MOST meghátrál a horda!

Visszavonják a Munka törvénykönyvének módosítását

Képtalálat a következőre: „Munkajog-kép”

A Munka törvénykönyve módosításáról szóló, az Országgyűlés előtt lévő javaslat visszavonását kezdeményezte a parlament gazdasági bizottsága kedden.

Az ülésen a képviselők a szakszervezeti vezetők meghallgatása után 11 igen szavazattal és 1 tartózkodással döntöttek a visszavonás mellett, amelyet már a reggeli órákban valószínűsített Kósa Lajos kormánypárti frakcióvezető. A bizottsági ülésen felszólaló Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke, Doszpolyné Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke, Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke egybehangzóan azt kérték a bizottságtól, hogy ne támogassa a javaslatot, mert az szerintük növelné a munkavállalók kiszolgáltatottságát. Palkovics Imre közölte: azért kérik a javaslat visszavonását, mert már a jelenlegi szabályozás is extrém módon rugalmas lehetőséget biztosít a munkaidő beosztására a Magyarországon tevékenykedő vállalkozásoknak.
Doszpolyné Mészáros Melinda elmondta: a javaslatot a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumán nem egyeztették. Hozzátette: a munkaadók jelentős többsége 2, illetve 3 hónapos munkaidőkeretet alkalmaz, az ettől hosszabb, például 12 hónapos munkaidőkeretet a foglalkoztatók kizárólag kollektív szerződés mellett alkalmazhatják.
A hosszabb munkaidőkeret egyébként nagyon komoly adminisztratív elszámolási terhet jelent a munkaadóknak és a munkavállalóknak is. Többek között ezért mind a munkavállalói, mind a munkaadói oldal élesen bírálta a törvénytervezetet, mivel annak benyújtását nem előzte meg szélesebb körű érdekképviseleti egyeztetés.
Czomba Sándor , a bizottság alelnöke az érdekképviseletek vezetőinek meghallgatása után közölte: jelen formájában, a jelen körülmények között ez a javaslat nem alkalmas arra, hogy betöltse a szerepét, ezért a bizottságtól a javaslat visszavonását kérte. A munka törvénykönyve módosításáról szóló, a munkaidő-szervezést módosító javaslatot a kormánypárti Bánki Erik , a gazdasági bizottság elnöke nyújtotta be Kövér Lászlóhoz, az Országgyűlés elnökéhez. A javaslat értelmében a jelenlegi maximális 12 hónapról 36 hónapra emelkedett volna a munkaidőkeret.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: Kevés olyan ötlete volt mostanság a döbrögista hordának, ami ilyen széleskörű társadalmi fölháborodást váltott ki, mint ez a rabszolgatörvény! (Pedig volt egy-két hajmeresztő ötletük, amit nagy zűrzavarok közepette átsuvasztottak a törvénygyárukon. Pl. az állami földek megkaparintása!)
A háborgás miatt kifarolt a horda tehát a Bánki Bérenc “jegyezte” ötlet mögül. Ehhez csak az kellett, hogy a TÁRSADALOM EGYSÉGESEN kifejezze az útálatát! Nem merték a “választások” előtt megkockáztatni a törvényük-A MULTI ÖSSZERELDÉK IGÉNYEIT-jogrendbe emelni!
Naivitás lenne azt gondolni, hogy LEMONDTAK VOLNA AZ IGÉNY TELJESÍTÉSÉRŐL!
MEGLESZ EZ A TÖRVÉNY AZ ÓHAJ SZERINT, CSAK KICSIT KÉSŐBB! A RENDSZER ÓHAJTJA EZT!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

MOST meghátrál a horda! bejegyzéshez 10 hozzászólás

 1. "Szélsőjobb" :D szerint:

  Csak halkan megjegyzem, hogy a JOBBIK nyomására fújt visszavonulót a sakálhad.
  Persze ezt a liberális és a Fideszes médiák mélyen elhallgatják – szokás szerint.

  Viszont Orbánék ezért bosszúért lihegnek, hát megint elővették a kiöregedett néhai libernyák buzeráns vén transzvesztitájukat Terry Black-t (Alias Rácz Károly a rendes neve a “drágasszágnak”), hogy újra buzizza le a Vonát.

  Fidesz receptek a JOBBIK ellen
  1: Kovács Béla orosz kém!
  2: Vona Gábor buzi!
  3: Volner János barátnője a Kamaraerdőben pisilt!

  Ennyi a “tudásuk”. 🙂

  • Vöröskutya szerint:

   A Fidesz receptje a munkások rabosítására, alább elküldtem az ide vonatkozó részt.

  • Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

   A bosszu már megtörtént Vona Gábort megint lebuzizta a fidesz propaganda a TV2-ön.

   A Fidesz propaganda át ment alpáriba személyeskedöbe.
   Érvek helyett személyeskedik.

  • Vöröskutya szerint:

   Vona Gáborral nem az a baj, hogy meleg – ez csak a jobbikosok baja!
   Vona Gábor egy álszociális szentlélek, egy imádkozó sáska, amely a “nép legnagyobb barátjaként” tetszeleg, miközben már vagy 15 éve nyomkodja a gombot a parlamentben, megszavazva az ÖSSZES, szegényeket sújtó törvényt. Lásd rokkantosítás, korengedmények megvonása, lényegében még a 2010-es választások előtt megágyazott fideszes barátjának, mentorának, Orbán Viktornak, és ezért neki is köszönhető a hírhedt 2011-es “évértékelő” (qrvaannyát mindkettőnek), amely egyértelműen a szegény embert hibáztatja a szegénységéért, az “okozat az oka mindennek” elv alapján.
   Régen volt már, hogy Gyöngyösorosziban (is) közmunkások dolgozta a jobbikos képviselő földjén – ejnye-ejnye!
   Vona ugyanaz a szociopata kretén, mint Orbán.

 2. vitorla123 szerint:

  Az éet felvetette a munkaidő kérdését.Ez alapvetően érinti a rendszer alapjait.Ma az elégséges munkaidő 1 óra.Ezért a Sztálin által bevezetendő 5 óra bőven fedezi a munkaerő költségeit egy automatizált modern üzemben. Ezért ennek a követelése részünkről a munkavállalók képviseletében elkerülhetetlen.Ha nem tudja teljesíteni a munkaadó majd teljesíti az a kolektíva ami az üzemet átveszi. Például állami tulajdonba.Hogy tovább működjön,nem úgy mint a szocialista nagy vállaltok amiket csak azért vertek szét mert nem tudták üzemben tartani őket.Ezzel tönkretették az országot.Mi pedig a zsidó tőkéseket,bocsánat a munkaadókat tesszük így tönkre.Nem kell harácsolni és akkor nem lesz semmi baj.

 3. Vöröskutya szerint:

  A konzervatív vagy burzsoá szocializmus
  (Marx-Engels: A Kommunista párt kiáltványa, ide vonatkozó részlet)

  A burzsoázia egy része orvosolni akarja a társadalmi visszásságokat, hogy ezzel a polgári társadalom fennmaradását biztosítsa.
  Közgazdászok, emberbarátok, jótétlelkek, a dolgozó osztályok helyzetén javítók, jótékonyságszervezők, állatvédők, antialkoholista egyesületek alapítói, zugreformerek tartoznak ide a legtarkább változatosságban. S ezt a burzsoá szocializmust egész rendszerekké is kidolgozták.
  Példaként Proudhon „Philosophie de la misére”-jét említjük meg.
  A szocialistáskodó burzsoák a modern társadalom életfeltételeit akarják, a belőlük szükségszerűen fakadó harcok és veszedelmek nélkül. A fennálló társadalmat akarják, az azt forradalmasító és felbomlasztó elemek híjával. Burzsoáziát akarnak proletariátus nélkül. A burzsoázia azt a világot, amelyben ő uralkodik, természetesen minden világok legjobbikának tartja. A burzsoá szocializmus ezt a vigasztaló elképzelést többé vagy kevésbé teljes rendszerré dolgozza ki. Amikor a proletariátust felszólítja, hogy váltsa valóra az ő rendszereit, hogy bevonulhasson az új Jeruzsálembe, akkor alapjában véve nem mást követel tőle, mint azt, hogy rekedjen meg a mai társadalomban, de róla alkotott gyűlöletes elképzeléseit vetkezze le.
  E szocializmus egy második, kevésbé rendszeres, de gyakorlatibb formája azzal próbálta elvenni a munkásosztály kedvét minden forradalmi mozgalomtól, hogy kimutatta: nem ilyen vagy olyan politikai változás, hanem csakis az anyagi életviszonyok, a gazdasági viszonyok megváltozása válhat hasznára. Az anyagi életviszonyok megváltoztatásán azonban ez a szocializmus semmiképpen sem a polgári termelési viszonyok eltörlését érti, ami csakis forradalmi úton érhető el, hanem adminisztratív javítgatásokat, amelyek e termelési viszonyok talaján történnek, tehát a tőke és a bérmunka viszonyán mit sem változtatnak, hanem a legkedvezőbb esetben csökkentik a burzsoázia számára uralkodásának költségeit és egyszerűsítik államháztartását.
  A burzsoá szocializmus akkor éri el csak igazán a megfelelő kifejezését, amikor puszta szónoki fordulattá válik.
  Szabadkereskedelem! a munkásosztály érdekében; védővámok! a munkásosztály érdekében; cellás fogházak! a munkásosztály érdekében; ez a burzsoá szocializmus utolsó szava, az egyetlen, amit komolyan gondol.
  A burzsoá szocializmus éppen abban áll, hogy kijelenti, a burzsoák – a munkásosztály érdekében burzsoák.

  *****
  Nahát, mik vannak?

 4. Jakócs Gábor szerint:

  Vitorlának:Egyszerűen a tőkéseket ,minden zsidózás nélkül!Ha kérhetem!Mert így a többi nem kis számú keresztény és ateista tőkés röhög a markában!Ugye tetszik érteni?A kapitalizmus megdöntése a cél ,nem pedig vallásháborúzás!

  • Vöröskutya szerint:

   Magát a sztálini irányzatot – amely kimondja a dolgozók napi munkaidejének 5 órára (!!!!!) való korlátozását -, ezt bizony a zsidó világhatalom vágta el, és simán kivégeztette ezért Sztálint. Nem beszélve az “értéktelen papírlapokat lobogtató” amerikaiakról, a pénzkibocsátás jogáról – a kettőből egy ok is elég a megsemmisítéshez. Hruscsov lényegében elkaszálta a 30-as években megkezdett felszabadítást, helyette egy új államszocialista modellt vezetett be, amely egyfajta új szolgaságot eredményezett. A dolgozó megint csak robotolni tartozik, ezúttal nem a tőkésnek, hanem az államnak – melyik a jobb, vagy rosszabb, ki mondja meg?

  • vitorla123 szerint:

   “Értem én hogy villanymotor,de mi a fene hajtja!” Az 5 óra munkaidő minden burzsujt eltakarít.Semmi bajom,a zsidó vallásúakkal. Csak a világban éppen vallásháború folyik.Most a huszonegyedik században.Minden burzsuj a zsidó vallásra hivatkozik. Különösen a bosszúálló zsidók.A zsidó fasiszták,A cionizmus világjelenség lett.Különösen Soros nyílt társadalma miatt. Ők akarják megvalósítani a burzsoá szocializmust.A burzsuj a proli boldogítására van.Na ne.Ez fából vaskarika.Szocializmus csak proli alapú lehet.Ahol nincs profit.Ahol a munkaidő 5 óra vagy kevesebb!

   • Vöröskutya szerint:

    Az a fő baj, hogy a burzsuj ugyan fel tudná szabadítani a prolit, de nem teszi. A proli megtenné, hogy felszabadítsa magát, de nem tudja megtenni, nem alkalmas rá, nincs ezen a tudati szinten, csak ezt ő (a proli) nem tudja, ehelyett székely zászlót lenget a román-magyar meccsen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.