Kezd ELEGÜNK lenni BELŐLETEK!

Döbrögi: a legbékésebb népekkel is megtörténik, hogy elegük lesz

Értékelése szerint az országot „a reménytelenség emberei irányítják, a változás akadálya a csődkormány, amely rettegve őrzi alkalmatlanságának titkát”. Ami sok, az sok – jelentette ki Orbán, hozzátéve: már az ország minden zugából ez hallatszik.

Nem kellene a végsőkig feszíteni a húrt, mert „a legbékésebb népekkel is megtörténik, hogy elegük lesz”.
1990-ben a magyarok bejelentették, visszakövetelik az országot a megszálló katonáktól. Ma is ki kell mondani: „vissza akarjuk kapni a hazánkat azoktól, akik magánvállalatukként kezelték és csődbe vitték, mert az ország nem a kormányé, hanem az embereké”.
(nepszava)
Bal-Rad komm: “…1990-ben a magyarok bejelentették, visszakövetelik…”
-A MAGYAROK már rádöbbentek: AZ AZ ORSZÁG MÉGISCSAK AZ ÖVÉK VOLT!
Ismét EGYRE TÖBB MAGYAR mondja: “…vissza akarjuk kapni a hazánkat azoktól, akik magánvállalatukként kezelték és csődbe vitték, mert az ország nem a kormányé, hanem az embereké”
-A MAGYAR EMBEREKÉ! Akik egyre türelmetlenebbek, és egyre dühösebbek! Már nagyon-nagyon sok MAGYAR látja: “…az országot „a reménytelenség emberei irányítják, a változás akadálya a csődkormány, amely rettegve őrzi alkalmatlanságának titkát…”
Az mondjuk egy más kérdés, hogy a banditáktól visszaszerzett, kifosztott országgal mit is tudna kezdeni a MAGYAR NÉP!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Kezd ELEGÜNK lenni BELŐLETEK! bejegyzéshez 19 hozzászólás

 1. V.kutya szerint:

  Senki sem akarja látni, mindenki hazudik önmagának, félnek a tükörbe nézni.
  Harmadszor írom le itt: olyan, hogy magyar nép, nem létezik már. Csak 10 millió magyarul beszélő ember van. Nem csak a közjogi fogalomból törölték a népet, hanem a napi szóhasználatból is kikopott, a nép és a csőcselék fogalmát összemosták, lealjasították. Ez a kormányzat sem használja már a nép fogalmát, “csak” a nemzetét, mintegy kisajátítva saját magának mindenféle jogot, amely egyébként a népet illeti meg.
  Tehát, ha bármilyen változást szeretnétek, valamiféle új népköztársaságot, először magát a népet kell újra megalkotni. Ez e pillanatban nagyon reménytelennek látszik, mert ma senki nem akar a nép fia (lánya) lenni, mindenki többnek gondolja magát, legalábbis főnemesnek!

  • Ghandi szerint:

   Elnézést kérek, ha tiszteletlen vagyok!

   Ahhoz, hogy érdemben vitassuk meg, van-e magyar nép, vagy nincs, definiálnunk kellene, a nemzet, az állam, az ország fogalmait, de erre sajna pár perc aligha lenne elég.
   Megalkotni a népet? A nép már létezik. Gondolom, az identitását szeretted volna mondani. Közel sem annyira lehetetlen, mint hiszed, vagy mint írod. Magam is megdöbbentem rajta, de a nemzetet és a nemzettudatot (azaz olyan népet, aminek nemzeti identitása van), a 18. századvégi magyarországi politikai erők kezdték átvinni a népbe azt követően, hogy végignézték Napóleon ámokfutását, Lengyelország megszűntét és felosztását. A nemesség megrémült, mert úgy látták, hogy nincs nemzet, ezért már az 1790-es évek elejétől azon tépelődtek, hogy fel kell szabadítani a jobbágyságot, ki kell alakítani a nemzeti és hazafias érzelmű polgárságot, be kell tiltani a kisebbségek nyelvének használatát, le kell rázni a Habsburg uralmat, különben az ország elveszik… Ha nem így gondolkodtak volna, Aranytól és Petőfitől soha egyetlen sor nem jelent volna meg nyomtatva. És lám! A Habsburgok az 1840-es évekre már gyűlölték Petőfit és Aranyt, olyanokat mondtak, mint a mai liberális férgek: Íme, ilyen senkiházi, tanulatlan parasztok, mint ez a Petőfi tanítja művészetre ezt a bugris, semmiházi népet! (Erre leggyakoribb példájuk Petőfi: Megy a juhász szamáron című verse volt). Petőfi nem volt magyar (nem teljesen) de magyarnak vallotta magát. És ma a legtöbben el is fogadjuk őt magyarnak, még büszkék is vagyunk rá.(Kínában kéttucatnyi verse kötelező az iskolákban, Aranytól egy átlagos kínai gyerek kb. 25 versszakot tud idézni. Tanítják őket, mint a hazafias művészet gyöngyszemeit).

   A nemesség 25-40 év alatt kovácsolta nemzetté az ország lakóit, olyannyira, hogy 48-ban a sír szélére taszította Magyarország a Habsburgokat, a haláltól csak a rokon orosz cár mentette meg őket…

   (Ha most valami agyhalott azzal jön, hogy a nemeseket tömjénezem, akkor sírva fogom csapkodni az asztalt azt ismételgetve: Hogy lehetnek ekkora hülyék a világon?!)

   Vagy nemzet és nemzetállam leszünk, vagy nem leszünk! Az unokáink a vállalatok által fenntartott haláltáborokban, vagy gettókban végzik (láttunk már rá példát, a koncentrációs táborokat, a német hadianyagot termelő, és azokat kiszolgáló beszállítókról, bankárokról, vállalatokról ma is mélyen kussol a történelem, hát még ez a liberális féreg banda!), vagy rabszolgaként, mindegy, mennyi magyar vér folyik az ereikben! A magyar értéktelen! Az Oszmán birodalom több ezer precíz, mesterien öntött francia ágyúval igázta le Magyarországot. Nyugaton már akkor hülyék voltak hozzá, hogy megértsék, ha itt a töröknek könnyű dolga lett volna, Párizst ágyúzta volna a francia ágyúival!

   Ha komolyan gondoljuk, hogy nincs remény, van értelme holnap reggel felébrednünk?

   Elnézést az előfordulásomért!

   • vitorla123 szerint:

    A múlt semmit szem old meg!Ma Magyarországon két osztály van.A munkaakadó győzteseké és a veszteseké ,ha jobban tetszik a lúzereké! A munkaadók tőke hiányában képtelenek működtetni az országot,pláne átvenni és fejleszteni a szocialista ipart és mezőgazdaságot.Csak egy pici részét.Ezért és a robotok és a számítógépek korában ez a rendszer működésképtelen,és a magyar “faj” nem tartható fenn.Pusztán gazdasági okokból.Most!Múlt nincs,nem is volt soha,mert az idő egy dimenziós.A történészek meg írják a mesét.Azt hogy egy lúzer 100 éve hogy élt senki sem tudja.Már a sírja sincs meg.
    Nem tudod soha egy perccel korábban megvakarni az orrod.Mert az idő egymásutániságot jelent. Úgy van ahogy V.Kutya írta.Előbb szétverték a magyar népet utána a Népköztársaságot, hogy a bosszúálló zsidók meg tudják valósítani saját rendszerüket.Ez történt a rendszerváltással és ez működik ma.Kommunisták nélkül meg nem állítható vissza a tulajdonviszony és a polgárok jóléte.Ragozni lehet,csak értelmetlen.Közösségi tulajdonú ország kell!

    • Ghandi szerint:

     Veled, Kedves Vitorla, nagyjából egyet is értek! Amiben nem: A nemzet valóban a népi hagyományok megtartásában és átörökítésében leledzik, de a nemzet kizárásával nem valósítható meg a közösségi tulajdonú ország, és a polgári jólét, mert ehhez közösség kell. Egy országnak, mint földrajzi helynek a lakóit a nemzet fogalma képes egy közösségbe kovácsolni. Ha a nemzeti közösséget szétverik úgy, hogy ne éledhessen újra, akkor a terület lakosságának az érdekérvényesítő képességei és jogai megszűnnek létezni. Hogyan lehet közösséget csinálni olyan emberek sokaságából, amelyek mindegyike úgy érzi, semmilyen kötelék nem fűzi a többihez? Milyen erkölcsei lennének egy ilyen társadalomnak? Hogyan lehetne megfékezni a bűnözést, a közönyösséget, az érdektelenséget? Hogyan lehetne a polgárok jólétét biztosítani egy totálisan szervezetlen tömeggel, szemben a szuperszervezett, szilárd irányelvekkel, szervezési tematikával működő, kizsákmányoló óriásvállalatokkal szemben? A nemzetre és hagyományaira szerintem éppen azért van szükség, hogy a tömeg kiszolgáltatottságát valamelyest tompítsa, adja Isten, versenyben tartsa a multinacionális szervezetek ereje ellenében… SZERINTEM…

     • V.kutya szerint:

      T. Gandhi, légy gyakrabban jelen itt!

     • Pedellus szerint:

      Maximális tiszteletem és elismerésem Ghandinak, amiért logikus és következetes okfejtésével kiállt a nemzet megmaradása gondolata mellett!
      Tény, hogy egy német munkavállaló a Mercedes gyárban nem fog kiállni a magyarországi Mercedes gyárban dolgozó sorstársának vele azonos béréért. Az osztályharc, ha már ezt a kifejezést használjuk, nem fogja megszüntetni a bérkülönbségeket! A bérszínvonal különbségeinek megszüntetése csak nemzeti érdekérvényesítés útján történhet! Tökéletesen egyetértek Ghandival az alábbi kérdései mögött rejlő gondolataival:
      “a nemzet kizárásával nem valósítható meg a közösségi tulajdonú ország, és a polgári jólét, mert ehhez közösség kell. Egy országnak, mint földrajzi helynek a lakóit a nemzet fogalma képes egy közösségbe kovácsolni. Ha a nemzeti közösséget szétverik úgy, hogy ne éledhessen újra, akkor a terület lakosságának az érdekérvényesítő képességei és jogai megszűnnek létezni. Hogyan lehet közösséget csinálni olyan emberek sokaságából, amelyek mindegyike úgy érzi, semmilyen kötelék nem fűzi a többihez? Milyen erkölcsei lennének egy ilyen társadalomnak? ”
      ———————————
      Ghanditól függetlenül jegyzem meg, hogy a kommunista ideológiának a munkás-munkaadó ellentétre szűkített valóságfelfogása és magyarázata éppen a nemzetet, az évszázados-évezredes, közös hagyomány és kultúra alkotta lelki közösséget és annak valóságalakító hatását iktatta ki a jövőalakító eszmekörből!
      Ha ezt a hibás előfeltevést sikerül kiiktatni a kommunista ideológiából, akkor a nemzeti alapon szerveződő kommunizmus sikeresen veheti fel a harcot a globalizmussal szemben!
      Az életképes nemzet védi saját termelőerőit, természeti erőforrásait, csak a szükséges mértékben támaszkodik külkereskedelmi forrásokra. Makszimálisan protekcionista politikával védi érdekeit, hiszen a nemzetek közti technológiai versenyben csak akkor lehet számításba vehető versenyző, ha iparának izmosodása egy óvó, védelmező közegben történt.

     • V.kutya szerint:

      Még egyszer: a magyar nemzetet ellopták, a néppel együtt. Az öröklött és szerzett jogainktól megfosztottak, és nem mi akartuk így. Rajtunk, proletárokon nincs mit számonkérni, nagyon sajnálom, aki ezt a szemünkre veti, az inkább nézzen szét egy jobbikos vagy fideszes gyülevész rendezvényén, és keresse ott az ő elveszett nemzetét!
      A proletár egyetlen vagyona a munkaképessége. Ezért oda megy dolgozni, ahol többet adnak érte, mert csak így lehet biztosítani az újratermelésben való folyamatos részvételt.
      Nem mi loptuk el a nemzetet, ezért ne rajtunk keressétek!

    • V.kutya szerint:

     Még egyszer:
     Van a NÉP, és van a NEMZET!
     Minden tisztességes, civilizált országban ez a két fogalom nagyjából ugyanazt takarja.
     A mi kormányunk (korábbiak is) sohasem felejtik el különbséget tenni a kétféle definíció között.
     Ma minden, és mindenki nemzeti, de senki sem népi.
     Pedig NÉP nélkül nem működik semmi.
     Figyeljen mindenki, aki magát többre tartja, mint a NÉP fia:
     Egy minisztert le lehet váltani. Ha lopott, elküldik, hoznak helyette mást (aki még többet fog lopni).
     Egy igazgatót is le lehet váltani. Meg az osztályvezetőt is le lehet váltani, ők a NEMZET gerince, a mai úri osztály.
     De hogyan váltod le Kiss Jóska gépészt, vagy Tóth Jóska mozdonyvezetőt? És sok más, 3-4 milliónyi munkást, akik maga a NÉP, így együtt?
     Mindenki jön-megy, megszedi magát, a Nép pedig marad, mert a Nép az bizony dolgozik, ezerrel, mert neki ez a dolga.
     Engem, és a Kiss Jóskát nem lehet leváltani, be van bizonyítva, ma már kötéllel fogják a még dolgozni képes fehér magyar embert (bizony, V.kutya rasszistább 10 jobbikosnál, ejnye-ejnye!).
     Ez van, sajnos, idáig jutottunk a nagy nemzeti zászlóerdővel.

   • Havasi Gáspár szerint:

    Nagy igazság van benne.

 2. Hun szerint:

  Igazán a szaván kellene már fognia a Magyar népnek ezt a kis csúszó mászó G.-t!

 3. id Kiss László szerint:

  Újabb bírói megnyilvánulás az ami bennem:

  FÉLELMET – MEGBOTRÁNKOZÁST ÉS RIADALMAT KELT!

  És nem egy polgári peres ügy amit a festék dobálással elkövettek!
  KOMOLYAN, VÉRESEN KOMOLY!

  Közzététel: 2017. ápr. 13.
  SZP, NT, 2017. április 13., csütörtök 18:53, frissítve: csütörtök 20:38
  A bíróság bűnösnek mondta ki Gulyás Mártont és Varga Gergelyt társtettesként elkövetett garázdaság és rongálás bűntettében. Előbbinek már volt egy próbára bocsájtása, így őt 300 óra fizikai munkakörben végzendő közérdekű munkára ítélték, Varga csak 200 órát kapott. Amennyiben ezt nem teljesítik, büntetésük fogházbüntetésre változik, a bíróság 12-12 órát beszámított az előzetes fogva tartásban töltött időért cserébe. Emellett Gulyáséknak 30 ezer forintnyi költséget kell megfizetniük.
  Az indokolás szerint az ügyész szóban előadott vádjával a tényállás nagyrészt egyező – ismertette Hornyák Szabolcs bíró. A csoportos elkövetés tényállását ezek szerint nem találta megalapozottnak a bíróság, az ügyészség által emlegetett harmadik, ismeretlen személlyel nem működtek együtt Gulyásék hétfőn, amikor festékkel teli flakonokkal dobták meg a Sándor-palotát. Hornyák szerint a vádlottak egyezően adták elő vallomásukat, s minden részletről maguk számoltak be.
  A Sándor-palota azonban a szabályok szerint műemléknek minősül, így az másodlagos, hogy a vádlottaknak milyen a hozzáállása az épülethez – áll az indoklásban. Ugyanakkor a bíróság nem ismerte el, hogy a Sándor-palotában 23 ezer forintos kár keletkezett, a bíró meghatározhatatlan értékű károkat emlegetett. Kifejtette, Gulyás és Varga cselekedete kimerítette a garázdaság fogalmát, hiába hivatkozott véleménynyilvánításra a védelem.
  A bíróság szerint a helyszín nem zárta ki, hogy a környéken tartózkodók megbotránkozzanak, az ítélet szerint az csak feltételezés, hogy a tüntetésen jelenlévők közül mindenki ízlésének megfelelő volt a cselekedet. Hornyák ezzel kapcsolatban azt is kiemelte, hogy a Sándor-palota egy turisták által látogatott helyszín is. Az ítélet arra is kitért, hogy két rendőrnek nemcsak a ruhájára, hanem az arcára is fröccsent a vízbázisú festékből, amely így a szembe kerülve veszélyt is okozhatott volna – érdekes, ez nem is volt része a vádiratnak.
  A bíró szerint súlyosbító körülmény, hogy sok mostanában a garázdaság, enyhítő viszont, hogy Gulyás bocsánatot kért a rendőröktől, akik festékesek lettek, Vargánál pedig a büntetlen előélete jelentett enyhítést. A bíróság az ügyészség által javasolt szabadságvesztést túlzottnak találta volna, ezért lett az ítélet közérdekű munka – hangzott el a Budai Központi Kerületi Bíróságon. Gulyás és Varga felmentésért fellebbezett, az ügyészség pedig a felfüggesztett szabadságvesztésért.
  Mivel a Sándor-palotánál állagsérelem nem történt, a vízalapú festéket egy vödör vízzel és egy szivaccsal le lehetett mosni az épületről, így nem áll meg a rongálás vádja Gulyás Márton és Varga Gergő ellen – mondta védőbeszédében Varga ügyvédje. Nehéz-Posony Kata szerint ez maximum egy polgári perben lehetne kártérítési igény alapja. Nem világos, hogyan jöhetett ki 23 ezer forintos kár az épületben.
  Az ügyvéd azt elismerte védőbeszédében, hogy a videókon látható egy harmadik személy is, de szerinte így sem áll meg a csoportos elkövetés vádja, ugyanis az ismeretlen láthatóan nem Gulyás Mártonékkal együtt lépett fel, csupán felemelt egy üres festékesflakont a hétfői tüntetésen.
  https://www.youtube.com/watch?v=I5qsDpV_4ZQ&t=919s

  László Kiss6 perce
  Hornyák Szabolcs bíró. cirkusznak írnám amit művelnek , de nem tehetem, komolyan véresen komoly – erre már akkor rá kellet volna döbbennie, amikor a vád előadója a btk.át idézve a garázdaság szövegét előadta, amikor az ott levő nép kinevette – szóval nem cirkusz és ha ezt a játékot annak szánták, hogy a modern világ spartakusait – megfélemlítsék, tévednek, sőt erősíti őket!—- hogy egy sima polgár peres ügyet, mert ha a jövőben a tojással és paradicsommal megdobált személ ügyekben hivatali személy elleni erőszak – megsértése lesz a vád – teljesen nevetséges ahogy a nép reagált rá! Tehát ezt az ügyet is ahhoz a politikai ügyekhez soroljuk mint BUDAHÁZY – ügyét és ne higgye – tudja a nép ítélkezni fog ön felett is, és hiába fog védekezni, hogy a fideszes KISZ—-titkáros hatalom parancsának engedelmeskedett!

  • Ghandi szerint:

   Rosszul emlékszem, hogy a liberális-szocialista urak, minekutána Gyurcsány és Demszky urakat elérte az emelvényen állva egy-egy tojás és túlérett paradicsom, olyan törvényt hoztak, ami az efféle tetteket terrorcselekményként minősíti? Különösnek tartom, hogy az nem adott okot a polgárnak nevetésre… Ellenben a nyilvánvaló garázdaságot, amikor ezen urak érdekkörét képviselő személyek követik el, és a bíróság ezt ki is mondja, azonnal diktatúráról beszélnek…

   Bizonyára én vagyok ilyen nyafka köcsög, de nekem már komolyan felfordul a gyomrom ezektől a… Na, jó hagyjuk! 🙁

 4. M szerint:

  Első lépésben kiprivatizáltak mindent az államtól, majd ez a bűnöző csoport, kiprivatizálta magát az államot is.
  A kedves a történetben, hogy a kommunistákat szidják a jelen helyzetért, pedig ők felépítettek, nemzeti jólétet teremtettek és ez a képmutató bűnöző csoport besimulva, minket árult el először.
  Pont azért jött létre ez a rendszer, mert a szocialista rendszer keretei, nem engedték szétrabolni a nemzet javait.

 5. Próféta szerint:

  Ha, el kell pusztulnunk a tehetetlenségünk, az érdektelenségünk, a gyávaságunk miatt és hagyjuk, hogy mindent megtegyenek velünk……. AKKOR PUSZTULJUNK.
  Majd, ha az összes bárányt megeszik a farkasok, akkor majd egymást kezdik enni és a végén csak egy marad……aztán az is éhen hal.
  A gonoszság elpusztítja még saját magát is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.