Szíria

Egyre inkább hat a vegyifegyver Szíriában. A nyugati diplomaták legalábbi nagyon rápörögtek Asszad vegyifegyvereire. KIZÁRÓLAGOS OPCIÓKÉNT!

A Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) Végrehajtó Tanácsa tegnapi rendkívüli ülésének megnyitóján megerősítették, hogy szarin, vagy valami hasonló kutyulék mérgezett és ölt meg április 4-én több mint 80 civilt Szíria Idlib tartományában.
A vita most arról folyik, hogy KI KÖVETTE EL a cselekményt, illetve hogyan került oda, és szabadult el a gáz?
Bár a “VALÓSÁG” már kimondatott: Avigdor Liebermenn izraeli védelmi miniszter a támadás után két nappal azt mondta: száz százalékig biztos az, hogy a támadásra személyesen Aszad adott parancsot. Oszt’ jónapot!
A damaszkuszi kormányerőknek több tonna vegyi fegyverük van – közölte tegnap újságírókkal az izraeli hadsereg egy magas rangú, névtelenül nyilatkozó tisztje a Reuterssel. Ezek után lehet még bárkinek kétsége? Legfeljebb a’ zoroszoknak!
Szergej Lavrov orosz külügyminisztert tegnap este fölhívta gall kollégája.
A Jean-Marc Ayrault-val folytatott telefonbeszélgetésen az orosz diplomácia irányítója leszögezte, hogy Moszkva ragaszkodik a Han-Sheykunban történtek valódi és független- pártatlan kivizsgálásához, amit Oroszország “nyílt provokációnak tekint, amelynek célja a fegyverszünet és a szíriai politikai folyamat aláaknázása volt. Mély aggodalmat váltanak ki az Egyesült Államoknak az incidenst követő elhamarkodott agresszív lépései, egy szuverén állam-az ENSZ tagja-területén végrehajtott rakétacsapás.”
A szíriai csatatereken megállíthatatlanul zajlanak a harcok.
Damaszkusztól nyugatra a kormányerők bevették a dzsihadistáktól Zabadanit, és a környező hegyeket.
Hama tartomány északi részén Taybat Al-Imam városának mintegy 80 százalékát a kormányerők uralják. A latrok már csak egy kis “zsebben” tartják magukat. Közben a Hezbollah milicistái Halfaya városát ostromolják.
Homsz tartomány keleti részén a kalifátusisták ma reggel felszívták magukat, és támadásba mentek át az Al-Qaryatayn gátnál. Dél lett mire kipukkadtak.
Jelentések szerint a szír kormányhadsereg befejezte a “rágyúrást” Raqqa ellen. Állítólag bármely órában megindulhat a kalifátus szíriai fővárosának ostroma.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.