Hordatréning

Kósa feleségének barátnője tréningezte 7 millióért a Fidesz-frakció munkatársait

A kétnapos csapatépítést különös módon nem a Fidesz politikusainak, hanem a képviselőcsoport mellett dolgozó titkárnőknek, könyvelőknek, sajtósoknak, postázóknak, sofőröknek és anyagbeszerzőknek rendelte a gondos frakcióvezető.

Négy alkalommal, összesen 7,3 millió forintért adott megbízást „Tréning” tartására egy Freecons Global kft. nevű cégnek a Fidesz frakciója 2017 januárja és márciusa között – derült ki az országgyűlés honlapjára feltöltött szerződésekből. Ez önmagában nem is lenne különös, más frakciók is szoktak együttműködést erősítő csapatépítést tartani a képviselőiknek, a Fidesz azonban – mint megtudtuk – nem a frakciótagoknak, hanem a képviselőcsoport mellett dolgozó apparátusnak, tehát titkárnőknek, könyvelőknek, sajtósoknak, postázóknak, sofőröknek és anyagbeszerzőknek rendelte a kétnapos, alkalmanként 1,3-2,1 millió forintba kerülő a tréningeket.
A szerződéseket aláíró Kósa Lajos frakcióvezető a hvg.hu-nak azt mondta: nagyon sok új, közülük is sok fiatal munkatárs dolgozik a képviselőcsoport mellett, ezért azon túl, hogy összekovácsolják a csapatot, fontosnak tartották, hogy fejlesszék a kollégák kommunikációs, együttműködési, illetve konfliktus- és helyzetkezelési képességeit.
A képviselőcsoporttal szerződő, a cégnyilvántartás szerint az építési projektszervezéstől a számítógép és ipari gép javításon, programozás és irodai papíráru gyártáson át az egyéb oktatásig szerteágazó tevékenységet végző Freecons Global kft-ről semmilyen információt – honlapot, referenciát vagy telefonszámot – nem találni az interneten. Ügyvezetőjét, Roboz Róbertet is csak hosszas keresés után sikerült fellelni egy másik, irodai és áruházi promóciókra szakosodott, a cégjegyzék szerint azonban nem létező marketingügynökség, a Five Star! képviseletében.
Az ügyvezető magyarázata szerint a Five Star! csak egy fantázianév, egy brand, amely a munkák jellegétől függően több céget isképvisel. A Fidesz frakció megbízásait azonban – mint mondta – nem a branden keresztül, hanem közvetlenül a Freecons Globallal kötötték, a tréningeket pedig a saját nővére tartotta a képviselőcsoport munkatársainak.
A magát különböző bemutatkozásaiban mediátorként, coachként, szervezetfejlesztési és életvezetési tanácsadóként, illetve trénerként meghatározó Roboz Zsóka a hvg.hu-nak azt mondta: arra kapott felkérést a frakció vezetőjétől, hogy „jó lenne ha megismernék egymást a munkatársak egy olyan környezetben, amikor nem munkáról van szó”, a tréning után pedig szerinte valóban „sokkal könnyebben teremtenek kapcsolatot azok, akik nem egy munkakörben dolgoznak, mondjuk egy sofőr egy programozóval.”
A szakember a két januári és két márciusi tréningen munkakörönkénti bontásban a képviselőcsoport összesen nagyjából 100 alkalmazottjának tartott foglalkozásokat. A hatékony együttműködést, a csapatösszetartást és a kommunikációt erősítő tréningek helyszínéről csak annyit árul el, hogy egy „eldugott vidéki kisváros” erre szakosodott szállodájában zajlottak, a képviselőcsoportnak kiszámlázott 1,3- 2,1 millió forintban (létszámtól függően) pedig a szállás és az ellátás díja benne volt.
“Állítólag láttak a tv2-n”
Arra a kérdésre, hogy hogyan került kapcsolatba a Fidesz-frakcióval, ha egyszer a nevében szerződést kötő Freecons Global semmilyen módon nem hirdeti magát, még az elérhetősége sincs fent az interneten, Roboz Zsóka azt mondta: egyrészt szerinte „elég jó neve van” a szakmában, másrészt ismerhették a munkáját a Kocsis Máté vezette VIII. kerületi önkormányzattól is (Kocsis tavaly szeptemberig a Fidesz kommunikációs igazgatója is volt), amelynek korábban többször tartott hasonló tréningeket.
„De állítólag a TV2-n is láttak engem többször”– tette hozzá Roboz Zsóka, hangsúlyozva: a kiválasztásáról legkevésbé sem politikai alapon döntöttek, hiszen a norvég alapból finanszírozott Energiaklubnak, illetve a jobboldalinak nem nevezhető Feldmár intézetnek is dolgozik.
A tréner nevére a beszélgetés utáni gyors google-os ellenőrzéskor valóban több a TV2-n vagy a TV2 csoport más csatornáin futó műsor is előkerült, a közösségi médiából pedig kiderül, a neve megegyezik egy bizonyos Nunkovics Martin anyja nevével. Márpedig a Fidesz frakciónak van egy a húszas éveiben járó, Nunkovics Martin nevű munkatársa, vagyis (ha igaz az, amit több forrás is állít, és anya-fiú kapcsolat van köztük) Roboz Erzsébet – mások mellett – a saját fia kollégáinak tartott tréningeket. Igaz, ezt (pontosabban a Fidesz frakcióhoz kötődést, ha van) a tréner a hvg.hu-nak nem említette.

Ennél is érdekesebb azonban Roboz Zsóka üzenőfalát böngészni: a tréner ugyanis több képen szerepel egyértelműen baráti viszonyra utaló helyzetben Porkoláb Gyöngyivel, aki nem más, mint a Fidesz frakcióvezetőjének, Kósa Lajosnak a felesége.

(HVG)
Bal-Rad komm: Azt már kitapasztalhattuk, hogy a döbrögista horda találékonysága nem ismer határokat ha lopásról, vagy a hívek abrakoltatásáról van szó.
Kétnapos csapatösszekovácsoló-tréningek! Jónevű trénerrel!
Bámulatos ötletesség.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Hordatréning bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Kálmán Lőrinc szerint:

  Ebben az az igazán érdekes hogy épp a Zsidesz “tiltotta le” a céges csapatépítő tréningeket. Míg régebben leírható volt így örömmel csinálta minden cég, ma más szinte büntetik, így azok a cégek akik szeretnének így kedvezni az alkalmazottaiknak, sportnap és-vagy családi napként kénytelenek lefolytatni.
  A PÁRT azonban megteheti ezt is? Vagy ők is családi napnak nevezték át?

 2. aaa szerint:

  Jobban járnának, ha ezt a pénzt a dolgozóknak osztanák ki.

 3. Öcsi szerint:

  tréler meg, sál menedzser, hauz kíping, for sále, meg a tö..m tudja miféle őshonos nyelvezet. És még ezek turbó magyarkodnak ? Jó kis családi kör . Tréning, fivestar,Freecons Global,branden ,marketing, promóció, mediátor,coahc

  Tudom ajánlani a,
  звезды тюрьмы, направления Сибири,
  луна ракета,
  каменоломня,
  дорожное строительство, opciókat !
  A tréning ideje alatt a bokabilincs és vasgolyó használata kötelező !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.