából vége is lett a ma esti megmozdulásnak, a többség elindult hazafelé. Már a szombati tüntetés volt inkább beszédtéma.
(HVG)
Bal-Rad komm: Kisebb dologért (lásd Póka László kitiltása) jóval nagyobb büntetést szabnak ki jogszolgáltatóink, mint Gulyásra és Vargára. Akik most-vélhetőleg életükben először-dolgozni lesznek kénytelenek! BÍRÓSÁG ÁLTAL KÖTELEZVE!
Az itélet hallatán röhögni meg sírni támadna kedvünk! “Mártírokat” fabrikált magának a rendszer! Az a RENDSZER, amely romba döntötte ezt az országot. Elárulta, kilátástalanságba hajszolta, nyomorba taszította magyarok millióit.
EZ A RENDSZER KÉT RENDŐR GÚNYÁJÁNAK DULAKODÁS KÖZBENI ÖSSZEMORCSOLÁSÁÉRT…-“HŐSÖKET” FABRIKÁL ÖNMAGA TÁMOGATÁSÁRA!
Hergeli az unatkozó majdanovcikat! Gondoskodik a programjaikról. Töntetésekre ösztökéli őket. Azokat, akik a bankterror áldozatai mellett demonstrálókat látni sem akarják!
Meg kéne őket egy kicsit buszoztatni. A pesti belvárostól negyven-ötven kilométerre elvinni őket. Lássanak egy kis valóságot! Hallják egy kicsit Vidék-Döbrögisztán lakóinak véleményét.
Vagy egy-egy kilakoltatásra meginvitálni őket! (Bár arra nem mennének el úgysem!)

Képtalálat a következőre: „kilakoltatás-kép”

SZEMBESÍTENI KELLENE ŐKET A RENDSZER BŰNEIVEL!
Jah! Hogy ez is a ‘zoroszok miatt van…! Akik “TAKARODJANAK HAZA!”-és bízzák a dolgok intézését a CEU-végzőseire.
EZEK lehet hogy nem tudják: a’ zoroszok már régen nincsenek!

EZEK NEM TUDJÁK: MIÓTA A ‘ZOROSZOK NINCSENEK, NINCS ORSZÁGUNK SEM!
Jó lenne már egyszer szembesíteni őket a valósággal. Azzal, ami a PESTI BELVÁROSON, ÉS A BUDAI ELITNEGYEDEKEN KÍVÜL VAN! Ahová ők az őrjöngéseik után hazajárnak lepihenni.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A tegnap estére rendelt buli is megvolt… bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. V.kutya szerint:

  Valaki csőcselékezett egy korábbi posztban (teljesen mindegy, hogy ki, szót sem érdemel a személye).
  Itt egy videó a “csőcselékről”:
  http://index.hu/video/2017/04/13/nemzeti_goa/
  Összeszedik a szemetet!
  Ez már valóban egy új nemzedék, minden romlás okai ők, még ilyet!

  Admin:

  Miből gondolod, hogy MÁSOK nem szedik össze? ROMELTAKARÍTÁSON KÉNE MUNKÁLKODNIUK!

 2. Már Tamás szerint:

  “…EZEK NEM TUDJÁK: MIÓTA A ‘ZOROSZOK NINCSENEK, NINCS ORSZÁGUNK SEM!…”
  Hogy szakadt volna az anyjába a feje ennek a sok szar cionliberális féregnek. Leginkább nekik kéne hazatakarodniuk a nyomorult seholsemvolt országukba és ott hőzöngeniük. Mikor ébred végre a magyar? Mikor söpri ki végre ezt a degeneratív szennyet az országból TASZ-ostól, CEU-stól, Helsinki bizottságostól, stb?
  Az pedig jól látható, hogy az ilyen kis takony szarjankók által generált műbalhék csak a fityisz gőzszelepei, ezzel akarják kifogni a szelet a megnyomorított lakosság vitorlájából, nehogy a valóban súlyos problémák miatt tömegek vonuljanak az utcára. Addig még tudják kezelni a dolgokat (kormány, zsaruk), amíg csak a Nagykörúton-belüli senkiháziak és romkocsmás-kábszeres idióták szájkaratéznak csak. Ezért hagyják őket relatíve szabadon tombolni, és ezért lehetetlenítik el Pókáékat, akik gyutacsként akár robbanást idézhetnének elő.

 3. Tarna szerint:

  Érdekes ahogy a rendőrség “tessékeli a gender gyerekeket” a testnevelésből felmentetteket, akik a félig hibbant agyukkal összekeverik a férfi – női szereprepertoárt a hímet meg a nőstényt, akik életükben a kezüket munkára nem emelték, de a pofájukat nagyon jártatják.
  Ezek rosszabbak, mint a hippik voltak.
  Milyen ivadéka lesz ennek a dologtalan korcs nemzedéknek?

 4. petymeg szerint:

  Mást ehez hasonlóért évekre ítélt a “bíroság”mondván;terrorista!
  Látott már valaki közmunkára ítéltet dolgozni?Hát az egy vicc!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.