Búcsúcédula ajánlat?

Fizessenek a gazdagok – a fideszesek is egyetértenek vele

Fizessenek a gazdagok - a fideszesek is egyetértenek vele

Minden társadalmi csoport egyetért az MSZP-s kampánnyal.

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, április 10 és 16 között, 1021 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a “Fizessenek a gazdagok” kampány megítélését. A megkérdezettek a Botka-kampány hét vizsgált eleméből mind a hetet inkább támogatják, az elemek többségét minden vizsgált társadalmi csoport, így a Fidesz szavazók, a bizonytalanok és a versenytárs ellenzéki pártok szavazói is.
A legtámogatottabb kampányelem a progresszív személyi jövedelemadó, amellyel a válaszadók háromnegyede (73 százalék) egyetért. A felvetést az összes vizsgált társadalmi csoport támogatja, leginkább az MSZP szavazók (87 százalék), a harmadik jövedelmi negyedbe tartozók (81 százalék), és a nyugdíjasok (80 százalék). Alacsonyabb arányban, de egyértelműen támogatják a javaslatot a bizonytalan (74 százalék) és a Jobbik szavazók (72 százalék), illetve a Fidesz szavazói is (65 százalék).
A 100 millió feletti vagyon megadóztatását leginkább az MSZP szavazók (79 százalék), és a nyolc általánost végzettek (78 százalék), legkevésbé a diplomások (54 százalék) és a legmagasabb jövedelműek (58 százalék) támogatják. A felvetésnek komoly a támogatottsága a városokban (71 százalék), és a községekben (68 százalék), valamint a Jobbik szavazók (71 százalék), és a bizonytalanok körében is (66 százalék).
A kirívóan értékes ingatlanokra kivetett adót leginkább a 60 év felettiek, és a nyolc általánost végzettek (73-73 százalék) támogatják, legkevésbé pedig a 30 év alattiak(57 százalék), a diplomások (53 százalék), valamint a legmagasabb jövedelműek (59 százalék) támogatják.
(szabolcsihir.hu)
Bal-Rad komm: Érdekes MINDEN VONATKOZÁSBAN a támogatók és az ellenzők jellemzői! Aligha véletlen!
Az ötlet mindazonáltal “búcsúcédulás” szagú. Abból kell kiindulni ugyanis, hogy ún. tisztességes munkával NEM LEHETETT vagyont felhalmozni. (Nagyon kevés kivételtől eltekintve, mint szerencse fiai!) A szerzett vagyonok többnyire mások rovására-ergo bűncselekmény elkövetésével-alakulhattak ki! 100 millió fölötti vagyonokról van szó! Pontosabban milliárdos vagyonokról.
Mivelhogy ezek a vagyonok nem tisztességes úton keletkeztek, létrejöttüket a vagyonadó ötlete csak szentesítené! Ugyanakkor korántsem biztos, hogy a kívánt összeg befolyna. Ellenben “bűcsűcédulaként” a bűnök bocsánatát lehetne vele elnyerni! EGYSZER ÉS MINDÖRÖKRE? És hogyan lenne a továbbiakban? A helyzeti előny továbbra is megmaradna! Az abból származó vagyongyarapodás már CSAK A NORMÁL mértékben adózna? És mi lenne a MEGLOPOTTAKKAL? Róluk senki nem beszél!
Az ötlet mindazonáltal erősen CSAK kampányszagú! Olyan “robinhoodos”! De majd lecsillapul. A vagyonok EREDETÉT kellene erkölcsi és morális szempontok alapján kivizsgálni! (Nem a jogszerűségét! Viszont akkor a rendszerváltás lényege és értelme kérdőjeleződne meg!)
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Búcsúcédula ajánlat? bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. dum, dum szerint:

  Hiteltelen Botka (a törzs tagja), mert 25 milliós autóval jár, évente megy többmilliós egzotikus utakra, van hogy többször is.

 2. furnan szerint:

  “…Az ötlet mindazonáltal erősen CSAK kampányszagú! Olyan “robinhoodos”! De majd lecsillapul…”
  Ezzel értek egyet. Hiszen már voltak hatalmon, eszükbe sem jutott, hogy az egyszerű emberek kárára vagyonosodott a mindenkori politikai vezetés…. akik közel voltak a “tűzhőz”…..
  Számomra hiteltelen az igyekezet…..

 3. lacii szerint:

  Senkinek nincs semmije sem .
  Ez a birka “ember” képes elhinni, hogy van valamije.
  Mindenkinek az van ami. Ehhez nem igen kell kommentár.
  De ha mégis akkor az jut az eszembe, hogy ez Ember azt is elhiszi, hogy nem a repülőgépek szórják a fejére a mérgeket.
  Hanem Holle anyó rázta meg a dunyháját.
  További szép napot mindenkinek.

  • vitorla123 szerint:

   Az amerikaiak sokkal rosszabb gazdái az országnak,mint a Szovjetunió bármikor is volt.Ez tény kérdése, Ráhagyták az országot a liberálisokra (a bosszúálló zsidókra) aki fosztogatják a magyar lakosságot.Ez is tény kérdése.Már emelik a munkaidőt és csökkentik a béreket.Vagyis a lopás drasztikusabb lesz!Elolvastam Thürmer helyzetelemzését.Sajnos mi kommunisták nem köthetünk szövetséget egyetlen politikai párttal sem.A Bal-Rad-ból és a Rd-Help-ből kell tömegbázist csinálni.Megérteni az olvasókkal,hogy az 5 óra munkaidő bevezetése a z út ahhoz,hogy jobban éljen a magyar.(Ez a kommunizmushoz vezető út! Sztálin szerint)Persze dupla bérrel.Reméljük megértik,hogy ez az érdekük!

   • tilla szerint:

    Vitorla

    “Az amerikaiak sokkal rosszabb gazdái az országnak,mint a Szovjetunió bármikor is volt.Ez tény kérdése,”

    Úgy tűnsz, mint egy szolgalelkű valaki 🙂 Majd a főnökeid eldöntik egymás között, hogy kinek legyél a szolgája. Hiába írogatsz itt, úgyis ők döntenek feletted 🙂

    • vitorla123 szerint:

     Feleted is!Ne reménykedj!Ez a szuverenitás süket duma.Észak-Korea az független.Van atomfegyvere.És rövidesen lesz szputnyikja is.Mert kommunista termelési módot alkalmaz.Ezért erre költ.Pedig másra kellene.A bosszúállók meg még sokkal rosszabb gazdáink.Neked is.A többi duma.

     • tilla szerint:

      vitorla

      Felettem nem, én nem vagyok rabszolga, nekem nincsenek gazdáim 🙂 Vannak olyan emberek akik hagyják, hogy rabszolgává váljanak, én nem hagyom, hogy azzá váljak. A többi duma meg nem érdekel 🙂

     • Vöröskutya szerint:

      Nincs nagyobb szolga annál, aki szabadnak hiszi magát..stb. stb..
      Nem a szolgasággal van a fő baj, mostanában kezdem megérteni.
      Szolgálni pedig kell, valamilyen szinten mindenki szolgál.
      A szolgálat hozzátartozik az ember evolúciójához.
      Szolgáljuk a közösséget, az embertársainkat, mivel az ember szociális lénynek van teremtve.
      Orbán, az antiszociális pszichopata elhiteti velünk, hogy márpedig itt, e honban nincs helye a közösségi magatartásnak, maradjon csak mindenki a saját disznóóljában, a parasztnak ott a helye!
      Hát nem!
      Kádár egész életében szolgált minket, 10 milliónyi Magyart, és nem volt semmije, amikor meghalt (Isten nyugosztalja).
      Ma pedig – 10 millió magyar szolgál egy cigánykirályt! Ezen nincs mit szépíteni.

     • petymeg szerint:

      tilla!
      Dehogy nem!

     • SZASZI szerint:

      Az északiak,amikor döntik magukba a teknőslevest,a teknős farmról,na az az igazi függetlenség.
      http://hvg.hu/vilag/20150519_Ekszerteknosfarmon_osztotta_ki_embereit_K
      De az élet felül ír mindent.
      A nagy bankrablást nem is mondom.
      Nem hogy a felszínt nem vakargatjuk,de még az akciós padlólapot se..

 4. Vöröskutya szerint:

  Ez a “Fizessenek a gazdagok”a Munkáspárt szlogenje volt, és a vagyonadó szintén a Munkáspárt programja volt. Az egyszeri, 45 %-os forrásadó (a rendszerváltás jóvátételéért, minden nagyobb vagyonra), és az évi 40 %-os adó szintén a párt programja volt. Akkor nem kellett senkinek sem a program.
  Botka plagizál, ha lehet ilyet mondani a politikában, mindenképpen hamis próféta.
  Más kérdés: nekem mindegy, melyik macska fogja meg az egeret, a sárga, vagy a fekete-tarka.

 5. Jakócs Gábor szerint:

  A bal rad kom most tisztán ,világosan ,egyértelműen fogalmazott!Nem tettbele kacifántos ,csavarokat,melyeket esetenként lehet így lehet, úgy értelmezni ,változó ízlés szerint!A marxizmus egyszerű ,tiszta és könnyen érthető!Köszönöm az egyenes beszédet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.