Versenyképesség javítás!

Évi 400 túlóra ingyen – ez a horda új javaslata

Tiltakozik a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ), mert 12 hónapról 36 hónaposra emelnék a munkavállalók munkaidőkeretét, ezzel az amúgy is extrém mód túlterhelt magyar dolgozók pluszjuttatás nélküli túlórái akár évi 400 órával emelkedhetnek. Ezért tiltakozik a VDSZ a Munka Törvénykönyvének legújabb módosítási javaslata ellen.

Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának elnöke a múlt csütörtökön nyújtotta be azt módosítási javaslatot, amelyet 18-án már tárgyaltak is, így – noha a javaslat óriási felháborodást váltott ki – az sem kizárt, hogy július 1-től életbe léphet. Ez pedig tragikus következményekkel járna a munkavállalók szempontjából. Bánki előterjesztése nyomán ugyanis hároméves intervallumon belül tennék lehetővé a felhasznált és fel nem használt munkaórák „rakosgatását”.
Noha Bánki azzal érvelt, hogy a javaslat kedvez a munkavállalóknak, mert a gyengébb időszakokban sem bocsátják el őket, a VDSZ számításai szerint valóság az, hogy az amúgy is extrém mód túlterhelt magyar dolgozók pluszjuttatás nélküli túlórái így akár évi 400 órával emelkedhetnek.
Székely Tamás, a VDSZ elnöke úgy fogalmazott: a magát családbarátnak mondó Fidesz eddigi legaljasabb munkaügyi húzása ez. „Azok, akik a hároméves munkaidő-keretet megpróbálják bevezetni, e lépésükkel is bizonyítják, hogy életükben nem dolgoztak munkaidő-keretben. Különben tisztában lennének azzal, hogy egy ilyen intézkedéssel lehet a munkavállalókat a legjobban elszakítani a családjuktól.”
Székely Tamás felháborítónak tartja, hogy a kormánypárti képviselő a szociális partnerek megkérdezése nélkül ilyen módosító javaslattal állt elő. Az elnök szerint fontos feltennünk a kérdést: vajon kivel egyeztetett Bánki Erik? Az előterjesztés ugyanis egyértelműen a multinacionális cégeknek kedvez az alacsony keresetű munkavállalókkal szemben – különös tekintettel az ipari vállalatokra.
A helyzet abszurd voltát növeli, hogy a Versenyszféra Konzultációs Fórumon is napirenden van a Munka Törvénykönyve. Székely szerint hazugság arra hivatkozni, hogy ez a javaslat a versenyképességet javítja.
Székely Tamás egy konkrét példát is hozott, hogy érthetőbb legyen, miként befolyásolná a dolgozók jövőjét a változás. „Tegyük fel, hogy valaki egy éven át minden nap dolgozik, ám a következő évben a cégének kevés a megrendelése, ezért csak az alapbért kapja. Ha a dolgozó elmegy a vállalattól, hároméves munkaidőkeret elszámolása biztosan az ő hátrányára történik. Arról nem is beszélve, hogy – miután a jelenlegi kormány alaposan csökkentette a számukat – nincs is annyi munkaügyi ellenőr, aki ezt ellenőrizhetné. Ez pedig óhatatlanul a munkavállalók kiszolgáltatottságához vezet.”
(nepszava)
Bal-Rad komm: “…Tiltakozik a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete…”
-Majd beleunnak, oszt’ nem tiltakoznak! Mert ez igenis versenyképesség javító intézkedés! Ingyenmeló az összeszereldéknek! Ennél jobb már csak az lesz, ha bevezetik majd a melósok által fizetendő hálapénz rendszerét. A BÉRNÉLKÜLISÉG MELLETT!
TESSÉK HÁT TILTAKOZNI SZAGSZERVEZETEK! ÍRNI A TILTAKOZÓ LEVELEKET!
Bánki Nyalonc figyelmébe pedig: ÉVI 5840 ÓRA (napi 16) INGYENMUNKA CSUKOTKÁN! Az lesz az igazi! Napi egy tányér borscsért. Amit majd jég formájában elrágcsálnak.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Versenyképesség javítás! bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. SZASZI szerint:

  Gondolom lesznek kommunista szombatok,meg műszakok is..
  Várjá nem jó,most a szombati munka szinte kötelező.
  Őőő akkor sztahanovisták!
  Ez se jó,nekik volt munkásszállásuk.
  Volt vállalati orvos,fogász,jogász,könyvtár,stb.
  Az se??
  Akkor milyen kibaszott rendszer épül Vitya Vi Szarjanovics,a kurva kutyádat?
  Mindig eszembe jut az orrtúró családtag apjának a filmje a Vörös Föld,mint gúny forrás,az akkori rendszerben,- mondjuk volt benne igazság – De akkor ez mi?
  Adjunk már nevet annak ami készül itt,ne én döntsem el,mehetnek-e síelni a kölykök párt engedéllyel,vagy sem

 2. aaa szerint:

  Miért nem az 5 vagy 10 éves munkaidő keretet vezetik be ? Szolgálja -e már egyáltalán a dolgozók érdekeit a Munka Törvénykönyve ? Nevetséges, már az évi 300 túlóra is sok !

 3. Hun szerint:

  Általános sztrájkba és polgári engedetlenségbe kellene kezdeni!

  • vitorla123 szerint:

   Mióta írom! Sztálin 1930-ban minden föld feletti munkahelyen bevezete a 7 óra munkaidőt.(Dolgozók hatalmát,szovjetet) Ezért kellett a kommunista hatalom,meg hogy levigye a munkaidőt 5 órára. Az árakat folyamatosan csökkentse.a béreket folyamatosan emelje.Nem ment egyik napról a másikra.De 20 év alatt a faekétől eljutott a szuperhatalomig.És győzött a háborúban.Ja így nem véletlen.

 4. Vöröskutya szerint:

  Lassan beérik Demján Sándor óhaja. Annak idején nagy port vert fel az a mondása, hogy nekünk, magyaroknak is annyit kell dolgozni, mint a kínai munkásnak, tehát napi 12-16 órát, és heti 6 napon – nem vicc, 2010 tájékán ez ment, és senki nem vette őt komolyan.
  Hát itt van, megérkezett, kedves biztosanorbánszavazó proli testvéreim!
  Tisztelt Balrad, nem jó ilyen cikkeket behozni, jobb volt a prolinak migráncsozni, zsidózni és cigányozni, az sokkal eccerűbb vót. Ők a hibásak, oszt jónapot, amúgy meg hajrá Fradi! Ja és autonómiát Székelyföldnek, ez mindenek előtt – neked magadnak nem kell barom, mihez is kezdenél a függetlenségeddel, kinek a kezét (vagy más testrészét) csókolgatnád?
  Nem kell az eszemet vereskutyát szeretni az ilyen beszédért, én nem azért vagyok, hogy szeressenek. De ne feledjétek: kétféle ember mond mindig, minden körülmények között Igazat, az egyik a részeg, a másik a bolond. Na most, én vagy 20 éve egyáltalán nem iszom alkoholt, tehát a másik vagyok 🙂 , de értetek ezt is vállalom, és amit mondok vagy írok, azt értetek teszem (na meg gyakorlásképpen, mert lassul a kezem)!

  • petymeg szerint:

   Úgy látszik nem csak a kezed lassul…
   Miért gyalázod a Balradosokat ezek/Balradosok/ébren vannak,menj keltegetni másokat hátha többen leszünk.
   Csalódtam benned?

   • Vöröskutya szerint:

    OK, menj csak szolgálni, szép nap ez a szombat erre is!
    Kétféleképpen támadnak engem általában:
    – vagy a profi náci katonák, akiket küldtek az urai (vagy önként is jönnek, mindegy), ők a pokolba kívánnak engem, mert kénytelenek miattam itt írogatni, pedig jobb dolga is lenne.
    – másik a valóban proli, aki magára ismer, és persze ő mindig kivétel, teljes meggyőződésből “nemzeti”, bocsánat, “Nemzeti”, és védi ezt a valódi cigányhordát, amely faji alapon rabosította a magyar munkásokat.
    Persze aztán vannak a hivatásos trollkodók, akik már nem férnek be más helyekre, mert ismerik már őket, és nagyon gáz ott írogatni, megismerik az ip címről, ahhoz meg túl buta, hogy proyról böngésszen. Ezek legfőbb jellemzője, hogy már minden “oldalt” kipróbált, kivéve az enyémet – naná, régi kádári jelszó: fogjuk meg oszt vigyétek!
    Nem szeretik a szókimondó embert sehol a világon, e földön különösen nem, bazaltkő jár érte, a hazugságokért pedig felmagasztalás és kézcsók.
    Ezek vagytok ti, akik engem anyáztok, saját magatok pedig sohasem néztek a tükörbe.

    • SZASZI szerint:

     Mi ez a zagyvaság? 🙂

    • petymeg szerint:

     Nincs semmi baj Veled, csak vélt vagy valós sérelmed miatt általánositasz.

    • Vöröskutya szerint:

     T. Petymeg, tudnod kell, én magam miatt egyetlen betűt nem írok le (kivéve az említett gyakorlás végett), csak azt látom, ahogy szenved a magyar proli. Mind az ötmillió, amiből másfél millió köz- és rabmunkás.
     Tudod, én olyan típus vagyok, aki nem szeret úgy leülni ebédelni nyugodtan, jóízűen, ha tudom, hogy a családomból valakiknek nem jutott ma ebéd, vagy mondjuk egy falat sem – nehéz ezt így elképzelni annak, akiben annyi empátia van, mint egy aranyhalban.
     Márpedig nekem a munkásság a másik családom, és láttam közülük sokakat lecsúszni, és most messze nem magamról írok megint csak. Sőt, ami engem illet konkrétan, ha leszámítom, hogy ez a büdöscigány ellopta a nyugdíjamat (ezért még számolok vele), más bajom nem is lenne.
     De azt látom, hogy magam korabeli, többszörösen beteg, semmire sem alkalmas emberi maradványokat gereblyéztetnek azért a pénzért, aminek a kétszeres járna neki szociális ellátásért, és ha rendes munkaviszonya lenne, akkor ennek a többszöröse is – hát akkor ökölbe szorul a kezem most is.
     Ez alapvető köztem és a sűrűn idelátogató náci testvérek között: őket küldik a gazdáik, én meg írogatok magamtól, hogy nekik legyen mire anyázni – minden a helyére kerül, ez az oldal többet nem tud adni senkinek.

 5. ZZ szerint:

  Cigány getwa anyád az aszájba baszott nzopott faszú trihompmonászosz anyád

 6. dum, dum szerint:

  A Japán munkások is ettől többet dolgoznak. Erős és nagy is lett Japán.
  Egy átlag Japcsira lakásból 6,5 nm jut. És elégedett vele !

  Admin:

  Egy nemzetközi statisztika szerint a magyarok többet dolgoznak mint a japánok!
  Lakásnégyzetméter! Próbálj meg elgondolni kétszer akkorát-ugyanakkora helyen! Persze hogy beérik vele! Azt is papírból. Hogy mennyire elégedettek vele?

  Na ez az amit nem tudunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.