Mindenki nyugodjon le…

Veszélybe került a vizes vb megrendezése?

Veszélybe került a budapesti vizes világbajnokság megrendezése.

A Duna Aréna rekordidő alatt, költségkereten belül készült el, február végén adták át. A 22 milliárdos úszópalotába már Hosszú Katinka és úszóklubja, az Iron Aquatics beköltözött és kisebb csatározás után Darnyi Tamás úszóiskolája is – külön tanmedencét kaptak –, s időközben kiderült, pár múlva mégsem adták át az új létesítményt.
A Bp2017 sajtószóvivője, Borsa Miklós közölte, hogy a Duna Aréna “terheléses próbaüzemben” van, hogy most derüljenek ki a hibák, mintsem később. A 24.hu szerint a Népszava utánajárt, és meglepően tapasztalták, hogy az uszodának még üzemeltetője sincs!
Az ügyben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. három hétre, a világbajnokság idejére pályázatot írt ki a Duna Aréna üzemeltetésére, de erre még nem találtak megfelelő pályázót. Muszbek Mihály sportközgazdász úgy véli, hogy ilyen rövid időtartamra senki sem vállalja el a feladatot, mert nyereség helyett csak bukni lehet az ilyen beruházáson.

– Rendkívül összetett feladat, amit nem szabad olyanokra bízni, akik korábban nem foglalkoztak ilyesmivel. Végképp nem értem, miért most kezdenek el üzemeltetőt keresni, három hónappal a vb előtt – mondta a Népszavának a szakember.
Muszbek ugyanakkor azt sem érti, hogy miért szerepel a pályázati kiírásban az őrzés-védelemmel kapcsolatos biztonsági feladatok ellátása, amit már a kormányközeli Valton-Sec Kft. nyert el közel 250 millió forintért.
– Üzemeltető nélkül nem tud működni egy uszoda. Feltételezem, az már eldőlt, hogy a világbajnokság után ki üzemelteti a Duna Arénát, ki dönt például arról, hogy melyik úszóiskola, mikor használhatja a vízfelületet. Viszont a világbajnokság egészen más kihívást jelent, amit ezek szerint nem vállalt a későbbi üzemeltető. Ennek azonban nem három hónappal a vb előtt kell kiderülnie, mert most már nem lesz más, mint kapkodás – tette hozzá.
A 24.hu információi szerint a feladatot végül a Budapesti Gyógyfürdők Zrt. kapta meg, de ők nem vállalták a rizikót, s a megbízatást egyelőre a Bp2017 Zrt. látja el.
(blikk)
Valami hasonló rettenetről ír az mfor is:

Nem hiszünk a szemünknek: fogyóban lenne a pénz a vizes vb-re?

Ilyen problémával eddig nem igazán kellett szembenézni, de ahogy közeledik a megnyitó-ünnepség, úgy kezd kifogyni a bőségszaru. Sorban a második olyan hirdetmény jelent meg az eseménnyel összefüggésben, mely szerint forráshiány miatt nem tud szerződni az ajánlatkérő.
Számlálónk szerint már több mint 93 milliárd forintot költöttek el a nyári vizes vb-vel összefüggésben, sok esetben az eredetileg becsült árat jóval meghaladó ajánlatot választottak ki nyertesként a közbeszerzéseken, most mégis úgy tűnik, mintha vészesen fogyna a rendelkezésre álló pénz. Bár afelől szemernyi kétségünk sincsen, hogy a kormány gyorsan orvosolja majd ezt a problémát, hiszen óriási blama lenne, ha valamelyik helyszínen nem mennének flottul a dolgok, vagy nem alakítanák ki a megfelelő infrastruktúrát.
Ahogy arról pár napja beszámoltunk, a vizes vb létesítményeinek üzemeltetésére irányuló szerződéskötés hiúsult meg azért, mert még a legalacsonyabb árajánlathoz sem volt elegendő pénze a kiíró, Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek.
Most ugyanez történt a Balatonfűzfő Balaton Uszoda felújítására irányuló beruházással. A kiíró, BMSK Zrt. rendkívüli sürgősségre hivatkozva hirdetmény közzététele nélkül, tárgyalásos eljárásban kívánta kiválasztani a beruházót, az eljárás azonban eredménytelen lett.

“Az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel történő szerződés megkötéséhez nem áll elegendő anyagi fedezet ajánlatkérő rendelkezésére” – olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint.
A feladatokra 3 ajánlat érkezett
-a miskolci Zeron Zrt.-től,
-a győri Mikolasek Építő és Szolgáltató Kft.-től
-és a székesfehérvári Fehérép Építőipari és Kereskedelmi Fővállalkozó Kft.-től.
(mfor)
Bal-Rad komm: Ajjajjaj! Ajjajjaj! VÉSZHELYZET VAN! Döbrögisztán jó híre forog kockán! Ami-ugye-elfogadhatatlan!
Jó Lőrinc Koma! Jó Garancsi Kötélbarát! MOST KELLETEK! Mentsétek meg a hon böcsületét!
Néhány pluszmilliárdért ugorjatok már be!
Ne aggódjunk feleim! MINDEN RENDBEN LESZ! Legfeljebb qrmányunk gyorsan módosítja a TAO-törvényt! Kétszer annyit “AJÁNLHATNAK” FEL A VÁLLALKOZÁSOK mint eddig!
Oszt’ jónapot! Úgyhogy semmi izgalom! Mindenki nyugodjon le…

Kapcsolódó kép

Vizesvébé mápedig lessz! Kerüjjön bármibe!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Mindenki nyugodjon le… bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. petymeg szerint:

    Meg gondolom lesz maszarik is ,kerül amibe kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.