Szíria

Ma Asztanában a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) ülésén külön is tanácskozott Szíria-ügyében Szergej Lavrov oros, és Wang Ji kínai külügyminiszter. (Alighanem másról is!)

Szergej Lavrov meglehetősen földúltan panaszolta kínai kollégájának a Szíriában előfordult “vegyitámadásos” história utózöngéit.
A kérdésünkre, amit Londonhoz és Párizshoz, meg a Vegyifegyver-tilalmi Szervezethez (OPCW) intéztünk, hogy honnan származnak az általuk begyűjtött vegyifegyver minták, senki nem válaszolt.-közölte az orosz külügyek irányítója.
Tegnap egyébként az OPCW a nyugati delegáltak többségének nyomására elutasította azt az orosz-iráni javaslatot, hogy független szakértői nyomozóbizottság vizsgálja ki az Idlibben megesett vegyiincidens körülményeit.
James Mattis amerikai hadügyminiszter viszont a annyira biztos a Damaszkusz által kivitelezett vegyitámadás történetében, hogy akár a mókusok elé is vetné magát bizonyságul.
A Szíriában garázdálkodó latorszerveződések már kezdik szidni az amerikaiakat az Al-Shayrat légibázis elleni rakétatámadás miatt. Az ugyanis szerintük annyira bebőszítette az orosz légierőt, hogyazóta pillanatnyi nyugtuk nincs! Ma is rájuk csaptak Hama északi részén, és irtózatos pusztítást vittek végbe a martalócok között. Még ráadásul két vezéregyedet is bebuktak! Ezzel párhuzamosan a kormánycsapatok is egyre intenzívebben támadják őket minden fronton.
Deir ez-Zornál kontrázott volna az ISIS! Pár órán keresztül erőlködtek!-aztán elhullottak.
Daraa tartományban viszont a kalifátusisták nyerésre állnak. A tezsvírharcban. A szír kormánycsapatok pártatlanul élvezik a meccset, és szurkolnak a feleknek. A győztes nagyon gyenge lesz. Az lesz a szír hadsereg következő kihívója.

Az orosz haditengerészet őrnagya, Szergej Bordov és egy másik társa kedden elesett Szíriában-közölte a Reuterssel tegnap az orosz HM.
“Tüzérségi tűzbe kerültek. Két orosz katonánk és két szíriai katona meghalt” – közölte Vjacseszlav Pavljuscsenko.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Tompo75 szerint:

    Nem pont ide tartozik, de ma Pápa térségében a NATO légibázison 2 db E-3 Sentry AWACS gép landolt, eddig soha nem láttam ilyeneket csak filmekben… :O

  2. RANGER48 szerint:

    Csak megjegyzem.Nem népszerűsíti az oldalt a beküldött posztok meg nem jelenítése.Nem is fogok ezentúl hozzászólni, mert semmi értelme.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.