Jaj nekünk! A horda ismét megvédeni készül bennünket!

Alacsony bérek, magas adóterhelés: ezt kell megvédeni Brüsszeltől?

“Meg kell védeni a magyar béreket és a munkából élők érdekeit Brüsszel terveitől” – közölte a nagyobbik kormánypárt csütörtökön.

A Fidesz közleményt adott ki a legfrissebb kereseti adatokra reagálva, és egyben mindenkit arra kért, a nemzeti konzultációban való részvétellel védjük meg a magyar béreket. A közlemény szerint az eddigi – bérek területén elért – eredményeket veszélyezteti, hogy Brüsszel egyre több hatáskört vonna magához az adó- és foglalkoztatáspolitika területén. Főként a munkahelyvédelmi akcióterv lehet hazánk esetében a brüsszeli célkeresztben, ami a dolgozói bérekkel legfeljebb csak közvetetten hozható összefüggésbe.
Mindenesetre a Fidesz a magyar bérek védelmére szólított fel a közleményében.
“Ezért arra kérünk mindenkit, akinek fontos a nemzet szuverenitása, a magyar bérek és munkahelyek védelme, vegyen részt a nemzeti konzultációban, és a kérdőív kitöltésével álljon ki a nemzeti érdekek mellett!” – zárul a Fidesz közleménye.
Érthető a harciasság: az elmúlt pár évben szépen emelkedtek a fizetések, a minimálbérek is idén jelentősen, 15 és 25 százalékkal növekedtek, és kemény munkával sikerült felzárkózni, ha a nyugati szintekhez nem is, a visegrádi országok átlagfizetéseit már megközelítettük.
A történet szép is lenne, ha igaz lenne. A valóság azonban az, hogy hiába az idei látványos minimálbér-emelés, uniós és régiós viszonylatban is hazánkban az egyik legkisebb ez az összeg.

Az átlagos nettó bérünket tekintve pedig nem sok országban rosszabb a helyzet.
Vásárlóerő-paritáson számolva Lettországot, Litvániát, Romániát, Bulgáriát és Máltát sikerült magunk mögé utasítani a 27 tagállam közül. Nem a legjobb arány.
Az alacsony béreket ráadásul az egyik legnagyobb adóteherrel sújtja az Orbán-kormány, aminél nagyobb teher csak a belga és a német fizetésekre hárul.
Az alacsonykeresetűek adóterhelésében pedig mondhatni világelsők vagyunk, hiszen az OECD-tagállamok körében sehol máshol nincs nagyobb adóék az átlagbér 67 százalékát keresők esetében.

Ellenben a magasfizetésűekkel szinte hímes tojásként bánik a kormány, az adóterhelés az OECD-tagállamok sorában mindössze a nyolcadik legmagasabb.
Ezek védelmére szólít fel tehát a Fidesz a nemzeti szuverenitásra hivatkozva. Márpedig bármennyire hangoztatja a kormány, aligha tekinthető nemzeti érdeknek az oligarchák és a politikai klientúra folytán meggazdagodottak kiemelt védelme.

(mfor)
Bal-Rad komm: “…aligha tekinthető nemzeti érdeknek az oligarchák és a politikai klientúra folytán meggazdagodottak kiemelt védelme…”
-Ez nézőpont kérdése! Viszont a kiemelt védelem a NER-alapja!
A döbrögista horda általánosan csak szlogenekben gondolkodik és qrmányoz. Fordított Döbrögi hitvallás: “NE AZT NÉZZÉTEK AMIT CSINÁLOK, HANEM HIGYJÉTEK AMIT MONDOK!”
Praktikusan: MI LOPUNK-DE TI GONDOLJÁTOK AZT, HOGY JÓTÉKONYKODUNK!
Persze ez már kevésbé hat össztársadalmi szinten! Ha a magyarok a horda felől olyasmiket hallanak, hogy éppen VALAMITŐL ISMÉT MEGVÉDENI KÉSZÜL ŐKET/BENNÜNKET a horda, már-már pánikhangulat lesz úrrá a hordán kívüliek között!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Jaj nekünk! A horda ismét megvédeni készül bennünket! bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

  Brüssel könyörgunk véd meg szerencsétlen magyar polgárokat a Budai tolvajoltol.

  Moszkva ismerte öket kemény mentorálás alatt tartotta a csürhét,rend is volt.

  Brüssel gyenge nem ismeri a kazár leghitványabb keleti törzseit
  a sáska fajt.

  • Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

   Frei Tamás után szabadon:

   A Budai kazár maffia családok privatizálták a magyarigazságszolgátatást,és hatalmuk lopásra használják.

   Mint a tegnapi Balrad cikkben is leirtak alapján a 2 méteres kerékpáros hid
   költségvetéséböl 5 milliobol megépitik a hidat 395 milliot privát számláikra utalnak.

   A Budai és az Ukrán galiciai kazár a kazárság legalja.
   A hol ezek a törzsek felütik a fejuk ott csak a felperzselt föld marad.

   A szerbek nem is tudják milyen szerencsések,hogy keritás épült a kazárok és Szerbia közé.

 2. Vöröskutya szerint:

  A pártunk és kormányunk megvéd minket Brüsszeltől, miközben a még munka- és cselekvőképes jobbágyai Brüsszelbe menekülnek előle. Ez szép. Kéretik megmagyarázni, a (bér)kommentelők dolgozzanak meg a júdáspénzért!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.