Szíria

T. Rex amerikai külügyér tegnap sürgősséggel hívta telefonon Szergej Lavrovot. Megreklamálta a szíriai orosz buzgalmat, Lavrov pedig fölrótta neki az álnokságot, amivel az orosz-iráni javaslatot vegyiincidens-ügyben a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet elgáncsolta. Tillerson megigérte, hogy valamilyen módon jóvá teszi az USA ezt a trükköt.

Ráadásul Lavrov fölemlített neki egy orosz sélrelmet is. Ez pedig az USA területén még az Obamaki adminisztráció idején jogellenesen elkobzott orosz diplomáciai ingatlanok esete. Tillerson itt is igért fűt-fát. Végülis annyiban maradtak, hogy külügyminiszter-helyettesi szinten folytatják a diskurzust. Volna miről!-csak Amerika túl sokat trükközött az utóbbi időkben. Ami miatt a Medve hangulata nem a legrózsásabb.
Az sem javíthatta az orosz külügyminiszter hangulatát, hogy James Mattis amerikai külügyér tegnap Izraelbe, az USA “harmadik lábához” látogatott. (Mattis nevezte így Izraelt!)
Ott pedig a galamblelkületúnek igazán nem mondható kollegával, Avigdor Libermannal cukkolták egymást. Annyiban maradtak, hogy ideje lenne hatékonyabban irtaniuk nekik is az ISIS-t, mert már EURÓPÁBAN IS NAGYON A FEJÜKRE NŐTT a rémkalifátus. Amely rémkalifátus MÁR A HAZÁNKBAN IS (az USA-ban) fenyegetést jelent!-mondta Mattis.
A szíriai frontokon pedig a latorirtás rendesen beindult. A Medve morcos hangulata miatt.
Az Észak-Hama-tartományon átvezető Hama-Idlib útvonal mentén úgy hatolnak előre a kormánycsapatok, mint vajon a forró kés. A martalócbandák minden utánpótlási lehetőségöktől megfosztva, irtózatos egyedveszteségeket szenvednek. Tegnap Taybat el-Imam városát is bebukták, és a harcokban szinte a teljes dzsihadista vezérkart kiterítették a “Tigrisek”.

Az an-Nuszra mint fő-fő koordinátor, kétségbeesett felhívással fordult a bűnbandákhoz segítségért. Se gyógyszer, se kötszer, se fertőtlenítőszerek! Csak a pusztulás szakad rájuk égből-földről.
Aleppotól nyugati-északnyugati irányba viszont ismét megfeneklett a kormánycsapatok offenzívája. Az orosz-szír légipáros ugyan teszi a dolgát, de a földi erők valami oknál fogva nem haladnak.
A Raqqa környéki viaskodások során a kurdok három újjabb falunak nevezett bokortanyából szorították ki a kalifátusista rémbandát.
Az izraeli légierő tegnap este ismét két rakétát lőtt ki még izraeli légtérből a szíriai Quneitra tartományban lévő Khan Arnab falura. Anyagi károkat okoztak.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. TERMIN8ATOR szerint:

    No végre ! Kezd az orosz diplomácia is a sarkára álni ! Kezd az oroszokban is ébredezni az önbizalom, amire példa az orosz riposzt az amcsi diplomáciai támadásokra. Végre Sz. V. Lavrov is megtalálta önmagát, végre kezd visszatérni az orosz diplomácia a régi kerékvágásba. Eddig csak mindig átverték őket, remélhetőleg átlátnak a szitán, rájöttek, hogy idáig az orruknál fogva vezette az USA, álandóan becsapta őket a nyugst is . Ideje bekeményiteni nekik is komromisszum mentesen fellépni .

  2. Havasi Gáspár szerint:

    James Mattis téved, fordítva van. Az USA Izrael lába.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.