Donbassz

 

 

 

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes a Kommerszant újságnak nyilatkozva kifejtette: az orosz államfő és az amerikai elnök a G20-ak júliusi összejövetelén biztosan találkoznak majd, de nincs kizárva egy korábbi személyes találkozó lehetősége sem. Amennyiben a körülmények azt indokolttá tennék.

Dmitrij Peszkov a Kreml sajtószolgálatának vezetője ma az RT orosz hírcsatornának nyilatkozva elmondta: Oroszország nemkívánja integrálni területébe a Donyecki-és a Luganszki Népköztársaságot. A donbasszi problémát a DNR-LNR Kijevvel való konfliktusaként kezeli Moszkva. EZ EGY BELSŐ UKRÁN PROBLÉMA!
Oroszország szándéka a minszki megállapodás maradéktalan teljesítése a felek részéről-mondta Peszkov.
Nem árt tehát a donbasszi frontok kilátásait ezen megnyilatkozások fényében nézni.
Ahol egyébként még mindig kitart a viszonylagos tűzszünet.
Az utóbbi 36 órában a frontok teljes hosszám mindössze tíz donbasszi települést ért latortüzérségi támadás.
A donyecki “délvidéken”-Mariupol-Sirokino környékén-SZOKATLANUL INTENZÍV az ordashad mozgolódása. A DNR felderítési adatai és elemzései szerint VALAMIRE KÉSZÜLNEK!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Pár hírecske a Medvéről 🙂

  Mindent megbénító elektromos bombával válaszolnak az oroszok
  Oroszország azt állítja egy friss propaganda-jelentésben, hogy egyetlen „elektronikus bombával” képes megbénítani a teljes amerikai hadiflottát.
  Az orosz hírügynökség szerint ez a technológia repülőgépeket, hajókat és rakétákat tehet használhatatlanná oly’ módon, hogy egy elektronikus jeleket zavaró fegyverrel működésképtelenné teszi azok berendezéseit. A beszámoló az orosz elektronikus hadviselés célpontjai közé sorolja a műholdakat is, amelyeket szintén semlegesíteni tudnak.
  Korábban már bevált
  Néhány évvel ezelőtt egy orosz katonai repülőgép többször körberepülte a Donald Cook elnevezésű amerikai rombolót a Fekete-tengeren, és kikapcsolva annak berendezéseit, magatehetetlenül otthagyta a vízen hánykolódni.
  Ezzel a technikával az oroszok saját bázisaik fölé is képesek olyan elektronikus zavaróernyőket telepíteni, amelyekkel végső soron láthatatlanná tehetik azokat az ellenséges radarok képernyői számára.
  A propagandaanyag még Frank Gorenc amerikai tábornokot is idézi, aki elismerte: „az orosz elektronikus fegyverek teljesen megbénítják az amerikai rakétákba, repülőgépekre és hajókra telepített elektronikus berendezések működését”.
  (atv)

  Oroszország a világ eddigi legnagyobb új repülőhordozóját építi meg.
  A megnövekedett geopolitikai feszültségek idején, Oroszországnak meg kell mutatnia jelenlétét a világ különböző pontjain, ezért új repülőgép-hordozót épít, amely képes lesz egyszerre, akár 100 vadászgép szállítására is.
  Az új “Storm” repülőgép-hordozó, más néven “Projekt 23000E” szerepelni fog Oroszország 2019-től 2025-ig tartó fegyverkezési programjában. Az új anyahajó 2030-ban állhat az orosz haditengerészet szolgálatába. Szakértők szerint a bázisa Szeveromorszkban lesz (az orosz Északi Flotta központja, Moszkvától 1880 kilométerre északra).
  A szíriai hadjáratok során Moszkva felismerte egy ilyen hadihajó szükségességét. Oroszország az Admiral Kuznyecov repülőgép-hordozót küldte Szíria partjaihoz, azonban az ország egyetlen repülőgép-hordozója csaknem 30 éve áll szolgálatban és jelenleg is korszerűsítést hajtanak végre rajta.
  A védelmi ipartól az orosz sajtónak névtelenül nyilatkozó forrás azt mondta, hogy Oroszországnak szüksége van egy új modern repülőgép-hordozóra, ugyanis a jelenleg is szolgálatban álló orosz hadihajó körülbelül 30 repülőgép szállítására alkalmas, míg egy amerikai, akár 90 harci gépet is képes szállítani.
  Szakértők szerint napjaink geopolitikai körülményei miatt Oroszországnak jelen kell lennie a világ óceánjain, hogy megvédje magát a potenciális agresszoroktól.
  Mit tudhatunk az új “Storm” repülőgép-hordozóról?
  Az orosz hajó paraméterei hasonlóak lesznek az amerikai USS Gerald Ford anyahajóhoz – mondta Vagyim Kozjulin biztonságpolitikai szakértő.
  Ez egy úszó repülőtér lesz, amit egy hajóosztag kísér – tette hozzá. A felszálló fedélzete három futballpálya méretű lesz. A szakértő elmondta, hogy a hajó saját védelmi berendezésekkel nem rendelkezik majd, ezért legalább tíz hadihajó, köztük fregattok, rombolók, cirkálók és tengeralattjárók fogják kísérni a bevetéseken.
  Emellett két RITM-200 típusú nukleáris hajtómű segíti a Storm repülőgép-hordozót abban, hogy elérje a 30 csomós (55km/órás) sebességet.
  A hajó vízkiszorítása 100 000 tonna, merülése 11 méter lesz, legénységének száma pedig eléri majd a 4000 főt.
  Kozjulin szerint a Storm fedélzetére MiG-29K és ötödik generációs T-50-es vadászgépek kerülnek.

  Két, terrortámadások előkészítésével gyanúsított személyt “semlegesített” az FSzB
  Két, terrortámadások előkészítésével gyanúsított személyt “semlegesített” az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSzB) a Moszkvától keletre fekvő Vlagyimiri megye területén – közölte szerdán az FSZB sajtószolgálata.
  A közlemény szerint a két, közép-ázsiai származású gyanúsított az őrizetbe vételi kísérlet során fegyveres ellenállást tanúsított. Az FSZB az Interfax orosz hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy mindketten kapcsolatban álltak nemzetközi terrorszervezetek toborzóival, érdeklődést mutattak a robbanószerkezetek összeállítása iránt, és “kifejezték készségüket, hogy terrortámadásokat hajtsanak végre az Oroszországi Föderáció területén”.
  A 26 és 30 éves gyanúsítottnál pokolgépek előállítására alkalmas összetevőket, egy AK-47-es gépkarabélyt, egy PM típusú pisztolyt és lőszert találtak. Az ügyben büntetőeljárás indult.
  MTI

 2. stefimrich szerint:

  Hogy világosan lássuk,hogy miért van a szíriai,az ukrán konfliktus,miért akarják,hogy
  Oo. legyen a hunyó?!

  http://www.magyardiplo.hu:A bárányok hallgatnak-Elmélkedés….

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.