Indul az elmúlt 26 év legnagyobb honvédelmi és haderő-fejlesztési programja.

Vitorlásokat vesz a Balatonra a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség két vitorláshajót vesz a Balatonra – írja a hajózás.hu. A közbeszerzési dokumentum alapján elindult a Simicskó István által emlegetett program, amely az elmúlt 26 év legnagyobb honvédelmi és haderő-fejlesztési programja.

A beszerzésre kerülő két vitorlásnak legalább hat személyesnek és benzinüzemű, 4 ütemű, 5 lóerős motorral rendelkezőnek kell lennie. Kiemelt feltétel még:
a mahagóni beépítés,
a szőnyegborítású oldalfalak,
a négy kárpitozott fekvőhely és
a kajüttel ellátottság.

A vitorlás hajókat a Magyar Honvédség Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ fogja szolgálatba állítani Balatonakarattyán. A vitorlások szerepét egyelőre nem lehet tudni.
(24.hu)
Bal-Rad komm: “…A vitorlások szerepét egyelőre nem lehet tudni.”
-Már a kérdés feltétele is merő rosszindulatot feltételez a kérdező részéről. Nyilvánvaló, hogy KIKÉPZÉSI FELADATOKRA kívánják felhasználni a vitorláshajókat. Rajszintű kiképzési feladatokra. Csakis emiatt kell a:
a mahagóni beépítés,
a szőnyegborítású oldalfalak,
a négy kárpitozott fekvőhely és
a kajüttel ellátottság.
Ezzel aztán kezdetét is veszi az elmúlt 26 év legnagyobb honvédelmi és haderő-fejlesztési programja. Nyilvánvalóan a fontossági sorrend betartásával!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Indul az elmúlt 26 év legnagyobb honvédelmi és haderő-fejlesztési programja. bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. stefimrich szerint:

  Nem véletlen,hogy Mészáros mészáros betette a lábát a Balatonra!Naná!

 2. Balázs szerint:

  Nincs mese!
  Ezen be köll kulázni…
  Szerintem a románok a napokban vissza is adják Erdélyt.

 3. SZASZI szerint:

  Ez természetesen az alapmodell,a MAHART kutatóbázisán a módositott tervek az asztalon várják hogy végre realítás váljon belőle.Íme
  http://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/995/9958/99584/9958487_7d0c7bba8f2bf0674ae750e731dbdf18_wm.jpg
  A székesfehérvári hadiüzemben 80%-os készültséggel,kommunista műszakban épülő egyéb kiegészítő http://cdn.brandtrend.hu/media/2016/11/amerikai_haditengereszet_1.jpg pár napos csúszással a balatoni főszezon végén a helyére kerül.
  Az alapmodellt addig is a munkások élelmezésére hasznosítják,halat zsákmányolnak az azt bőséggel ellátó Balatonból,így a projekt költségei is jelentősen csökkennek.
  A MAHART I és II lajstromjelű hajó a két part mentén járőrözik majd,de környékbeli gazdák felajánlására utat nyitnak a Sió csatornán gépeikkel,hogy szükség esetén az erők nemzetközi vizeken is bizonyítsák képességeiket.

 4. Már Tamás szerint:

  Beszarás! Ez tán csak nem a Moldova által megírt Lakinger Béla zsebcirkáló reinkarnációja? Mi jön még? Tán csak nem lesz ismét helikopteres szarvasvadászat is? Hogy baxnák + a kedves mamájukat…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.