Minden Bombák Orosz Atyja

Az amerikai “Business Insider” újság rettegő cikkét ismerteti a rusvesna.su. A tegnap Afganisztán martalócaira ledobott “Minden Bombák Anyja” nevű szerkentyű kapcsán.

Az amerikai újság ennek az esetnek az apropoján megemlíti, hogy Oroszországnak meg megvan a “Minden Bombák Atyja”! Az AVPBM típusjelű thermobarikus kütyü, amit 2007-ben teszteltek az oroszok.

A Business Insider szerint “ez jobb” mint az amerikai GBU-43-as. Könnyebb mint a “Minden Bombák Anyja”, ám robbanóereje kb. 40 tonna TNT-nek megfelelő hatású. Rombolási körzete pedig duplája a tegnap Afganisztánban ledobott amerikai “Anya” hatásának.
Majd hogy kellő riadalmat is keltsen az olvasókban, a Business Insider részletesen ecseteli az “Atya” működési elvét. Miszerint az “Atya” előszor kitölti a környezete légterét robbanékony permettel, aztán beindítja a szert. Ami pedig széttép, leolvaszt mindent! És itt sincs sugárhatás.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Minden Bombák Orosz Atyja bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. realista szerint:

  A két szuper bomba eltérő célt szolgál. Az orosz háborús felhasználásra készült, az amcsi a bunkerek, alagutak szóval mélyen fekvő célok ellen. Jellemzően Iráni atom létesítmények ellen fejlesztették ki, azóta nem is használták – nem volt mire.
  Most bocskoros tálibok barlangjaira dobták, teljesen feleslegesen.

 2. Botond szerint:

  Megint pofára estek az amerókák … 🙂 … villantotak egyet a nagy bombájukkal, hogy “na idesüss, nekünk ilyen is van…”. Erre a Medve előhúzott a zsákjából egy jobbat, sokkal nagyobb hatóerejüt … “Ilyesmire gondoltatok Donald?” … Tök égő … a független, szittya, keresztény médiánk – amely nem független, nem szittya és főleg nem keresztény – nem is tesz róla említést / még mindig az amerókák bombájától ájuldoznak.

 3. zz szerint:

  Lejárt a szavatossága !!

 4. dum dum szerint:

  A baby bombát használták egyszer afrikában az amik.
  Azzal fékezték meg az első ebola virust, 3 millió fok C

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.