Donbassz

Vasárnap, amikor T. Rex fölcsörgette Valcmant Kijevben az EBESZ-autó tragédiája után érdeklődve, Nyalókakirály még semmit nem tidott a Prisiv-Szokolnyik között történtekről.

Megtudván a “kiváló hírt”, azonnal előrántotta régi óhaját: “kéksisakosokat” Donbaszba de azonnal! Oroszok nem lehetnek közöttük!
Hogy T. Rex mit válaszolt a valcmani vágyálomra?-azt nem tudjuk. Nyalókakirálynak nagyon kedvezőt biztosan nem mondott, mert ha mondott volna…-akkor tegnap a Fehér Ház valószínűleg nemáll elő az óhajával.
Eszerint Washington azt óhajtja, hogy az esetet az EBESZ, a Luganszki Népköztársaság és Kijev közösen vizsgálják ki! Az amerikai kívánalmat Shon Spayser a Trump-lak szóvivője közölte. Az amerikai kívánalom pedig nem hozott derűs hangulatot a kijevi udvarnak! Kiváltképpen nem azt követően, hogy Dmitrij Peszkov Kreml-sajtófőnök véleménye is befutott: “Erről a javaslatról a DNR-LNR hatóságaival kell egyeztetnie Kijevnek”-közölte a Kreml sajtószolgálatának vezetője.

A tetthelyen egyébként együtt serénykedő-nyomozó EBESZ és luganszki hatóságok tegnap újabb két beélesített “RDG-5”-típusú harckocsiaknát találtak, és rábukkantak egy VSZU (ukrán katonai) lesállást, abban szintén kettő darab “TM-62” telepítendő aknát a kellékeivel együtt. És mivelhogy a “leletek” és az esemény a szürke zóna ukrán térfelén voltak, az EBESZ rábólintott a megállapításra. Az ukránok LEHETNEK a tettesek. Ezt bizonyítja több olyan tárgyi bizonyíték is, ami tanúsítja: a robbanás előtt alig valamivel a közelben tanyázó ukrán 8. speciális célú ezred martalócai tartózkodtak az útra kitűnő rálátással biró lesállásban. Ezekről Andrej Marocsko, az LNR Népi Milícia szóvivője számolt be.

Tegnap az ugyancsak luganszki település Fascsovka egyik erdei útján történt “aknárafutásos” eset. Erdei munkások traktora hajtott rá egy ukrán telepítésű aknára. Három munkás halt bele az esetbe.
A frontokon a megszokott a helyzet. Gorlovka-Zajcevo latortüzérségi ostrom alatt állt mára virradóan is. Donyeck Kujbisev kerületében egy DNR-katona elesett a latrgránát becsapódásakor, kettő másik súlyosan megsebesült.
Avgyejevkában az éjszaka ismét közvetlen harcérintkezés volt. A ciriburi közel három órán keresztül tartott.

A donyecki délvidék a szokásos ostromokat szenvedi-tűri.
A luganszki fertály csendesebb.
Kijev tegnap “leoltotta” a villanyt Luganszkban. Azaz: megszüntette az áramellátást. Az áramszünet alig három órán keresztül tartott. Ennyi idő kellett ahhoz, hogy a hálózatot összekössék az oroszországi rendszerrel.
A Donyecki Népköztársaság fegyveres erői tegnap már javában gyúrtak a Győzelem Napja 72. megünneplésére. Donyeck mellett gyakorolták a parádé mozzanatait. Információink szerint három magyarral a soraik közt.

Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 5 hozzászólás

 1. Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

  Ezuton szeretnénk Figyelmeztetni a Budaörsi lakoságot.
  Szakemberek müszerei veszélyes anyagot észleltek a légkörbe,kérjuk csukják be az ablakokat. Lehet ,hogy tüz lehet hogy más,mert ilyen vegyianyagok amit a müszerek mérnek nem szoktak átlagos tüznél felszabadulni.

  Ha tehetik akkor gyerekek ne tartozkodjanak most szabadtéren Büdaörsön.

 2. Rasalmatai Sándor szerint:

  RDG-5 harckocsi elleni akna nincs.
  RGD-5 támadó kézigránát van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.