Ha beteg, forduljon Döbrögihez!

Botrány a közispotályban: Orbánhoz küldték az ápolók az idős hölgyet

Olvasónk azt állítja, napokig nem látták el fulladásos tüneteit a karcagi kórházban, és amikor ezt szóvá tette, az ápolók a létszámhiányra hivatkozva Orbán Viktorhoz irányították.

„Szombaton rosszul lettem, ezért a sürgősségi autó bevitt a karcagi kórházba, ahol a véreredmény után ultrahangos vizsgálatot javasoltak” – kezdte beszámolóját olvasónk, aki fulladásra panaszkodott már hetek óta. Végül befeküdt a kórházba, ahol – elmondása szerint – elképesztő állapotokkal kellett szembesülnie.

Fazekas Péterné három napot töltött a karcagi Kátai Gábor Kórházban, ahol – bár vízhajtót kapott – legnagyobb csodálatára, semmilyen vizsgálatot nem végeztek el nála, pedig egyre rosszabbul érezte magát.

Amikor már alig kapott levegőt, az idős hölgy segítséget kért az ápolóktól, akik – a nő beszámolója szerint – azt mondták neki, hogy: „Ketten vagyunk. Menjen Orbánhoz, hogy ne engedje külföldre az orvosokat”.

Olvasónk egyébként nem csak a bánásmódra panaszkodott, hanem a kórházi kosztra is. Mint mondja, egyik nap például vizes főtt krumplit kaptak ebédre.

Az idős hölgy három nap után saját felelősségére hagyta el a kórházat, mivel úgy látta, hogy vizsgálatok hiányában nincs értelme tovább az intézményben maradnia, otthon legalább nyugodtan pihenhet. Igaz, az akkor már felbukkanó főorvos nem ajánlotta számára a kórház elhagyását.

Nem aprózták el

Természetesen kerestük a karcagi kórházat is, ahonnan a főigazgató, Nagyné László Erzsébet megbízásából azt a választ kaptuk, hogy szerkesztőségünk szerezze be a „panaszos teljes bizonyító erejű magánokiratba, vagy közokiratba foglalt, az egészségügyi és a személyes adatok védelme és az orvosi titoktartás alól felmentő nyilatkozatát, miszerint a Kátai Gábor Kórház a tárgybani ügyben tájékoztatást nyújthat az ATV részére”.

De ez még semmi, hiszen ezzel egyidejűleg a „panaszos zárja ki a nyilatkozatában a Kátai Gábor Kórház felelősségét az adatvédelmi törvényben foglalt előírások megszegése alól”.
És ha ez így mind megvan, és a panaszos személyi okmányai másolata, valamint az okiratok eredeti példányai a kórház birtokában vannak, akkor az intézmény hajlandó információt adni az esetről.
(atv)
Bal-Rad komm: Valamint a panaszos közhiteles okmányba foglalja bele, hogy mindezekért kiárólag a’ zeemúttnyócév, de főképpen pedig a’ zországot 45 esztendeig rémuraló büdöskomonisták a felelősek! A közhiteles okmány tartalmazni köteles Döbrögi imádatát is!
Komolyra fordítva! Micsoda közhangulat lehet ebben az országban, ha már a közispotályban is Döbrögit szidják!
Holott a közvéleménykutatások szerint HÁROMNEGYEDES MÁR LASSAN a hordanépszerűség!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Ha beteg, forduljon Döbrögihez! bejegyzéshez 4 hozzászólás

 1. Fergeteg szerint:

  A hölgy története tökéletesen hihető. Ha nem folyik vér, vagy nem teljesen egyértelmű, mi történt, akkor megkezdődik a tologatás, a felelősség lepasszolása egy másik szakemberre, a várakoztatás érdemi beavatkoztatás nélkül, és még azt is elvárják, hogy a beteg diagnosztizálja a problémát, különben nincsenek komoly vizsgálatok. Egy betegre jut talán 1-2, maximum 2-3 perc az orvostól, utóbbi esetben már szerencséje volt. Sajnos nem az a cél, hogy a bajnak utánajárjanak, hanem az, hogy jöjjön már a sorban következő páciens. Le vannak terhelve, és így egyáltalán nem megértők.
  Ha nincs pénz magánrendelésekre és magánklinikákra, és nincs ötlet a problémára, a szerencsétlen akár a talpát is feldobhatja, próba-szerencse alapján küldözgetik, és hiába a sok-sok évnyi tanulás (gyakran az állam támogatásával), általában igencsak szűkre szabják a kompetenciahatárokat, mert egyszerűbb XY kollégára mutogatni, akihez aztán csak időben jóval később jut el a beteg. Végül talán valaki megtalálja, mi a gond, mert felvállalja a helyzetet, és elég képzett ahhoz, hogy ötlete legyen. Ha meg van pénz a fizetős egészségügyre, még akkor is gyakran várakoznia kell a betegnek, és rámehet a gatyája is, amennyiben nincsenek kitűnő kapcsolatai ezen a téren. Az egészségéről nem is szólva. Ez a szomorú helyzet a beszámolók alapján.

 2. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Lehet, hogy a néni Karcagon egy közismert Orbán rajongó? 🙂
  Beteget a beteghez. 🙂

 3. szemcsi szerint:

  3 napja, Jogosítvány hosszabbítás miatt a háziorvos beutalt szem és labor vizsgálatra a Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ-ba, Auróra utca.
  A várakozási idő (előjegyzési dátum) a laborhoz 15 nap.
  A szemészeten pedig 2 hónap !!!

  Ennyi idő alatt lejár a jogsim.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.