Aggodalom FRISSÍTVE!

Wang Yi a Kínai Népköztársaság külügyminisztere a South China Morning Post című újságnak adott mai nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki az amerikai-észak-koreai súrlódások miatt. “Az embernek az a benyomása, hogy bármelyik pillanatban fellángolhat a konfliktus. Ha pedig kitör a háború, annak mindenki csak vesztese lesz!”-mondta a kínai külügyminiszter.

Biskekben Dmitrij Peszkov a Kreml sajtószolgálatának vezetője a Koreai-félsziget térségében kialakult helyzet valamennyi érintett országát önmérsékletre szólította fel, és javasolta, hogy mindenki tartózkodjon provokációként értelmezhető lépések megtételétől.
Peszkov szerint Oroszország nagyon aggódik a térségbenkialakult feszültség miatt.
Frissítés:
A Kinai Központi Televízió (CCTV) jelentette, hogy a kínai nemzeti légitársaság felfüggeszti jövő heti Phenjani járatait. Hétfőn, kedden és pénteken ezek a járatok nem közlekednek.
A felfüggesztést a kínai külügyminiszter aggódó nyilatkozata után nem sokkal jelentette be a CCTV.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Aggodalom FRISSÍTVE! bejegyzéshez 22 hozzászólás

 1. NSP szerint:

  Igaza van a kínainak, csak egy dolgot nem említett meg. Ha az amerikaiak bármivel próbálkoznak ami Kína érdekeit komolyan sérti, piacra dobják az USA államkötvényeit és egyéb tartozásait. Onnantól kezdve a világgazdaság, a tőzsde összeomlik. Ebből csak azok az országok jönnek ki jól, ahol van gazdaság, termelés. USA összeomlik (Magyarország is). Kína, Oroszország meggyengülve bár de nyertesen vészeli át a galibát.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   NSP ! Szerintem azok az eszközök amit ön emlitett gyenge eszközökahoz képest,hogy milyen eszközök kerülnének használatba, ha szakadás történne. Szerintem egyik fél sem válogatna a keze ügyénen lévő leghatásosab használatától sem. Szerintem nemis Kína kezdenéel,mivelhogy nem az ő flottája van(?) az Észak Kóreai vizeken-hez közel. Nem a tőzsdén harcolnának,azt elhiheti. Pld. A jenkik megtámadnák É. Kóreát, mivel Kíni érdekszférát támadnának Kína sem maradna tétlen,nem nézné ölbetett kézzel, nem beszélve az Amerikai-Kínai torzsalkodásokra,alkalmat ralálna a feszültség levezetésére, mmivel a Kínaiak NAGYON SZOROS KATONAI SZÖVETSÉGBEN VANNAK OROSZORSZÁGGAL, oroszország a Kínaiakat segitenék. Azután meg már nem lenne semmi, ezetleg ezer(1000) esztendeig tartó RADIÁCIÓ, csak enyi !

  • furnan szerint:

   Én azt gondolom, a térségben az első atom adok – kapok után már nem fognak a kinaiak sem tőzsdézni, sem tárgyalgatni……
   De, amit említettél, (az USA eladósodása) lehet a háttérben egy ok, hogy az amerikaiak elindítsák a világégést…..
   Az ő földjüket még nem érintette igazából meg egy újkori háború, és nem tudják érzékelni a pusztítást…. na, ezért veszélyesse az elnökükkel az élen……

   • furnan szerint:

    veszélyesek (jav !)

   • "Szélsőjobb" :D szerint:

    Ez az “USA eladósodása Kína felé” nem igaz.
    Az USA sok pénzt gyártott (petrodollár), hogy piacait fizetőképessé tegye. Majd a fedezet nélküli petrodollárt államkötvény formályában piacra dobta, hogy finanszírozni tudja önmagát. Kína, hogy piacot szerezzen magának (termékeinek) bevásárolt egy csomó USA államkötvényt (uszkve fedezet nélküli petrodollárt), majd ennek fejében termékeit az USA piacán értékesíti (szintén petrodollárért), így valutához jut.
    Kína az így keletkező valutából tud nagyhatalom lenni.
    MERT A PIAC ÍGY MŰKÖDIK!

  • realista szerint:

   Hát….nem egészen ! Kínának 2 300 milliárd dollár amerikai deviza tartaléka van. Szerinted jó nekik ha ez lenullázódik ????

   • Kósa Lajos szerint:

    No meg legalább 33000 MILLIÁRD elfekvő államkötvény, amivel éveken át kirántották az USA-t az államcsődtől!!?

    • Balázs szerint:

     A rizs az rizs.
     Ha el voltak vele pár ezer éven át, akkor kit érdekel ez a kis virtuális pénz?
     Nyilván oda lesz 100(200) millió kínai…
     És akkor mi van?

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Hát bizony nagy igazsága van Peszkovnak. Szerintem nemcsak oroszország aggódhat,hanem az egész emberiség is, beleértve minket is. Ugyebár,milyen “megkönyebüléssel” vettük tudomásul, hogy nem a Mrs. IIIvilágháboru nyerte meg az elnökválasztást, hanem Trump, aval nem törődtünk, hogy a választási kampány alatt hogyan visekedett. Most aztán retteghet a világ százszorta jobban, ennek a kedély beteg embernek a kénye-kedvétől. Talán nem is ok nélkül voltak Jenkiországban az ellene valói tüntetések.

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem ez a frissitésben közölt hír előre vetiti az ottani politikai helyzet nagyon komolyra válását. Külömben is az É.Kóreaiak másképen is megünnepelhetnék Kim.ir-szen (m) 150-dik születés napját, minhogy rakétákat eregetnének, mert azzal akarják megünnepelni.

 4. lacii szerint:

  Még mindig nincs , és nem is lesz engedélyezve az Atombomba.
  Forrás , Sanyi az ötödikről.
  További szép napot mindenkinek.

  • Paul Aradi szerint:

   Ki az a világon akinek az engedélyére van utalva bármelyik lator atom hatalom. Oroszország, Kína talán engedélyt kérne, ha az elmebeteg amerikai vezetés (és nem trump) magában!!!) elragadtattatná magát. Az ENSZ latorhatalmak szolgája, az egyezmények írott malasztok. Ugyan, ugyan!

 5. TERMIN8ATOR szerint:

  A Kinai Központi Televizió(CCTV) jelentette,hogy a kinai nemzeti légitársaság felfüggeszti jövő heti Pjongjani járatait. Lehetséges, hogy Kína így próbál nyomást gyakorolni Kim-cso-un-ra, hogy áljon el a Kim-ir szen 150-dik születés napját ne rakéta eregetéssel,hanem valamilyen békéseb módszerrel ünnepeljék meg ? Vagy már anyira elmérgesedett a helyzet, hogy nincsen lehetőség a lebeszélésnek ? Ez a nagyon közeli háboru kirobbanását jelentheti ??

 6. Kósa Lajos szerint:

  Aradi “úr” nem értetted.Az 5. nem egy e-világi hatalom, talán az 5. dimenzió!?

 7. Tarna szerint:

  Az amerikai flottaraj csak arra jó, hogy provokáljon.
  Mára a japánoknak is leesett a tantusz és érzékelik a veszedelmet
  A KDNK egy fanatizált és a végletekig feszített állapotú katona állam, aminek a fegyveres reakciója jól kiszámítható.
  Kínának a Sárga tengerre nem kellene beengedni az amerikaiakat.
  A jenkik mit akarnak ott néhány hadihajóval bohóckodni?
  Nehogy a tenger fenekén találják magukat.

 8. zz szerint:

  Usa nak mindegy eltűnik akinek tartozunk meg van oldva pipa !
  Ja és ha sikerül kifosztani még jobb !!! Lásd tücsök és hangya mese

 9. szemcsi szerint:

  Ha és amenyiben az USA kaland néhány atombomba elpukkanását okozza
  és ez atomégésé eszkalálódik,
  akkor MI mint NATO csatlósok a JÓ oldalon leszünk,
  amikor az atomtűzben elhamvadunk.

  Ez tültsön el mindenkit boldogsággal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.