Donbassz

 

 

 

A Kreml sajtószolgálatának jelentése szerint tegnap telefonos megbeszélést tartott a “Normandiai Négyek” formáció.
Az orosz államfő, a germán és a gall ravaszdipáros, valamint Valcman Nyalókakirály üdvözölték a legeslegeslegeslegújabb “tűzszünet” kitörését Donbassz frontjain. Mindahányan megerősítették elkötelezettségüket a minszki megállapodások maradéktalan betartása mellett.

A sajtóközleményből nem derült ki hogy pontosan mikortól-meddig is tartott a telefonos megbeszélés?-de nincs is különösebb jelentősége. Jelentősége inkább annak van, hogy amíg a “Normandiai Négyek” a tűzszünet léte felett örömködtek, a frontokon azért zajlott az élet.
A donyecki “délvidéken” Bélaja Kamenykanál kezdődött a tegnapi program, délután fél egykor. Ide csak lődözött a latortüzérség.
Sztarobesevo és Dokucsajevszk környékén latortüzérségi előkészületek után tankokkal próbáltak meg áttörni a népköztársaságiak védelmén a martalócok. A délután fél öt környékén kezdődött harcok csak valamivel éjfél előtt csitultak le. Onnantól kezdve ismét a latortüzérség “szólózott”!
Fél hatkor kezdődött a Jaszinovataja-elágazásnál a “program. Itt is latortüzérség-tankok-latortüzérség volt a menetrend. Itt is éjfél tájban ért véget a “haverkodás”! Azután már csak a latortüzérség…
Ma reggel Donyecck északi peremkerületeit és Szpartakot kezdték ágyúzni a valcmanisták.
Azt tudjuk, hogy a Húsvéti Tűzszünetet mikortól hirdették meg. “Hivatalosan” még tart!
De hogy meddig fog “tartani”?-azt nem tudjuk.
A hoholraktár felrobbanása okán híressé lett Balaklejában ma reggel egy négyesztendős fiúcskát gyilkolt meg egy a kertjükben lapuló robbanó szerkezet. A gyerek rátalált, és…

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

  Ukrajnában a galiciai kazárok nagy mennyiségi magyar hamis utlevélhez jutottak hozzá,
  mint menekülési opcio..

  Nekik üzenjuk,hogy egy DNS bankban örizve vannak a megfigyelt személyek DNS mintáik. Akár még Kovács Pistának is hivhatnak akkor is azonositva leszel.
  Havanába is hiába mentek plasztikára,mind belesztek gyüjtve.

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Az orosz álamfő, a germán és gall ravasz ( alatomosdi) – dipáros valamint Valcman nyalókakirály üdvözölték a legeslegeslegujab “tűzszünet”kitörését Donbasz frontjain. Hogy a germán, gall. és galíciaiak alatt nem tud MEGNYILNI A FÖLD vagy nem emészti el őket a Yellostonei, vagy a Kamcsatkai Kljucsevszkaja szuper vulkánok ! Akik csak krokodil könyeket tudmak kifacsarni “örömükben”!

 3. ZZ szerint:

  És a donyecki tüzérség szépen olvassa a Timur és csapat című regényt !
  Szegény Komiszárok és Atamánok. Magyarul miért nem lövik szarrá azokat az ütegeket ?? Mire várnak??

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Szerintem akkor kellet volna a két köztársaságnak lecsapni a galíciakra, amikor javában ment a tüzijáték Balaklejában. Ki kelletett volna használniuk a bizobytalanságot talán volt némi pánik is . Most sem lenne késő, talán még szűkében vannak a lőszerel.

 5. Kósa Lajos szerint:

  Erről ki tudna többet mondani(Oroszul jobban értők előnyben)!:_- https://www.novorosinform.org/news/68830

  Admin:

  Luckban valaki fölismerte magát a kijevi Majdan idején meghaltak “Mennyei Százak” között, és reklamál, hogy ő szerencsére él. És követeli, hogy a fényképét távolítsák el az “emléktablóról”!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.