Szíria

Tegnap az orosz diplomácia vezetője Moszkvában fogadta Walid Muallem szír külügyminisztert. Lavrov nem rejtette véka alá azon véleményét, miszerint jónéhány nyugati ország és közel-keleti szövetségeseik nem nézik jó szemmel a szíriai béketeremtési és rendezési kisérleteket. Ami pedig az Al-Shayrat elleni amerikai rakétázást illeti, Lavrov kijelentette: “amerikai kollégám értésére adtam, hogy ILYESMI MÉG EGYSZER NEM FORDULHAT ELŐ! Ebben egyet is értettünk.”

Szergej Lavrov szerint bölcs döntés volt Szíria kormányának részéről, hogy az idlibi vegyiincidens tisztázása érdekében vizsgálatok elvégzését kérte a Vegyifegyver-tilalmi Szervezetttől.
Amint azt sejteni lehetett, eseményekből tudunk csak következtetni a minapi moszkvai orosz-amerikai külügyi csúcson született eredményekre.
Trump bohóc tegnap Washingtonban örömmel és megelégedéssel nyugtázta T. Rex moszkvai munkálkodását, ami komoly mértékben segít rendezni az orosz-amerikai terhelt viszonyt! És már olyan nagyon Asszadtól sem akarja megszabadítani Szíria népét és az országot.
“Nehéz elképzelnem Szíriát Asszaddal, de nem mondanám hogy lehetetlen”-fejtegette legújabb Szíria-koncepcióját tegnap a “The Wall Street Journal” amerikai újságban. Ami olyan kéthétnyi acsarkodás után visszatérést jelent(het) az eredeti elgondolásához. Hogy Lavrov vagy Putyin mivel tudta meghatni?-majd talán később azt is megtudjuk.
De hogy Trump bohóc tekintélyén csorba ne essék, erőt mutatott. Ott, ahol és ami miatt nagyon nem kell tartania Moszkva rosszallásától.
Tegnap az USA Afganisztán kalifátusistáin élezte karmait. Rájuk dobott egy Nagy Bombát! A GBU-43/B típosjelűt.
A MOAB mozaikszó, amely a “Mother of All Bombs” azaz a “Minden bomba anyja” kifejezést takarja.
A bombát első ízben csütörtökön, az afganisztáni Nangahar tartományban vetették be egy az Iszlám Állam által megszállt alagútrendszer ellen. A MOAB-ot erre találták ki: a levegőben robban fel, ami akkora nyomást eredményez, hogy a föld alatt elhelyezkedő építmények egyszerűen beomlanak.

(A műszaki ismertető és a hatástérkép a 24.hu-ról.)
Az orosz légierő kisebb ketyerékkel boldogította tegnap Hama tartomány északi fertályán a martalócokat. Bár itt is földalatti latorfőhadiszállást rogyasztottak a stábra. Becslések szerint a “Hayat Tahrir al-Sham” legkevesebb kétszáz pribékjének elföldelését is megoldották ezzel a módszerrel.
A térségben egyébként a szír kormányerők-miután tegnap lerendeztek valami dzsihadista ellentámadás-félét-Souran és Taybat Al-Imam latorfészkek ellen készülődnek! Ha ezeket is beveszik, a dzsihadisták kávéja itt is lefőtt.
A szír-libanoni határvidéken, a Qalamoun-hegység környékén ólálkodik az izraeli légierő. Szír légtérbe nem merészkednek be, csak Libanon fölé.

Megfigyelők szerint szondázzák a környéket. Nem lehetnek kedvező tapasztalataik a szír területeket illetően.
A két északnyugat-szíriai síita faluból, Fuából és Kafrajából, valamint a kormányerők által ostromolt, a libanoni határnál fekvő szunnita Madaja és Zabadani településekről költöznek a latrok familiástól.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. rotyibá szerint:

    latrok- oszt átballagnak pénzes gazdáikhoz , lecsófülföldre, s még a lompost sem kell upgradelni. ott meg majd beíratják őket CEU-ra nehogy náluk maradjanak..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.