A Csel

SZINTE az egész világ lélegzetvisszafojtva leste-várta a Koreai-félsziget partjaihoz vezényelt amerikai armada érkezéséról szóló híreket. És a népek nem értették: mi tart ennyi ideig?

Úgy tűnik a hosszabb utat választották. Becsapva a világot, ellenkező irányba indult el a hajókötelék, hogy a földgolyót megkerülve közelítse meg a rendeltetési helyet. Hiszen minden út Észak-Koreához vezet! Ez volt a csel! Akkor pedig nagyon bejött!
Az AFP hírügynökség kiderítette: az Észak-Korea partjaihoz vezényelt amerikai tengeri armada a hétvégén még a Dél-Szumátra és Jáva között húzódó Szunda-szorosnál lubickolt.

(térkép: mno)
De az is lehet, hogy kommunikációs baki miatt nem volt érthető, mikor érkeznek a hadihajók Észak-Koreához. A CNN-nek egy fehér házi forrás mindenesetre arról beszélt, hogy nem volt teljesen pontos a kommunikáció a Fehér Ház és a Pentagon között. Vélhetőleg emiatt Mike Pence amerikai albohóc már Húsvét másnapján a demilitarizált zóna déli kerítésénél leste-várta érkeztüket.
Viszont: a helyzettel nagyon is tisztában lehetett a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság, Kína és Oroszország is, hiszen nagy izgalom nem volt tapasztalható köreikben az USS Carl Vinson repülőgép-hordozóból és két rakétarombolóból, valamint egy rakétacirkálóból álló raj miatt.
A nyugati sajtó szerint viszont Trump főbohóc kabinetje nem tud mit kezdeni Phenjannal.
Andrew Nathan a New York-i Columbia Egyetem politikatudományi tanszékének vezetője úgy látja: Trump stratégiája, hogy Kínát rávegye, gyakoroljon nagyobb nyomást Észak-Koreára. Ez azonban nem kifizetődő stratégia. Szerinte ennek két oka van: egyrészt Phenjannak a szankciók kevéssé ártanak, másrészt Kína nem fog akkora gazdasági nyomást gyakorolni, ami veszélyeztetni a Kim Dzsong Un pozícióját.
Nathan ugyanakkor úgy véli, hogy a KNDK védelmi céllal fejleszti nukleáris fegyvereit, úgyhogy emiatt fölösleges dolog túllihegni a történteket.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A Csel bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. stefimrich szerint:

  Nem tud az USA mit kezdeni É-K-val?!
  Egyszerű! ’53 óta provokálják,próbálják sarokba szorítani azt,aki az USA orra alá szart,nem is kicsit!
  A legegyszerűbb megoldás,hogy békén kell hagyni,hadd építsen ki ez az ország barátságokat,hadd fejlődjön a lakosság életszinvonala,ne fegyverkezésre,védelemre kelljen költeni a pénzt!
  Ugyanezt csinálják Kubával,és a volt szocialista országokkal is,mert nem az ő szájízük szerint cselekedtek!Be kellene látni,hogy a Világ nem az USA gyakorló terepe,sem nem a rabszolgája!
  Senki sem!!!

 2. TERMIN8ATOR szerint:

  Trump-al még igen sok probléma lesz a világnak, négy évig ! Úgy látszik ez egy labilis lelkületü ember, úgy is lehetne jellemezni,hogy hangulat, és kedély ember, akiben egy percig sem lehet megbízni, szerintem. Valami ürügyel le kellene váltani, adig még nem késő.

  • Kósa Lajos szerint:

   Szerinted Hillary-né a nőstény ördög jobb lenne? Ne már…….. Ezek egy kéz öt ujjára fűzött paprikajancsi bábuk… Ami még nagyon veszélyes, az USA állampolgárainak eltökélt hite.az USA joga bárkit büntetni, ejteni, fölemelni,…. Ezt onnan sejtem, egy barátom húga 1978-n disszidált 56-s rokonság várta.ma ő a legeslegnagyobb amerikáner… 3-évvel ez előtt írtam a Face-n, Amerikának nincs joga beavatkozni Ukrainában, mit írt a hülye picsosz eszetlenosz? Azt, hogy NEKIK,, értsd USA,,,
   -JOGUK van beavatkozni bárhol a világon! Tiltott is..

  • Kósa Lajos szerint:

   Ki nyelte be a hozzászólásom? Azt írta ki kétszer küldést nem engedélyez??HOL?? Mi a jóisten van itt? Admin szólj, ha nem férek be a keretbe.

   Admin:

   ÁRTATLAN VAGYOK!

 3. stefimrich szerint:

  Nem labilis,hanem sarokba szorították!A háttérhatalom a pincsijévé tette,ezért ezután semmi sem lesz azokból az ígéretekből,amit a választási kampányban mondott!Az meg majd elválik,hogy lesz-e olyan csoportosulás,amely megvalósítja a háttérhatalom hatalmát!Ezt ígérték ’17-re!
  Nagy a katyvasz,senki nem tud semmit,az a valaki(k) pedig ,aki igen,az meg mélyen hallgat!

 4. Pozsony 907 szerint:

  Elvileg bevárják a másik kèt flottát. (mèg 2 anyahajót irányítanak a tèrsègbe)

 5. Daca szerint:

  Az ellenségem ellensége, a barátom.
  Se Oroszországnak, se Kínának nem érdeke elpusztítani É-Koreát. Ilyen hülye, is csak egy amerikai lehet…
  É-Koreának 1 millós hadserege van, és Amerika a fő ellenségük. Majd hülyék lennének magukra uszítani, amikor egy esetleges amerikai invázió esetén számítani lehet rájuk…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.