Megtervezett hazaárulás

Drámai adatok – Tízéves csúcson az iskolaelhagyás

Legutóbb 2006-ban volt olyan magas a korai iskolaelhagyók aránya Magyarországon, mint tavaly – derült ki az Eurostat friss adataiból. 2016-ban a 18-24 éves korosztály 12,5 százalékát sorolták ebbe a kategóriába, ez az arány már az uniós átlagot – 10,8 százalék – is meghaladja.

A 28 tagállam között Magyarországé a hetedik legrosszabb eredmény, szomszédaink közül csak Románia teljesít rosszabbul (18,5 százalék, de a 2015-ös adatokhoz képest ez csökkenés, nem növekedés), a visegrádi országok pedig jócskán megelőztek minket: Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban mintegy fele annyian hullanak ki idő előtt az iskolából, mint hazánkban.
Korai iskolaelhagyónak a fiatalok azon csoportját tekintjük, akik 18-24 éves korukban nem rendelkeznek középfokú végzettséggel, és semmilyen képzésben nem vesznek részt. Orbán Viktor miniszterelnök 2010 júniusában írta alá az Európa 2020 Stratégiát, melynek egyik célkitűzése a korai iskolaelhagyás 10 százalék alá csökkentése. A magyarországi folyamatok mégis szembemennek az elvárásokkal: noha a 2004-es 12,6 százalékot 2010-re sikerült 10,8 százalékra csökkenteni, a kormányváltás után a korai iskolaelhagyók aránya újból emelkedésnek indult, már 2011-ben 11,4 százalékra ugrott.
A hazai mutatók romlásában nagy szerepet játszik az Orbán-kormány egyik első intézkedése, a tankötelezettségi korhatár leszállítása 16 évre – ami ugyancsak ellentétes az uniós törekvésekkel, a fejlettebb európai államokban cél, hogy a fiatalok minél több időt töltsenek az oktatási rendszerben. A magyar kormányt ez hidegen hagyta (ahogy a szakma ellenkezése is), az egyeztetések nélkül elfogadott intézkedéssel két legyet ütöttek egy csapásra: egyrészt a közmunka felé terelték az iskolából idejekorán kiesőket, így eldicsekedhettek azzal, hogy a közmunka program sikeres, egyre több embert “karol fel”. Másrészt ezek a fiatalok már nem vették igénybe a súlyosan alulfinanszírozott közoktatás szolgáltatásait, ami pillanatnyi gazdálkodási előnyt jelenthetett a rendszer számára.
A korai iskolaelhagyók arányának emelkedésére a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) is rávilágított. A 2015/2016-os tanévet értékelő statisztikai tükör adatai szerint 2015-ben 11,6 százalék volt az arány, ez megegyezik az Eurostat eredményeivel. A KSH szerint az Észak-magyarországi régióban a legrosszabb a helyzet, a diákok 16,8 százaléka nem szerez végzettséget. Jelenleg úgy tűnik, a kormány nem kíván javítani a helyzeten, sőt, az oktatási rendszer újabb átalakítási tervei éppen a gyermekek gimnáziumba jutási lehetőségeinek korlátozását szolgálják majd.
(nepszava)
Bal-Rad komm: Lehetne ezt a tragikus tényt boncolgatni heteken keresztül. Kártékony hatásáról köteteket lehetne írni. Viszont tényszerűen megállapítható, hogy ez bizony a RENDSZER BŰNE!
Jelen társadalmi “rendszerünknek” a bűne, amelynek rém súlyos hatásai lesznek! Rém súlyos társadalmi, szociális, gazdasági és kriminológiai következményei! Már néhány éven belül!
Aki pedig ezt nem látja, az politikai vakságban szenved! Akik pedig ezt előidézték, szándékosan és tudatosan idézték elő! És nem csak a döbrögista horda felelőssége ez csupán!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Megtervezett hazaárulás bejegyzéshez 20 hozzászólás

 1. Kovács szerint:

  Hiteltelen vagy Admin.
  Bármi szart átveszel a legzsidóbb sajtóból is, csak hogy legyen egy rossz szavad a regnáló kormányról.
  Nem valamiért emelsz szót, nem a nemzetért, az országért, a magyarokért, hanem mindig a kormány ellen, amin az sem enyhít, ha néha ütsz egyet-egyet az azt megelőző szocionista kormányokon is. S mindezt egy reménytelen nosztalgia jegyében, egy olyan rendszer iránt, ami alapvetően bűnös a mai helyzetünk kialakulásáért.
  Konkrétan itt egy parazita réteggel szembeni politikai vakságról beszélünk.
  50 évvel ezelőtt – egy borsodi kisfaluban, ahol pl. én is jártam iskolába – még csak mutatóba voltak cigányok. 20 évvel később már Miskolcra kellett járatni a gyerekeimet általánosba, mert cigány többség volt a helyi iskolába. Ezt tette az ajnározott kádárotok politikája 20 év alatt, aki pusztán ezért az egy dologért is megérdemelte a bukást és a történelem szemétdombját, mert ezzel megalapozta az alulról parazita réteg uralmát.
  A felülről parazitákról ( a zsidókról) nem is beszélve.

  Admin:

  Tőletek-Döbrögi-hívőktől-ez nekem dicséret!

  • Ez van. szerint:

   KOVÁCS úr!

   Ön , és az Ön által képviselt nézetek valók a történelem szemétdombjára!

  • B szerint:

   A narancs féle agy és erkölcsi hulladékoktól sok jóra nem lehetett számítani.
   De a Hugo-i nyomorultak és a brazil favellák világa, amit létrehoztak az sok, az az elfogadhatatlan.
   A Kádár féle munkára cigány elvet összehasonlítani a jelenlegi lumpenné a magyart is elvvel és az utóbbit jobbnak tekinteni, fővajda rendszerét ajnározni és közben a cigányokat megvetni, ez már skizofrén pszichiátriai eset.

  • Sandorlajos szerint:

   Kovács úr !? Ezek szerint észre vette, hogy a Kádár rendszerben a Cigányoknak is kötelező volt az iskola és a munka! Most mennyivel jobb hogy lopniuk kell és visszafelé fejlődnek?

 2. Paul Aradi szerint:

  Admin!
  Nyugodt lehetsz amikor ilyen olcsó és zsigerből, nem pedig szellemi fejlettségből fakadó kommentet olvashatsz.
  Kétféle értelmiségi létezik. Az egyik akinek az értelmét, akár a tudását az indulatok vezérlik. A másik akinek az indulatait az értelme irányítja.
  Az állat természete, hogy a képességeit a az alapigényi irányítják.
  Sajnos ez a gyarmatkapitalista társadalom olyan közel áll az állatkerti formációhoz, amelyben az erősebb kutya b-szik, hogy az indulatai által megnyilvánuló értelmiség, már a legfejlettebb állat!

 3. Vöröskutya szerint:

  A fasiszta rezsimek egyik ismérve a tudás ellenesség.
  Tudatosan leépíti a tudás alapú társadalmat, és helyére a “munka társadalmát” hirdeti, ami fideszes fordításban a közmunkatábort jelenti.
  Magyarországon ma úgy tartanak kerítés nélküli munkatáborokban másfélmillió embert, hogy azok semmit sem követtek el, az összes bűnük annyi, hogy szegények.
  Semmivel sem védhető ez a mai rezsim, amelyik külön bünteti a szegényeket azért, mert szegények.
  A szegények gyermekeit pedig nem hagyják tanulni, azért, hogy ők is a nincstelenek táborát gyarapítsák később.
  Ez a célja ennek a rezsimnek, mindegy most, hogy ki mit hazudik.
  Azoknak külön, akik összemossák következetesen a náci és a kommunista eszmeiséget:
  a sztálini kommunista hagyományok szerinti oktatásban fő cél a munkásság taníttatása, amely a munkaidő folyamatos csökkentésével valósítható meg. Tehát, a munka mellett továbbtanulhattál, az állam ingyen beiskolázott, külön pótszabadság, egyéb támogatás.
  A fasiszta rezsimek nem csak hogy nem hagyják tanulni a munkásait (külön engedélyt kell kérni a “munkaadótól – SICC!!!!!!”), hanem direkt módon üldözi a tudás minden formáját, mert a tanult, művelt, olvasott ember nem fogja gyarapítani a munkatábort.
  Orbán rendszere szélsőségesen munkásellenes, aki nem látja, az részint vak, részint ostoba.
  Aki pedig tisztán látja ezt, mégis őket pártolja, azokra nincsenek emberi szavak.

 4. Tarna szerint:

  Admin gondoskodik róla, hogy Bal Radra tévedő gondolkodók és jó akaratúak elhagyják az oldalt. Unalmas már nagyon az örökös negatívumok és zsigerből jövő hitványságok fújtatása.

  Admin:

  Ezek szerint te önmagad a GONDOLKODÓK ÉS JÓAKARATÚAK közé sorolod magad! Csak nem találsz más habzási lehetőséet, így aztán itt éled ki Döbrögi imádatodat.

  • Kovács szerint:

   Admin, aki nem kádárista az csak döbrögista lehet ?
   Amúgy csak úgy megkérdezném, mondtam én valaha olyat, hogy pl. a csermanek fattyú ? Akkor ki is használ itt alantas érzelmeket indukáló beszédet ?

   Admin:

   ’48-tól ’89-ig ITT ÉPÜLT VALAMI! Egy élhető ország!
   ’90-től rombolás zajlik!

   A MAGYAROK ÉLETFELTÉTELEIT ROMBOLTÁK LE! Nem Csermanekék voltak akik lerombolták!

   • Kovács szerint:

    Admin, nehéz értelmezni néhány magyar mondatot ?
    Egyrészről van a forma, ahogyan te próbálsz hangulatot kelteni már az elnevezésekkel is. Erre utaltam, amikor felhívtam a figyelmed, hogy szemben veled, aki kivétel nélkül gúnyolódsz már az elnevezésekkel is ( pl. Döbrögi vagy Kövér Ökör ….) hangsúlyt adva ellenszenvednek, veled ellentétben még senki nem fattyúzta le a csermaneket, holott nyilvánvalóan a fattyúság alapjaiban rombolt le minden emberi és humánus jó érzést Kádárban. És a művének értékelése viszont már nem formai, hanem tartalmi kérdés. Amihez nem is alapvetően emberi udvariasság és kölcsönös tisztelet kell, hanem áttekintő értelem is. Amit Aradi úr is hiányolt 🙂

    Admin:

    TISZTELETTEL BESZÉLNI CSAK NEM ÁRTÓ SZÁNDÉKÚ EMBEREKRŐL TUDOK!

    Rablókról, közönséges bűnözőkről MÉG ÍGY MEGTISZTELŐ SZÁMUKRA AZ EMLÍTÉSÜK! Majd ha már csak számokat emlegetek…

    • vitorla123 szerint:

     A szöveged egy fasiszta szöveg!Kádár nem csermnek. Hanem Kádár a magyarság jótevője.Kivétel,a kulákok,a zsidók,a harácsolók.Az ők véleménye meg senkit sem érdekel.A zsidók a törvényességel ki lettek szorítva a politikai életből.Még Berkesi András őrnagy is,aki Kádár vizsáló tisztje volt.Az életét köszönhette neki.A kulákok hazajöttek a Hortobágyról,meg Recskről,mert magyarok voltak .Meg a nyilasok is.Biztonságban éhették az életüket.A csendőrök hasonló módon!”Aki nincs ellenünk,az velünk van!”A harácsolók pedig vállalatvezetők lettek, néha sikkasztottak de belefért.Miről értekezel és miért?

    • Vöröskutya szerint:

     Admin nevében elnézést kérek az ökröktől, és a sertésektől, akikhez hasonlítani szoktuk ezeket az emberszabásúakat. Holott köztudott, hogy a sertés egy igen intelligens állatfaj, és hozzá még ehető is 🙂 !

  • Tarna szerint:

   Tudod Admin az ember öregedő fejjel, már nem vonzódik az örökös elégedetlenséghez.
   Nekem a Kádár rendszerrel sem volt semmi bajom és akkor sem elégedetlenkedtem ipari tanulóként, amikor 1964-ben 7 forintom volt egy hétre. Ebből tudtam venni 1 kg. kenyeret és 1 liter tejet, ebédet meg adtak az iskolában. Szóval így!

   • vitorla123 szerint:

    És megtanultál valamit valakiktől!Bizony.Amiből felnevelted a gyerekeidet.Ma egy jogosítványt szerezni sem egyszerű.Nagyon drága.Pedig a nyugati gépkocsi volt az isten és nem a Trabant.Pedig!Lassan az derül ki,hogy az volt a modernebb.Még aláln sem volt.

  • B szerint:

   Tarna Ön egy nagyon gyenge provokatör, adjon vissza a jövedelméből a narancs kasszába!

 5. Vöröskutya szerint:

  Itt egy idézet Móricz Zsigmondtól (aki köztudottan szélsőségesen antimagyar, cionista, atlantista, idegenszívű, bolsevik, sőt, mindezek felett még sorosbérenc is), jól példázza az úri Magyarország tudáshoz való hozzáállását:
  “A parasztnak elég annyit tudni, ha esik az eső, álljon az eresz alá.”

  • Kovács szerint:

   Ez sokkal inkább móriczi hozzáállás : “S immár megszokván, hogy ezeknek a parasztoknak minden szavában valami rendíthetetlen életigazságot találjon az értelem mélyén … “.
   Nem egy-egy környezetéből kiragadott idézet a döntő.
   Amúgy a sztálinisták hogy állnak az urbánus-plebejus nézetkülönbséghez ?

 6. Paul Aradi szerint:

  Csak nyugalom az esetleges hangya szedegetésig!

 7. Tarna szerint:

  Tisztelt “B”! Az Ön helyében én jó irányba fordítanám az antennámat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.