Lesz-e emiatt hídzár?

Lézerjani: Magyarország át akarja alakítani az Európai Uniót

Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem átalakítani és megváltoztatni az intézményrendszerét, hogy minden ország sikeres lehessen – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) pénzügyi csúcstalálkozón.

A Pénzügyi Csúcstalálkozó 19. Az új világ? Európa és Amerika globális kihívásai elnevezésű fórumon Lázár János hangsúlyozta, hogy a visegrádi országokkal közösen, a közép-európai és nemzeti érdekek mentén szeretnék átalakítani az uniót. Úgy vélte, a Brexit történelmi hiba volt, de a magyar kormány álláspontja szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy alapvető változások legyenek az integrációban. Kitért arra: az európai szocialisták szerint akkor lesz versenyképes az unió, ha tovább mélyítik az integrációt, ám a magyar kormány szerint ez teljesen ellentétes Magyarország érdekeivel, a nemzeti érdekekkel.
Hangsúlyozta, fel kell számolni a jogbizonytalanságot, mivel a Nagy-Britanniában dolgozók közül sokan nem tudják mi vár rájuk. A Brexitnél a német gazdaság és az azzal szoros kapcsolatban lévő magyar gazdaság számára is fontos kérdés, hogy az EU milyen kereskedelmi megállapodást köt Nagy-Britanniával. Magyarországnak az az érdeke, hogy a kereskedelmi és az EU költségvetéséről szóló tárgyalások egyszerre haladjanak és gyorsan záruljanak le. Júliusban veszi át Magyarország a V4 szövetség konzultációjának vezetését, és a fő kérdés, hogy mi történik az uniós költségvetéssel, a kohéziós alapokkal 2020 után, amikor Nagy-Britannia már nem lesz tag. Mint fogalmazott, nem hisznek abban, hogy megszűnnének ezek a pénzügyi alapok, a finanszírozás azonban át fog alakulni. Úgy vélte lesznek források, de új, központi elosztású rendszer lesz, a Juncker fejlesztési alaphoz hasonlóan, amelyből “érdemes megnézni”, hány közép-európai ország részesült.
Kitért arra, hogy az évi 33-35 ezermilliárd forintos magyar bruttó hazai termékből (GDP) évi 2-2,5 ezermilliárd forint az uniós kifizetés, ennyiben befolyásolja az ország gazdasági fejlődését. A forrásoknak volt stratégiai jelentősége a magyar gazdaság fejlesztése szempontjából, a gazdaság állapotától függően – mutatott rá. Magyarország elsősorban az államháztartás rendbetétele és a pénzügyi egyensúly kialakítása szempontjából járt jól ezekkel a forrásokkal, így nőtt a befektetői bizalom, csökkent az ország kitettsége – mondta, hozzátéve, a magyar költségvetés már képes saját forrásból is fejleszteni.
Hangsúlyozta, ezek a források nem ajándék források, Magyarország megnyitotta piacát, és cserébe kapta a felzárkózás lehetőségét, amelyet egy, az európai versenyképességet az unió szerint elősegítő, “jól körülhatárolható” ideológiai célhoz kötve határoztak meg. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint súlyos kettős mérce áldozata Magyarország, míg Ausztria dicséretet kap azért, mert határainál az “európai jogot lábbal tipró” intézkedéseket vezet be a határellenőrzés visszaállításával, addig Magyarországot elítélik a schengeni szabályok betartásáért a magyar-szerb határon…
(nepszava)
Bal-Rad komm: Mondott még Rókamosolyú Lézerjani néhány dolgot, de azokkal már tényleg nem érdemes foglalkozni. (Berexit, stb.)
Hanem azon túl, hogy kikotyogta: Döbrögisztán brutto (túlnyomó többségében a multik által prezentált) GDP-jét még az EU-s júdáspénzek is kb. 8 százalékkal tolják meg, sok derűlátásra nincs okunk! (Legfeljebb nekik, hogy még jó három esztendeig évi ötszáz milliárdot-kb. 20 százalékot-tudnak ellopni!)
A legvérfagyasztóbb azonban ez a kijelentése volt Lézerjaninak:
“… Magyarország megnyitotta piacát, és cserébe kapta a felzárkózás lehetőségét, amelyet egy, az európai versenyképességet az unió szerint elősegítő, “jól körülhatárolható” ideológiai célhoz kötve határoztak meg…”
-Ennek az “eredményét” tapasztaljuk!
CSAK GYARMATKÉNT FUNKCIONÁLHATUNK! ÖNÁLLÓ GAZDASÁGUNKNEM LEHET!
Lehet csinálni üveghegyet, üveghidat, turistaparadicsomot VALAKIKNEK!-de MAGYAR GAZDASÁGOT NEM!
A probléma ezzel az, hogy Lézerjani kimondta: ENNEK AZ ORSZÁGNAK A “POLITIKAI ELITJE” EZT UDOMÁSUL VETTE, ÉS EZEN IDEOLÓGIA MENTÉN CSELEKSZIK!
Végülis ezt tapasztaljuk is! 27 éve!
Lássuk hát: AKAR-E MOST BÁRKI IS EMIATT HIDAKAT LEZÁRNI?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12

 

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Lesz-e emiatt hídzár? bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Álmodik a nyomor!

 2. Vöröskutya szerint:

  Persze, deszkabudit a német nyugdíjas kertjébe, hát! 🙂
  Ezek a sertések!

 3. Paul Aradi szerint:

  A FŐ GENGSZTERVÁLTÓ A NYUGAT CSICSKÁSA VOLT ÉS ÁRULÓ. A nyugat is tudja és alkalmazza is! ÁRULÓNAK (ORSZÁGNAK) SZAR(KA) A FIZETÉS AMIT TÖBB, MINT MEG IS ÉRDEMEL!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.