Szíria

A Fehér Ház sajtótitkára, Sean Spicer alighanem teljesen akaratától függetlenül, igazat mondott. Egy sajtótájékoztatóján.

A következő “nyelvbotlást” követte el: “…US President Donald Trump was destabilizing the Middle East…-az USA elnöke Donald Trump destabilizálni igyekszik a Közel-Keletet!”
A derék Sean ezzel semmi újat nem mondott, CSAK ÉPPEN KIMONDTA! Később már magyarázkodott, hogy hát ez csak nyelvbotlás meg satöbbi…-de a baj kész van! Őszinte volt a jó Sean!
Szíriát illetően még mindig javában tart a diplomáciai huzavona. Bár most Észak-Korea kissé tereli a figyelmet, azért a térségben érintett felek továbbra is gyúrik egymást a diplomácia frontján. Elsősorban is a vegyifegyver-támadás adja a témát, ami miatt ismét kezd a nyugati érvrendszer inogni. Kiváltképpen azt követően, hogy Oroszország a független és szakmai nemzetközi nyomozást erőlteti. A Deir ez-Zornál lebombázott kalifátusista vegyiraktár ügye sem segíti a nyugati vádakat.
A csatatereken meg teszik a felek amit tenniük kell.
Hama tartomány északi részén tegnap a kormányhadsereg berontott Halfaya dzsihadista kézen lévő városba, és annak déli részét el is foglalta. Ma a város északi részét takarítják.
Deir ez-Zornál húsvéti “ajándéktojásokat” szórt az orosz légirő a kalifátusistáknak ma délelőtt! Nem lehettek elragadtatva a figyelmességtől.

Damaszkusz nyugati térségében volt egy “zseb”! Ebben fészkelt egy an-Nuszra leány, a Hay’at Tahrir Al-Sham nevű bűnbanda, amely állandóan molesztálta a kormánycsapatokat. Ma reggelre végeztek a társulással. A “zsebet” kiürítették a kormánycsapatok.
Izrael jajongásától hangos a vidék. Tele vannak panasszal, hogy repülőgépeik már izraeli légtérben észlelik, hogy valakik célba vették őket Szíria irányából. Ráadásul Oroszország és Irán-állítólag-kemény intelmeket fogalmaztak meg.
A Haaretz izraeli újság szerint mindez Trump bohóc önfejűségének köszönhető! Bár örültek a Szíria elleni amerikai rakétatámadásnak, azt nem gondolták, hogy ebből még nekik is hátrányuk származhat. Most aztán megvan a baj!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Paul Aradi szerint:

    Az 1945 utáni amerikai liberális maszatoló, hazugságon alapuló politikusok alaptulajdonsága, hogy önmagukat soha nem képesek felidézni, amit egykor mondanak, azt máskor nem képesek vissza szövegelni. A nyugati, közöttük a magyar politikusok kivétel nélkül, nem csak hazugok és mélységesen félműveltek, hanem ostobák, ezért vezethetik (félre) a birkanépet!

  2. TERMIN8ATOR szerint:

    https://twitter.com/24Aleppo Aleppo külvárosában hatalmas robbanás történt Eddig 39 halott van, rengeteg a sebesült. Az incidensre Aleppo perem városában történt Rasidin környékén, ahol rengeteg autóbusz várakozik Fua és Kafrája falvak siita lakosaival belépésre Aleppóba, akik a harcoló felek közös megegyezése értelmében vannak evakuálva. A Szírálami televizió szerint, autóban elhelyezett bomba robbant.

  3. TERMIN8ATOR szerint:

    Csak erős idegzetüeknek,a fentebbi videót + 18

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.