Az influenza miatt?

Egy városnyi magyar tűnt el két hónap alatt

2017 első két hónapjában 14 582 gyermek született, 2,2 százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. A 26 970 halálozás jelentős, 21 százalékos növekedés a 2016. január-februárhoz képest. A természetes fogyás 12 388 fő volt, 4979-cel több az egy évvel korábbinál – tájékoztatott a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Kevesebb gyerek született
Az év első két hónapjában 14 582 gyermek jött világra, ami 321-gyel, 2,2 százalékkal maradt el a 2016. január–februári születésszámtól. A csökkenés részben azzal magyarázható, hogy 2016 szökőév volt, így az idén egy nappal rövidebb volt a vizsgált időszak. A szökőnaphatástól megtisztított születésszám kisebb mértékben, mindössze 0,5 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.
Kiugró halálozás
A halálozások számának tavaly szeptember óta tartó emelkedése tovább folytatódott. 2017. január–februárban 26970-en vesztették életüket, ami nagymértékű, 21 százalékos emelkedést, számszerűen 4658-cal több elhunytat jelent az egy évvel korábbihoz képest. 1999 óta ez a legmagasabb első kéthavi halálozási érték – mutat rá a KSH jelentése.
A szökőnaphatást figyelembe véve az elhunytak számának emelkedése még jelentősebb mértékű, 23 százalék volt. Ezen belül januárban 25, februárban pedig 20 százalékkal többen vesztették életüket, mint az előző év azonos hónapjában. A 2017. év eleji jelentős halálozási többlet hátterében – a két évvel ezelőtti folyamatokhoz hasonlóan – most is a tetőző influenzajárvány állhatott.
A halálozások számának jelentős emelkedése, valamint a születések csökkenése következtében a természetes fogyás a 2016. január–februári 7409-cel szemben 2017 első két hónapjában 12 388 fő volt, ami 67 százalékos növekedést jelent – olvasható a gyorsjelentésben.
Kevesebb házasság
A házasságkötések száma 2017. január–februárban mérséklődött az előző év azonos időszakához képest. Az év első két hónapjában anyakönyvezett 3227 frigy 12 százalékkal, számszerűen 431-gyel volt kevesebb az egy évvel korábbinál. A szökőnaphatás figyelembevételével a házasságkötések számának visszaesése kisebb mértékű, 9,9% volt.
Ezer lakosra 9,2 élveszületés és 17,0 halálozás jutott. Az előbbi 0,1 ezrelékponttal alacsonyabb, az utóbbi 3,2 ezrelékponttal magasabb volt az előző évinél, ennek eredményeként a természetes fogyás 3,2 ezrelékponttal, 7,8 ezrelékre emelkedett. Az év első két hónapjában ezer élveszületésre 3,1 csecsemőhalálozás jutott, ami 1,1 ezrelékpontos visszaesést jelentett az előző év január–februárjához képest. A házasságkötési arányszám 2,0 ezrelékes értéke 0,3 ezrelékponttal alacsonyabb volt, mint egy évvel korábban.
(tozsdeforum)
Bal-Rad komm: EZEK IDEI ADATOK! Nem tévesztendők össze a tegnap közöltekkel, amelyek a 2016-os évről szóltak!
Tehát: BIZTOS FOGYÁS! Amely azért növekvő ütemű! Csak az idén január-február során 12 500 volt a népességcsökkenés. Amit jórészt megint csak az influenzával igyekeznek magyarázni!
Ebben nem különítik el az öngyilkosságokat pl. Pedig napi rendszerességgel olvasni vonatgázolásról, házleégésről, érthetetlennek tűnő közúti balesetekről. Ismét sokan “esnek ki” a sokadik emeleti ablakból!
Nem ismert a pszichés eredetű halálesetek száma!
Egyet tudunk: ilyen ütemű természetes-vagy annak mondott-népességfogyás emberemlékezet óta nem dúlt a Kárpát-medence belsejében! Két hónap alatt kisvárosnyi ember halt meg Döbrögisztánban!
Influenza lenne? A szocializmus korszakában IS VOLTAK ILYEN NYAVALYÁK! Mégis növekedett a magyarok száma!
A rendszerváltás óta pedig folyamatosan csökken!
A kapitalizmus lenne az ok?
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Az influenza miatt? bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. zimezumm szerint:

  konkrétan 80-ra érte el a csúcsot, majd csökkenni kezdett, és ez természetes is, hogy nem a végtelenségig nő, de magyarázni számtalan dologgal lehet ezt is, azt is – a gyerekvállalás hatalmas felelősség és nem is volna szabad felelőtlenül belevágni — mert a következményei: gyerekek szülő(k) nélkül, kilátástalan élethelyzetű szülőkkel, illetve az eltartásuk, nevelésük áthárítása arra a társadalomra, amelynek a fele megélhetési gondokkal küzd szó szerint – A gyerek is akkor volna boldog, ha a szülei is azok volnának. De, ha a szülők keveset keresnek, mert nálunk a minimálbér dívik, az pedig alacsony a vállalkozók örömére, vagy ha a szülőnek munkája sincs, akkor ott ne mondja senki, hogy boldogság van. És ma már nem az a helyzet, hogy a koldusszegény egyetlen öröme a gyermekáldás, azt jó van, mehet a regénybe, mert azóta az emberibb élet elérésének vágya nem csak megjelent, hanem erősödött, hiszen megtapasztalhatták a háború előttihez képest. Nem véletlen a szájuk betömése sem minden aljas trükkel a járulékok és adók terhére, stb. Csakhogy ez láthatóan mit sem ér. Na persze akadnak akik arra játszanak, hogy majd a társadalom eltartja, vagy mindenfélével támogatja a gyerekekre tekintettel, de ez már messzire vezet. Oda is, hogy a nagyon tehetős családok ugyanúgy részesednek a gyerekvállalás okán, mint bárki más, ráadásul nekik minden kedvezményt módjukban áll teljes mértékben igénybe venni.

 2. Commenter szerint:

  A kornyezo orszagok elhalalozasi statisztikai is magasabbnak kell hogy legyen az atlagosnal. Ennek az oka a foldet ero megnovekedett kozmikus energiakban keresendo. A gyenge energetikaju egyenek nem birjak ezt az energiat kezelni es igy elhalaloznak.

  • GalagonyaHun szerint:

   Na-nee !

   • Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

    A neutron számok drasztikusan növekszik,ahogy haladunk a galaxis középpontja felé. Az biztos,hogy megviseli az emberi szervezetett.

 3. Artur szerint:

  Sajnos a vak életerő mindig az alacsonyabb létrendi pozíciókhoz kötődik.Ebből származik hogy a testi lét akarásának magasabb mértéke a tudatosodottság alacsonyabb szintjein manifesztálódik.Ezért kellene a primitív életállapotok ellen tudatosan védekeznie a kevésbé szaporodni képes társadalmaknak.Ha már baszni nem akarnak.

 4. olvasó szerint:

  Ez csak az ellenzék rosszindulatú rágalma!
  A napokban nyilatkoztak az illetékesek, hogy döbrögi áldásos tevékenysége meghozta a gyümölcsét és egyre több a házasságkötés és egyre több gyerek születik. Hát tessék elhinni neki, ha ő mondja!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.