Örömhír

Évtizedes csúcson a “magyar” nők termékenységi szintje és a házasodási kedv

Kapcsolódó kép

Nőtt a házasságban született gyermekek száma tavaly, erősödött és stabillá vált a hagyományos családmodell – írja keddi számában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tavalyi demográfiai elemzése alapján a Magyar Nemzet.

A cikk szerint több mint két évtizede nem volt annyi esküvő, mint tavaly és megtorpant a válások számának évek óta tartó emelkedése. Csökkent az abortuszok száma is, tavaly 30 ezer ilyen beavatkozást végeztek.
Tavaly 93 ezer 100 gyermek született, 1,5 százalékkal, 1410 újszülöttel több, mint 2015-ben. Bár a születésszám csak kismértékben nőtt tavaly, közben húszéves rekordszintre emelkedett a termékenység, ami csak azért nem hozott demográfiai áttörést, mert jelentősen csökkent a szülőképes korú nők száma – olvasható a cikkben.
A Magyar Nemzet összegzése arra is kitér, hogy tavaly több, évtizedek óta kedvezőtlen tendencia is megtört, így például a gyermekvállalási kedv hosszú évek óta először a 30 év alatti korosztály esetében nőtt a legnagyobb mértékben.
(24.hu)
Bal-Rad komm: “…a gyermekvállalási kedv hosszú évek óta először a 30 év alatti korosztály esetében nőtt a legnagyobb mértékben…”
-Bizony-bizony! Ma már nem számít feltűnőnek ha az iskola hatodik osztályából egy 14 éves hajadon SZÜLÉSI SZABADSÁGRA megy!
Örvendjünk hát! Qrmányunk tervezi is a családi pótlék jelenlegi összegének duplájára emelését. “…A kormány március 13-ra tervezte benyújtani a családtámogatási törvények átalakítását; van rá remény, hogy a lengyel „500 plus” programot vegyék át. Ami mint írtuk, triplázást jelentene a jelenlegi magyar juttatáshoz képest…”-ugyancsak a 24.hu március 16.-i cikke szerint. Kicsit még csúszik a program, mert még nem döntötték el: duplázni vagy triplázni kéne!
Végülis HATÁSA AZ LESZ! Még ha CSAK a duplázás mellett is döntenek!
Hogy milyen lesz a hatás? Sokan SZERENCSÉRE már nem fogjuk meglátni!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Örömhír bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. vitorla123 szerint:

  Mit tudnak tenni,ha a magyar lányok amerikait,angolt,németet akarnak szülni?Mert magyart nem érdemes!

 2. szemcsi szerint:

  A cigányok szaporodnak, nem a magyarok.

 3. olvasó szerint:

  Ezt a pesszimizmust!
  Ahelyett, hogy mindenki örülne, hogy nem kell az utolsó nehéz óráit megvárni, ha eljön az ideje, mert az ajtó előtt majd sorban állnak az életerős “fiatalok”, akik a megöregedett honpolgár fején szeretnének egy utolsót ugrálni vaságyastól.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.