Röszkétől a pesti belvárosig

A kerítésnél tüntetnek az embertelen menekültpolitika ellen

Röszkén tiltakoznak szombaton az erőszak, a propaganda és a bebörtönzés miatt.

Tüntetést szervezett szombaton délutánra Röszkére, a határhoz a MigSzol Csoport a menekültek bebörtönzése, a rendőri erőszak és az állami propaganda ellen.

Felhívásukban emlékeztetnek: Áder János köztársasági elnök március 15-én írta alá azt a törvénymódosítást, ami alapján minden menekültstátuszért folyamodó embert a szerb-magyar határon felállított konténertáborba zárnak, azokat is, akik már szabadon mozoghattak és élhettek Magyarország területén. A szabályozás alapján kizárólag ezekben a „tranzitzónákban” lehet menedékkérelemért folyamodni, ahová minden hétköznap tíz ember léphet be.
Azt is írják, hogy a rendszerszintű visszatoloncolás a kerítés befejezése óta fennálló probléma. „A hatóságok hallgatnak, azonban a tanúvallomások és a verések nyomai nem: a visszatoloncolások során a rendőrök rendszeresen megverik a menekülteket, kutyákat engednek rájuk, megfosztják őket a meleg ruháiktól, pénzüktől és összetörik a mobiltelefonjaikat” – áll a felhívásban. A határvadászok két hónap tréninget követően felfegyverkezve állnak munkába a határon.
Az állami propaganda és az elmúlt évek jogszabályváltozásai „egyszerre fosztják meg a menedéket kereső embereket a legalapvetőbb emberi jogaiktól, és emberi méltóságuktól”, azt sugallják, hogy „a muszlim terroristák törvényen kívüli tömegeivel szemben bármilyen eszközzel felléphetünk” – írják.
A tiltakozók délután 14.30-kor gyülekeznek Röszkén a Páduai Szent Antal templomnál, majd közösen vonulnak a kerítéshez, illetve a tranzitzónákhoz, ahol beszédek hangoznak el, 17 órakor pedig közös záróakcióval ér véget a rendezvény.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Érdekes egy társulás ez a Zsohár-féle migránspátyolgató népség. Szavuk nincs hatszázezer magyar elüldözése ellen, de visítoznak a muszlim migránshorda távoltartása miatt.
Miért fáj az nekik, ha egy ország-jelen esetben Döbrögisztán-JOGOT FORMÁL ARRA, HOGY TERÜLETÉRE CSAK ENGEDÉLLYEL LÉPHET BÁRKI! Miért baj az, ha a “… muszlim terroristák törvényen kívüli tömegeivel szemben bármilyen eszközzel felléphetünk…”
-A probléma az, hogy eléggé megkésve lépett fel ellenük a döbrögista hatalom. (Bár ennek is oka volt!) Rengeteg példa van arra, hogy a TERRORISTÁK DÖBRÖGISZTÁN TERÜLETÉN VOLTAK PÁTYOLGATVA!
Amennyiben a MigSzol annyira odáig van értük, hát menjenek a kerítés túloldalára, és járjanak OTT a kedvükben.
Föltételezzük, hogy a röszkei bulit követően fölviharzanak Pestre, és csatlakoznak a Soros-kiképző melletti utcabálhoz! Ott aztán elmesélhetik, hogy a’ zoroszok már a röszkei kerítésnél gyilkolásszák Soros utazóit, úgyhogy nyugodtan bekapcsolódhatnak majd a “ruszkikhaza!”-kórusba! És a romkorcsmák nyitásáig hevíthetik is egymást!
Nem mellesleg: a migráncskvótás referendum ugyan érvénytelen volt, ám akik szavaztak…
-Nos azok 99 százaléka úgy szavazott, hogy ITT NEM AKARNAK MUSZLIM MIGRÁNSOKAT! (Ha érvényes lett volna a referendum, akkor is kb. hasonló lehetett volna az arány!)

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Röszkétől a pesti belvárosig bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Tarna szerint:

  Az egész tüntető bagázst be kell fogni kerítés erősítésre meg út karbantartásra!

 2. Havasi Gáspár szerint:

  Ez is része a CEU -s sorozatnak. Egyszerre több helyen és több területen balhézni, és elégedetlenséget szítani.
  Csak végig kell nézni a fotón. Ezek a radikális libsik, de inkább bipsik. Nem dőljünk be nekik.
  “Igazi magyarok!” – mint a felirat is szimbolizálja. Miután elfelejtettek héberül (vagy jiddisül) beszélni, így angolt használnak, jelezve, hogy ők bizony nem magyarok. De van pofájuk a csoport nevének végér az “of hungary” -t tenni.

 3. Gonda István szerint:

  Szerintem meg igazuk van! A kormány szüntesse meg a tranzitzónákat.
  Aki meg Mo.-ra akar jönni, az adja be a kérelmét valamelyik külképviseleten (pl. Szabadka, Belgrád, Szkopje, Athén, Isztambul, Ankara).

 4. SZASZI szerint:

  És Rodrigo Dutertét határőrparancsnoknak!

  ( Házastársa Elizabeth Zimmermann 🙂 )

  Jaj gyerekek…. ki van velünk baszva rendesen.

 5. Tarna szerint:

  Nagyszombaton is a tüntetés a legfontosabb a sorstalan csürhének!
  Kik és miből szállították oda őket balhézni?
  Két tűz közé akarják szorítani a határőröket?
  Remélem egyenként nyilvántartásba veszik a tüntetőket.

 6. Tarna szerint:

  Jól értettem, hogy a hivatalban lévő röszkei plébános a nagy nyilvánosság előtt állást foglalt a Magyar Kormány menekült politikájával szemben?

 7. pityuka szerint:

  Egy megoldást én is irnák!
  A tuntetoktol megszerezném a személyes adataikat és mivel mindenképenn lesz valamenyi migráns elosztás tetcik vagy sem-akkor volna kihez kuldeni oket ha ez megtorténne kiváncsi lennék mennyien tolonganánsk a terekenn és válalnák a belakoltatást nagy hévvel uvoltozve -énhozzám is kuldjetek beloluk !!!!!!

 8. pityuka szerint:

  Én is aTarna gondolatához csatlakozok igenn-nyilvántartásba kellene oket venni és mivel tetci vagy sem valamennyi migránst Magyarországnak is be kell fogadni -ezekhez a személyekhez kellene belakoltatni ha ez megtorténne kiváncsi lennék hányann uvoltoznének a térenn hogy hozzám is kuldjetek!!!!!!!!

 9. pityuka szerint:

  -k-

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.