Sorosbérencek és paraziták

Ennyit kapott Sorostól Orbán és a Fidesz, mikor igazán kellett

Alighanem egyszerűbb volna fölsorolni azokat a fideszes vezetőket, akiket soha nem támogatott a Soros Alapítvány.

Mások mellett Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Deutsch Tamás, Habony Árpád, Mikola István, Schmidt Mária, Szájer József és Lázár János személyesen is sokat profitáltak egykoron Soros alapítványaiból. Nézzük, pontosan mennyit is kaptak!
Soros György 1986-ban ismerte a meg a fiatal ellenzékieket, akiket azonnal támogatni kezdett, így a Fidesz-alapítók zömét adó Rajk és Bibó szakkollégiumok az elsők között kaptak támogatást. A Rajk mintegy hatmillió forint támogatást kapott, ez mai értéken meghaladja a 120 millió forintot, míg a Bibó valamivel kevesebbet, 5,8 milliót, ami ma nagyjából 111 milliót ér. A Bibó például ebből a pénzből alapította a Századvég című folyóiratot. Az alapítvány pártoknak már nem adott támogatásokat, ám éppen a két szakkollégiumból kinövő Fidesz volt az utolsó jelentős ellenzéki szervezet, mely bejelentette párttá alakulását – a Fiatal Demokraták Szövetsége annyi Soros-pénzt kapott, mint egyetlen másik akkori „alternatív” szervezet (pártkezdemény) sem: közel négymillió forint értékű eszközadományt, és 4,2 millió forint készpénzt, ez mai értéken számolva majdnem 125 millió forintot jelent. Ekkora forrást sehonnan máshonnan nem tudott volna szerezni a Fidesz a rendszerváltás előtt; ebből futotta az alapvető infrastruktúra megteremtésére. Az akkor nehezen beszerezhető és drága számítógépeknek, nyomtatóknak, telefonoknak, faxoknak és fénymásolóknak is hála lendületet kapott az országos hálózat kiépítése is. Jól felszerelt Fidesz-irodák nyíltak Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Pécsett, Pápán, Szombathelyen, de a pénzből jutott a váci, és tatabányai szervezetnek is, kapott belőle az előadásokat szervező Fidesz Akadémia, és több kötetet is kiadott a Fidesz alapítványa. Soros Fidesz iránti rokonszenvét nem tagadta, 1991-ben a Figyelőnek azt mondta: „nem is rejtem véka alá, hogy én eszmeileg a Fidesszel szimpatizálok. Tény, hogy a Soros Alapítványnak is szerepe van e tehetséges, fiatal politikusgárda kinevelődésében. Én őket tartom a jövő ígéretének.”
Orbán Viktor az egyetem elvégzése után, 1988 áprilisától a Soros Alapítvány 680 ezer forintos (ma ez több mint 12 millió forint) támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa lett, és később is az alapítványra támaszkodott. Az 1989 augusztus 26-án megjelent HVG a magyar politikai élet „enfant terrible”-jének” nevezi Orbánt, aki a „Miből él?” kérdésre a következőt válaszolta: „A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium.” Húszezer forint akkoriban nagy pénznek számított, mai értéken számolva ez meghaladja a 310 ezer forintot, ami minden bizonnyal óriási segítséget jelentett a pár hónapos Ráhelt nevelő, Szolnokon élő Lévai Anikónak és Orbán Viktornak.
1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája „a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában” volt.
(magyarnarancs)
Bal-Rad komm: Ezeket az információkat sokan tudjuk, de nem elegen! Tudja hát meg minél több MAGYAR EMBER: SOROS EZEKET A BŰNÖZŐKET TARTOTTA ELKÉPZELÉSEI MEGVALÓSÍTÓINAK!
Kente is rendesen a bandát! Meg is lett az eredménye! Ezt röviden csak így nevezhetnénk: Döbrögisztán! Ahol a Hit és a vajdalelkület uralkodik!
Nyolcszázezres népességcsökkenés, genetikai lezüllés, (eddig) hatszázezer menekült, összeomlott-gazdaság és vagyon nélküli ország, teljes kifosztottság, reménytelenség és kilátástalanság, gyűlülködés, kilakoltatások, éh-fagy-és döghalál. Új Nemmzetthy Elyth! Lopás, rablás, sikkasztás!
Az igéretes fiatalok megvalósították Soros elvárásait! AMIÉRT FIZETTE ŐKET! (IS!)
Most köpködnek egy kicsit egymásra! Soros kedvenc pincsijeiből vérebek neveledtek! Akiknek az a képzetük támadt, hogy ők vezet(het)ik a pórázt tartó Gazdát!
Valószínűleg nagyot tévedtek! Mert a Gazda másik kezében ott van a kutyakorbács. Amit a Gazda nem restell használni.
Úgy fest, hogy ez a kennel megy a lecsóba! DE TELJESÍTETTE A KÜLDETÉSÉT! Az új alom pedig szolgálatra kész!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Sorosbérencek és paraziták bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Paul Aradi szerint:

  Ugye, ugye? Nem a MARXIZMUS-LENINIZMUS eszméje bukott meg. Inkább az emberi értelem szorult háttérbe. A kapitalista társadalomban ész csak és kizárólag szakmai értelemben kell ahhoz, hogy az állatkerti típusú társadalomban az egyed individuális versenyre legyen képes. No és arra, hogy értelmiségiként funkcionális analfabéta legyen történelemből és más egyébből, mert így érzéketlenné válik és képessé arra, hogy minden lelkiismeret nélkül úgy nevezett értelmiségiként a másik embert megalázza, becsapja, kizsákmányolja, földig alázza. Az értelmiségi, a funkcionális analfabéta nem semmisíti meg embertársát, mert arra értelme kiterjed, hogy arra vigyázzon, az áldozat hasznot hajtson és vég nélkül. A szocializmus kísérlete azt feledtette, hogy az ember amennyire értelmes és humanista, ugyan annyira képes állattá lenni! Ilyen állatkert ma az USA, amelyben a birkanép béget, az ordasok őket rágják és ez 1945 utáni liberalizmus lényege. No meg az, hogy a legerősebb kutya b-szik!

 2. lacii szerint:

  Érdekes a fenti komment.
  De ha hozzáadjuk a tereket és a dimenziókat, meg persze nem a szoba plafonját látjuk.
  Ha kinézünk (felnézünk) a csillagos égre, akkor sokan teret is engedhetnének a saját lelkük egyfajta más tudatosságába.
  A Történelmet mindig is az uralkodó eszmék tákolgatják össze vissza, amire mindig jó hivatkozni. és az okosságokat pedig levezetni.
  Az eszmék jönnek össze vissza.Vannak eszmék amik nyakasak és nem akarnak változni. Pl.
  http://www.vilaglato.info/ebbol-vilagbotrany-lesz-a-katolikus-egyhazban-a-papsag-60-a-homoszexualis/
  Lehet csapódni eszmékhez,vallásokhoz pártokhoz. De a végén úgy is az marad a lényeg, hogy mi kik is vagyunk, és hogy milyen is a lelkületünk.
  Még pár hónap talán és az emberiség egyik nagy találmánya, hogy ő ember. köddé fog válni, mint Sanyinak a felmosó partvisa.
  Hogy milyen gennyes dolgok vannak még folyamatban ez a link is jól prezentálja.
  http://ujvilagtudat.blogspot.hu/2017/04/a-kazar-satanistak-vegzetes-modon.html

  további szép napot mindenkinek.

 3. M szerint:

  A pártok és politikusok a rendszer komisszárjai. A különbség csak annyi, hogy a kommunista rendszer a termelőkért, proletárokért épült, a kapitalista a burzsuá kifosztásért.

  • Paul Aradi szerint:

   Nem a kifosztásukért, hanem a megszüntetésükért és ez nem mindegy!

   • Paul Aradi szerint:

    A társadalmak többségének hasznára egy értelmes társadalmi formációért, amelyben nem a pénz és a kóklerség a mérce, hanem a humán emberi természet. Hogy ettől az emberiség értelme messze van, az pedig igazolja a szocialista kísérletek természetes bukását!

  • dum dum szerint:

   Egy: sosem volt k.ommunista rendszer.
   Kettő: ami volt az is kapitalista volt, államkapitalista, ezért kellett a diktatúra a nép ellen.

   • vitorla123 szerint:

    A proletárdiktazúa az a munkavállalók demokráciája..A te megfogalmazásod az a mai rendszerre a polgári demokráciára igaz.Mert az diktatúra a nép ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.