Ki az utcára pesti “magyarok”! “Ruszkikhaza!”

Ez már tényleg a rabszolgamunka törvénykönyve lesz?

Megkezdődött a parlamentben a Munka Törvénykönyve módosításáról az általános vita. Az ellenzéki képviselők vadul bírálták az új passzusokat, de senkit sem lep meg majd, ha 2017. július elsejétől ez lesz hatályban, és punktum. Általános vélekedés szerint az autóipari cégek szájízére szabták a javaslatot.

A módosítás célja, hogy jobban összehangolttá váljon a teljesítendő munkaidő és az üzemidő – mondta Bánki Erik, a parlament gardasági bizottságának elnöke a Munka Törvénykönyve új javaslatát ismertetve. Hangsúlyozta, hogy a változtatás a munkavállalók érdekét is szolgálja, hiszen így a kevésbé intenzív időszakban nem bocsátják el őket, hogy azután újra felvegyék. Mindez pedig – mint elhangzott – az Európai Unióban alkalmazott gyakorlatnak is megfelel.
A törvénymódosítás lényege egyébként röviden az, hogy a munkaidőkeret hossza a jelenlegi egy évről 36 hónapra nyúlik. A módosított jogszabály tehát hároméves időszakra teszi lehetővé a felhasznált és fel nem használt munkaórák közötti „sakkozást”. A lanyhább időszakban nem csökken a bér, de nem jár túlóradíj vagy hasonló az extra terheléses napokra, hónapokra sem. Új előírás, hogy a megszakítás nélküli, a több műszakos vagy az idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállaló számára elegendő lehet havonta egy heti pihenőnapot beosztani.
Ennyit érnek a kollektív szerződésre vonatkozó előírások
Némiképp átalakítják a munkanap meghatározását is. Munkanap: „a naptári nap vagy megszakítás nélküli huszonnégy óra, ha a munkarend alapján a beosztás szerinti napi munkaidő kezdete és befejezése nem azonos naptári napra is beosztható”. Az új szabályok szerint tehát a „munkarend” számít, és nem – mint az a most még hatályos rendelkezésekben szerepel – a „munkáltató működése”.
A kormánypárti nyilatkozók a parlamentben megfogalmazott éles ellenzéki kritikákat kifejezetten értetlenkedve fogadták. Az új szabályok ugyanis arra is kitérnek, hogy a hosszabb munkaidőkeret kialakítását kizárólag a munkavállalók és a munkaadók képviseleteinek megállapodására bízzák, azt kollektív szerződéshez kötik.
A Jobbik képviselője elmondta, hogy nemzetközi felmérés szerint a magyarok évente 1888 órát dolgoznak, miközben a munkamániás japánokra 1746 óra jut. Az új szabályozás alapján viszont a magyarokat akár 2496 órán át is dolgoztathatják majd.

Elvben persze ezzel rendben is lehetne minden. A gyakorlatban azonban nem éppen egyenrangú felek „meccséről” beszélhetünk, mint az tulajdonképpen a javaslat indoklásából is kiderül. Mint ugyanis leírták: az Mt. hatályba lépése óta szerzett tapasztalatok rávilágítottak arra, hogy a jogalkotói szándék csak részben teljesült, a kollektív megállapodások szerepe a hazai munkaerőpiac alakításában továbbra is viszonylag korlátozott maradt.
A Jobbik képviselője hozzászólásában a javaslatot „szociopata, neoliberális, piaci fundamentalista” jelzőkkel illette. Szerinte a magyar munkavállalókat nagyon olcsón árusítja ki a kormány a nemzetközi munkaerőpiacon. Kizsigerelésről, a „rabszolgamunka törvénykönyvéről” is beszélt. Sokkal kíméletesebben az MSZP sem fogalmazott. Emlékeztettek arra, hogy a Munka Törvénykönyve 2011-es módosításával a korábbinál jóval kiszolgáltatottabbá tették a munkavállalókat, háttérbe szorították a kollektív szerződéseket, a sztrájk ellehetetlenítésével pedig kivették a szakszervezetek kezéből a leghatékonyabb fegyvert.
A multik diktálhatják az iramot
A Vasas Szakszervezeti Szövetség (VSZSZ) már a parlamenti vita megkezdése előtt bejelentette: az „egyéni képviselői indítványok hátterében látszik egy-egy multinacionális vállalkozás erős lobbi tevékenysége, amit nem szabad megengedni, főként nem azon az áron, hogy a gazdasági érdekek előtérbe helyezésével a munkavállalók kiszolgáltatottsága tovább növekedjen”. Az Országgyűlésben több hozzászóló is nevesítette, hogy az autógyártókról lehet szó.
A vasasok úgy látják, hogy már most sem mindig megfelelően adják ki a pihenőidőt, és gyakori a 10-21 napot meghaladó egybefüggő munkavégzés. Kordás László, a VSZSZ elnöke szerint a törvénytelenségek és szabálytalanságok mellett megengedhetetlen, hogy a valamikori kéthavi munkaidőkeret egyoldalúan hároméves munkaidőkeretre nőjön, miközben a semmitmondó korlátozás mellett a munkavállalói érdekek, a család és munka egyensúlya, a magánélet teljesen alárendelődik a munkáltató akaratának.
(azenpenzem)
Bal-Rad komm: “…nemzetközi felmérés szerint a magyarok évente 1888 órát dolgoznak, miközben a munkamániás japánokra 1746 óra jut. Az új szabályozás alapján viszont a magyarokat akár 2496 órán át is dolgoztathatják majd…a Munka Törvénykönyve 2011-es módosításával a korábbinál jóval kiszolgáltatottabbá tették a munkavállalókat, háttérbe szorították a kollektív szerződéseket, a sztrájk ellehetetlenítésével pedig…”
-Na kérem! Romkocsmák törzsvendégei és CEU-hívek! Döbrögisták és egyéb rablóhordák rajongói! Lehet kimenni az utcákra! Lehet skandálni a “Ruszkikhaza!” Döbrögisztán legnagyobb problémája MOSTANSÁG úgyis ez!
PERSZE AKIKNEK NEM TECCIK!-EL LEHET INNEN MENNI!
El is fognak! Sokan el fognak menni! De semmi gond!-lesz helyettük más! Jó esetben kárpátaljai cigányok, rossz esetben jönnek a muszlim fizikusok!
Senki azt ne gondolja már, hogy egy ilyen törvény beterjesztése előtt nem végeznek Döbrögiék hatástanulmányt! VÉGEZNEK BIZONY, AHOGYAN VÉGEZTEK 2011-BEN IS!
A várható hatás pedig pozitív volt akkor! Most is az lesz!
Az összeszereldék nem azért települtek IDE A GYARMATRA, hogy ráfizetésesek legyenek!
ŐK ITT STRATÉGIAI PARTNEREK! A DÖBRÖGISTA HORDA STRATÉGIAI PARTNEREI! MOST! HA MÁS LENNE A HELYTARTÓTANÁCS, AKKOR AZ LENNE A STRATÉGIAI PARTNER!
Merthogy nem az összerelde a stratégiai partnere a helytartóságnak, hanem fordítva!
A helytartóság azért van-ÁLTALUNK “VÁLASZTVA”!-hogy az összeszereldék és az ITT MEGTELEPEDETT MULTIK IGÉNYEIT minden tekintetben kiszolgálják!
Nyugat-Európában-A GYARMATTARTÓ ANYAORSZÁGOKBAN-a munkaidőkeret csökkentésén agyalnak. Ám a kieső profitot a gyarmatok népe kell hogy biztosítsa!
ELSŐKÉNT MINDIG A MAGYAROKON KISÉRLETEZIK KI AZ ÖTLET MEGVALÓSÍTHATÓSÁGÁT!
“…az „egyéni képviselői indítványok hátterében látszik egy-egy multinacionális vállalkozás erős lobbi tevékenysége, amit nem szabad megengedni, főként nem azon az áron, hogy a gazdasági érdekek előtérbe helyezésével a munkavállalók kiszolgáltatottsága tovább növekedjen…”
-“…NEM SZABAD MEGENGEDNI…!”
Ki hát az utcákra “magyarok”! Zengjen az a “RUSZKIKHAZA!” Aqqrvajannyukat! Ők az okai ennek is! A’ zoroszok! Mutassuk meg: NEM LESZÜNK A GYARMATUK! Állíccsuk meg Moszkvát! Éjjen Soros!-Éjjen a CEU! Amelyik az ilyen nagyszerű vezetőinket képezi! Éjjen a nyitott társadalom, éjjen a döbrögizmus is! Éjjen a polgári demokrácia! Éjjen a kapitalizmus!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ki az utcára pesti “magyarok”! “Ruszkikhaza!” bejegyzéshez 26 hozzászólás

 1. furnan szerint:

  Ez őrület ! ! !
  Azokkal vonuljak együtt tiltakozni, akik a “rendszerváltás” időszakának elején megváltoztatták hátrányunkra a Munkatörvénykönyvet…. meg szétrobbantották a szakszervezeteket ? ? ?

  • vitorla123 szerint:

   Sztálin előterjesztése a 7 óra munkaidőre vonatkozóan 1930-ból!

   • vitorla123 szerint:

    Nem tudom beilleszteni!

   • vitorla123 szerint:

    Sztálin 1933-ban mondta a kongresszuson:
    “e) Az ipari munkások évi bére 1930-tól 1930-tól amikor 991 rubelnek felet meg,1933- ig 1519 rubelre
    emelkedett.
    f) A munkások és alkalmazottak szociális biztosítási alapja mely 1930-ban 1 milliárd 810 millió rubelt
    tett,1933-ban 4 milliárd 610 millió rubelra emelkedett.
    g) Az egész föld feletti ipar áttért a 7 órás munkanapra. ”
    Vagyis 1930-tól a gyűlölt Sztálin napi 7 óra munkaidőt határozott meg az oroszoknak .Azért ,hogy tudjanak tanulni.Hogy legyen aki majd kezeli a lövegeket,a T-34 harckocsikat,a “katyusáka”.Ugyanis a technika önmagában nem elég a kezelésükhöz tanult katonákra van szükség.És persze 10 osztályos lett az általános iskola.Gyakorlatilag minden fiatal érettségizni volt köteles.

    • vitorla123 szerint:

     A 19 kongresszuson pedig az 5 órás munkanapot jelölte meg a kommunizmusra való áttérés egyik feltételének!

    • Vöröskutya szerint:

     Szóval, igen tisztelt orbánszavazó, ostoba, migráncsozó, hőbörgő lumpenproli testvéreim: most láthatjátok, mennyit értek ti ennek az ún. nemzetnek! Ennyire vagytok ti a nemzet részei – ébredeztek már, vagy még nem fáj eléggé most sem? Még mindig jó, még mindig bejön a tippmix, még tudsz menni pecázni hétvégén, és nyert a Barca vagy Reál, azt hiszed, ez a te életed? Miközben ötödannyi pénzért háromszor annyit dolgozol, mint egy germán náci testvéred?
     Menjetek csak szavazni Orbánra, “úgysincs nála jobb” alapon!

     • dum, dum szerint:

      ahogy mondod, úgysincs nála jobb !
      Miért szavazzak egy rosszabra ?
      hogy még rosszabb legyen nekem ? Mert az lenne !!!

     • petymeg szerint:

      Neked már rég rossz,csak még nem tudod!

     • Vöröskutya szerint:

      Sokszor kérdik tőlem, miért nácizok folyton, és egyáltalán, keverem a két fogalmat.
      Mi a különbség a náci, és a fasiszta között?
      Most hagyjuk, hogy a nácik egy német párt rövidített neve, nem ez a lényeg:
      A fasisztoid rendszereknek (mint most Orbánéknak) szüksége van az “együttműködésre” (NER), ők a hivatalnok sleppje, a legfőbb hűbéresek, a szellemi és fizikai utánpótlás, az örökletesség biztonsága.
      De kellenek még katonák is, akik testükkel és akár vérükkel is védik ezeket a fasisztákat: na ők a nácik!
      A náci tehát egy katona.
      Más rendszerekben, pld. egy mindenki által átkozott demokráciában a katonákat zsoldosoknak hívják, és bizony komoly pénzeket keresnek, 10-20 év szolgálat után életjáradékot kapnak. Ezek a katonák nem tudatlan, hanem nagyon is képzett, sokféle tudással felvértezett harcosok.
      A fasiszták (magyar) katonái a nácik, akik köztudottan a reakciós tőke leghűségesebb szövetségesei: teljesen ingyen, bérmentve védik, ha kell testükkel és vérükkel a tőkések vagyonát, a nemzetet, amelynek persze mint proli sohasem lehet része, de mint náci, igen! Ezért aztán a buta proli elszegődik nácinak, és máris erősebb, mint valaha volt ,azzal, hogy felvesz egy bocskai sapkát, és elmegy egy alaki kiképzésre, vagy épp festékkel lövöldözni, máris tökösebb, akkor is, ha csak 159 cm (igaz, továbbra sem mer egyedül és gyalog hazamenni a faluszéli házig).
      És a proli, aki náci lett, egyszer csak látja, hogy hiába szolgálja hűségesen a hűbérurát, mégis csak egyre többet kell dolgoznia (ez is a bércsökkentés egy formája), és el fog érkezni az idő, amikor majd ugyanannyi pénzért a gyermekét is el kell vinnie magával napszámba, mint régen, a feudális rendszerben, a káptalani birtokokon.
      Szavazz csak bzmeg Orbánodra, és nyugodtan nyalogadhatod az ülepét, remélem, van még hely ott mindenkinek, akinek ez élete fő vágya, és ez a legfőbb garancia egyben, hogy sohasem kell igazán felnőni, és felelősséget vállalni saját magad (ááááá), gyermeked, asszonyod, lányod, unokád életéért, személyiségének autonómiájáért stb. stb. stb.
      Magyarország sokmillió 30-50 éves gyermek hazája.

     • petymeg szerint:

      +

 2. stefimrich szerint:

  NagyFerónak már régen a pofájába kellett volna csapni vagy ötször,napi rendszerességgel!Ezt a dalt gúnynak szánta,a szocialista munka idő kigúnyolására írta!
  Most bezzeg hallgat ,mint szar a fűben,a 16 órás munkaidőt,a kifizetetlen ,kényszer-túlórákat már nem énekli meg a büdös parasztja!
  persze!Mert elismerték neki a szocialista ellenenes munka hőse címet,azóta nem is él annyira rosszul!
  Sajna, a többi énekes,köztük szinte mindegyik egykori kedvencem,akiket a szocializmust emelt fel,azok is átkozzák azt a kort,amelyik felemelte őket,de a mostani helyzetről nincs kritikájuk,legfeljebb az EU langymeleg,de jó büdös öléből fikázzák egy kicsit Orbánt,nehogy má’ megalkuvónak tekintsék őket!
  Pedig de!Azok!

  • Paul Aradi szerint:

   Ha csak a felemeltek volnának megalkuvók, nem volna tragikus a dolog. De az a tragédia, hogy az egykori fontos elvtársak és a mostani elvtársiaskodók kölykei, unokái (együtt majmai, állatemberek) ott vannak a liberális, polgári, szociálfasiszta politikai oldalon. MAGASAN LESZARNAK MINKET ÉS VÁLLALJÁK AZ ADÓSRABSZOLGASÁGOT, RABSZOLGASÁGOT, MERT AZ MODERN!

 3. Vöröskutya szerint:

  Senki sem született rabszolgának!
  Nem tartozunk életfogytig tartó rabszolgamunkával egyetlen főnemesnek, és egyetlen germán, vagy más nemzetiségű latornak sem!
  Minden magyar ember szabadnak születik, egyelőre még egyetlen újszülöttre sem bélyegzik rá, hogy melyik autógyár ingyen rabszolgája lesz majd!
  Emberek, most már valóban fel kell hogy ébredjetek!
  Nem tartozunk sem Orbán, sem más Nagyúr udvartartásának ingyen robottal!
  Nem követtünk el semmiféle bűncselekményt, hogy életünk végéig ingyen robotoljunk, még a gyilkosok is mentesülnek ez alól 15-20 év után!
  Nem követtünk el semmit, nem tartozunk ezeknek a haramiáknak semmivel!
  Két lehetőség van:
  1. Elmenekülni,
  2. Maradni, és harcolni az életünkért. Ezt szó szerint kérem érteni, mert az életének a nagyobbik felét odaadja egy hadúrnak, az olyan, mintha a vérét,vagy valamelyik testrészét adná. Az életének egy darabját, amit sohasem kap vissza.
  “Nesze, itt a pénz a munkádért” – azt hiszik, hogy az ellopott életemet (munkaidőnek nevezik) azt ki lehet fizetni?

  • petymeg szerint:

   Én a 2. pont mellett vagyok!!

   • Vöröskutya szerint:

    Sajnos a harc nem választás kérdése.
    Nem min döntünk arról, hogy melyik útra lépünk, az út mondja meg, hogy ki menjen végig rajta.

    • tilla szerint:

     “Nem min döntünk arról, hogy melyik útra lépünk,”

     Dehogy nem. Vedd a kezedbe a sorsodat, jelöld ki az utadat és indulj el rajta. Máskülönben az életedet siránkozással éled le és azt tapasztalod, hogy téged irányítanak és nem Te irányítod magadat. Csak Te tudod felszabadítani magadat 🙂

     • Vöröskutya szerint:

      Igen, ismerem ezt a mantrát. Ez az általános, nyugati felfogás, a hatalmas egó, nekem is volt ilyen időszakom. A korral jár.
      Aztán megöregszünk (már aki), és rájövünk, hogy nem így van mégsem.
      Én fel vagyok szabadítva vagy szabadulva, mert én nem dolgozok egyetlen nagyúrnak sem, sőt, ők csúsznak meg a küszöböm alatt, ha nekik valami spéci dologra van szükségük, tőlem, a libsibolsi nyuggertől (!!!!!), mert a járgánynak mennie kell ám, és a villanynak mindegy, hogy ki javítja meg.
      A másik dolog: lehet szeretnéd hinni, hogy siránkozás volt, amit írtam. Ne hidd, hogy az, sokan szeretnék, ha az lenne. Én csak közöltem tényszerűen, hogy most már a harc ideje következik. Ellenünk már régóta folyik a harc, csak sokan nem akarják észrevenni. “Más sem jobb Orbánnál” – szokták mondani, ezzel mintegy elárulva, hogy ők maguk szemernyit sem jobbak nála. Csak azok védik még most is, akik hasonló gennyládák, mint ő.

     • tilla szerint:

      Vöröskutya

      “Igen, ismerem ezt a mantrát. Ez az általános, nyugati felfogás, a hatalmas egó, nekem is volt ilyen időszakom”

      Ez nem ego, hanem választás kérdése 🙂 Van aki a békét keresi, van aki a folyamatos harcot. Van aki pacalpörköltet, van aki káposztás tésztát. Ki ezt választja, ki azt. A lényeg, hogy a születésünk pillanatában el is kezdünk meghalni, és a közte lévő rövidke időt a tőlünk telhetően megpróbáljuk a legboldogabban kitölteni. 🙂

     • Vöröskutya szerint:

      Ember: még egyszer,
      nem a tiéd az út.
      Te jársz rajta, de az út attól még nem a tiéd, nem a te választásod, még akkor sem, ha ő hord a hátán téged. Pont, mint a tenger.
      Ki mondhatja, hogy ő ura a tengernek?
      És az út mivel másabb, csak mert azon gyalog (is) jársz, nem hajóval? Nem gondolod, hogy az utad az úr, és nem pedig te? Nem lehetséges, hogy az út már előbb létezett, mint te magad? És hogy előtted már hányan használták, és még fogják is használni? És ha így van, még egyszer: miből gondolhatod, hogy az út (amelyet sokan használnak) mégis a tiéd, csak mert azt választottad? A hajós is választotta a tengert, mégis a víz az úr!

 4. Gonda István szerint:

  Szerintem egy munkaerőhiányos időszakban a multik nem nagyon ugrálhatnak, mert akkor a dolgozók egyszerűen otthagyják őket.

  • olvasó szerint:

   Na de ha csak az egyik bányából, a másik bányába mehetsz; ráadásul úgy, hogy a bányatulajok egy asztalnál kártyáznak!
   Akkor is mi van?

   • tilla szerint:

    Aki azt gondolja magáról, hogy ő csak egy bányász, az bányáról bányára fog járkálni, hogy bányában dolgozhasson a kártyázó bányatulajnak, mert ő csak egy bányász. És igaza van, bármit is gondol magáról. Az van 🙂

   • Gonda István szerint:

    Pedig ez még azonos tulajdonos esetében is működik. Ha elégedetlen vagy a győri Audi béreivel, akkor átmész dolgozni a pozsonyi WV-be 30-40 %-al több bérért.

    • vitorla123 szerint:

     Ehhez tudás kell!A tudás pedig csak idő alatt szerezhető meg.Bár már a kvantumfizika ott tart,hogy az emberi agyra is fel lehet tölteni a tudást.De nem általánosan.Még! A tanuláshoz idő kell.Egyik tanítványom gépelni tanúl számítógépen,hogy jobb állása legyen Rendszeresen elmarad,mert nincs rá ideje.10-12 óra munka után.Ezért akar Sztálin 5 órás munkaidőt.Hogy a rakéták kezeléséhez legyen elég képzett embere.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.