Szíria

1915 és 1922 között becslések szerint min. egymillió, az örmények szerint viszont másfél millió örmény közvetlen vagy közvetett legyilkolását vitte véghez Törökország.

Minden esztendő április 24.-én tartja a világ az örmény holokauszt emléknapját.
Ez alkalomból Trump bohóc Washingtonban az örmények törökök általi lemészárlásának 102. évfordulójára emlékezett. Nem használta ugyan a népirtás kifejezést írásában-mert írásról van szó-az ankarai maffia külügyi keresztapuja máris lila ábrázattal hörög a dolog miatt, és saját fájdalmait-sérelmeit emlegeti. Amit Trump meg sem említett.
T.Rex KÉRÉSSEL fordult Oroszországhoz! Némi köntörfalazás után-miszerint a nemzetközi terrorizmus elleni közös fellépésből Szíriában is szeretné kivenni részét a világ elsőszámú latorállamának-az USA-légiere-Oroszország legyen szíves és ismét léptesse életbe a memorandumot, amit az amerikai rakétatámadás után függesztett fel. Azóta ugyanis amerikai repülőgépek nem mernek/tudnak Szíria belső területei fölé berepülni! Pedig égnek a vágytól, hogy harcolhassanak a martalócok ellen.
Az tudható, hogy a kérelem vétele után Szergej Lavrov kijelentette: “az orosz légierő és légvédelem minden intézkedést megtett az orosz katonai személyzet megvédelmezése érdekében Szíria szerte. A memorandum visszaállítása ügyében amúgy is rossz helyre telefonált az amerikai partner. Az orosz HM az illetékes.” Ezügyben tehát Szerjózsa drusza-a Sojgu-kell hogy legyen a címzett.

Megfigyelők az amerikai kérést azzal hozzák összefüggésbe, hogy katasztrofális szintre csökkent a brigantihordák mindenféle készlete. Az amerikai buzgalom vélhetőleg ennek enyhítését célozná.
Oroszország ezidáig nem nyilatkozott: széna-vagy szalma?-lesz a döntés az amerikai rimánkodásra.
Márpedig ha valaki Szíria fölött repkedhet mostanság, annak a jelek szerint nyert ügye van.
Hama tartományban a kormányerők kisöpörték a dzsihadista bűnbandákat minden eddigi “nyereségükből”, és visszaállt a fél évvel ezelőtti állapot. Innentől kezdve a kormánycsapatok offenzívája már újabb területnyereséget eredményeznek Damaszkusz számára.
A török légierő mára virradóan 25 géppel támadta a kurdokat Szíria északkeleti és Irak északnyugati-ún. kurdisztáni-térségében.
Izrael korábbi hadügyére-Moshe Ya’alon-véletlenül elismerte a Times of Israel című újságnak, hogy az ISIS bocsánatot kért Izraeltől amiatt, mert “baráti tüzet” lőttek a Golan-fennsíkon izraeli állásokra.
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 9 hozzászólás

 1. Balázs szerint:

  “Izrael korábbi hadügyére-Moshe Ya’alon-véletlenül elismerte a Times of Israel című újságnak, hogy az ISIS bocsánatot kért Izraeltől amiatt, mert “baráti tüzet” lőttek a Golan-fennsíkon izraeli állásokra.”

  És….ennyi. 🙂

 2. petymeg szerint:

  Ezt megint nem értem:törökök 25 repgéppel bombázták a kurdokat!És ennyi??

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Akkor már ez a harmadik,- amiről én tudok, de lehet, hogy volt már töb is – sikere a Chybini-ek. ( a Chybini, az egy hegy a KOLA félszigeten). Első siker evel a rádiólokátorral, a Perzsa öbölben bénitott konzerv dobozzá egy amerikai repülőgép anyahajót, aztán 2014 áprilisában, a Fekete tengeren az USS Donald Cook rombolónak bénitották meg az egész elektronikai AEGIS vezérlő renszerét, és inditott 12x, TIZENKÉTSZER IMITÁLT-LÁTSZÓLAGOS TÁMADÁST egy fegyvertelen SU-24-es repülőgép, és most a az Alaszka felett “járőröző”stratégiai bombázó. Szápen kezd gyarapodni az Orosz Federáció sikere. Igazán ! Mi ahír Bagdadi elfogásával kapcsolatban ? Valóban elfogták, vagy tévedés volt ?! Külömben a Bagdadi elfogásárol a dnr.news,és az orosz web oldalakon is olvastam . Tehát mi is a helyzet Bagdadi elfogásával kapcsolatban ?

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Nos, akkor a németek sokkal bátrabban viselkedtek a Kardigán szultanátussal szemben ,amikor a német Bundesrágban nyiltan megbélyegezték törökországot az örmények elleni genocidummal, mint mostan Trump, mert Trump csak burkoltan nyilatkozott az annói történtekről. Bizonyára fél, hogy Erdogan véglegesen átpártol Putyinhoz, ami azt is jelentené,hogy nem használhatná az Incirklii támaszpontot, meg a Dardanella, és a Boszporust ami megnehezitené, vagy teljesen meghiusitaná a Valcmani birodalomba az olcsó hadianyag szálitást, meg maradék ukrajna kifosztását meg a Bulgáriába,illetve Romániába szálitandó rakétákat Akkor a Fekete tenger az Amcsik részére talán megszünne létezni, PERSONA NON GRÁTÁK lennének azonn a területen. Nagyon óvatosan kel hát az amcsiknak Erdogan-nal bánniuk .

 3. dum dum, szerint:

  Izrael az orosz légvédelem ellenére bombázta újra a Szir kormány állásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.