Még néhány tízmilliárd, oszt’…

MNO: Óriási csúszásban vannak a vizes vb beruházásai

A Dagály Úszóaréna kivételével hatalmas hajrára lesz szükség a Magyar Nemzet szerint a vizes vb beruházásainál.

A Magyar Nemzet informátora szerint komoly gondok vannak a budapesti vizes világbajnokságra való felkészüléssel, egyes projekteknél az utolsó, vagy az utolsó utáni pillanatban járnak a kivitelezők. Bár az is igaz, hogy a hasonló rendezvényeknél mindig felmerül, hogy csúszásban vannak a szervezők, és végül jellemzően sikerül erre rácáfolni – jegyzik meg a lap szerdai cikkében.
Korábban sokan a Dagály Úszóaréna miatt aggódtak, de pont azzal nem lesz baj. A nyílt vízi úszásnak otthont adó Balatonnál is úgy tűnik, jól haladnak az előkészületekkel. A másik három budapesti helyszínen azonban baj van.
A margitszigeti Hajós Alfréd uszodában még szinte sehogy nem áll a felújítás alatt lévő medence, a mobil lelátóról pedig úgy tudja a lap, hogy még a múlt héten sem tudták, ki fogja építeni. Utóbbi egyébként nem volt része a Hajós és Széchy Tamás Uszoda felújítására kiírt bő 3 milliárdos közbeszerzésnek – jegyzik meg a cikkben. Munka egyébként van bőven: például javítani kell a fedett uszoda tetejét, nyílászárókat kell cserélni, medencéket kell felújítani.
A szinkronúszásnak otthont adó városligeti műjégpályánál, illetve tónál statikai problémák merültek fel: nem volt biztos ugyanis, hogy a betonalapzat elbírja az ideiglenes medencét, aminek a helyén épp ezért a közelmúltban módosítottak.
A medence okozott az elmúlt hetekben izgalmakat állítólag a Batthyány téri óriás ugrótorony építésénél is, aminek a kivitelezőjét alig több mint három hete választották ki.
Eltérnek a vélemények azzal kapcsolatban, behozhatóak-e ezek a lemaradások. A költségeket azonban a Magyar Nemzet forrásai szerint biztosan megdobja a csúszás. A lap számításai szerint a vizes vb összkiadása már most masszívan 95 milliárd forint felett jár.
Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek azt mondta: három héttel ezelőtt tárgyalt a bizottságot vezető nemzeti fejlesztési miniszterrel, és Seszták Miklós megnyugtatta őt, hogy nem kell aggódni, „minden rendben lesz” a vizes vb-vel. Tarlós István hozzátette: a főváros időben teljesíti az úgynevezett „periférikus fejlesztéseket”.
(HVG)
Bal-Rad komm: Még néhány tízmilliárd, és minden rendben lesz! CSUPÁN PÉNZ KÉRDÉSE AZ EGÉSZ! Az meg van! KELL HOGY LEGYEN!
Kicsit kicentizik a dolgot, de ha Seszták és Tarlós nyugodt, izgalomra semmi ok. NEKIK legalábbis MOST semmi okuk izgulni.
Majd ráérnek izgulni a VONAT INDULÁSAKOR!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.