Majdanra számít a horda?

Utcai zavargások ősszel? Mire készülnek a Fideszben?

A politikai indulatok erősödését jósolta lapunknak egy magas rangú, névtelenséget kérő Fidesz-politikus. Nem zárta ki, hogy őszre a tüntetések erőszakossá válnak, s utcai zavargásokat sem tart elképzelhetetlennek. Kérdés, hogy a viszkető tenyereket és pofonokat emlegető kormánypártiak ezt mennyire bánnák.
– Mi lesz ősszel? Lehet majd balhé az utcákon, esetleg zavargások, amilyeneket már láttunk 2006-ban – mondta egy névtelenséget kérő, magas rangú fideszes politikus a Magyar Nemzetnek, amikor az idei év várható politikai eseményeiről kérdeztük.
Kérdés, hogy ettől inkább félnek a kormánypártiak, vagy nem is bánnák annyira, ha a Fideszhez végtelenségig hű tábort még jobban össze lehetne kovácsolni egy robbanásig feszült politikai helyzetben. Nem beszélve arról, hogy Orbán Viktor kormányfőnek – aki mostanság viszkető tenyereket emleget – lételeme a harc. Ha pedig nincs, hát nem ijed meg a konfliktusok élezésétől sem. De más fideszes megnyilatkozásokban is tetten érhető az elszántság, akár Bayer Zsolt vagy legutóbb Németh Szilárd pofonokat kilátásba helyező hozzászólásaira, írásaira gondolunk.
A lapunknak névtelenül nyilatkozó fideszes képviselő szerint egyébként két okból is erőszakossá válhatnak a szaporodó utcai demonstrációk.
Egyrészt a Fideszben úgy gondolkodnak, hogy a lex CEU és a civiltörvény miatt kezdődött – szerintük részben spontán – tiltakozások, tüntetések, útlezárások több-kevesebb rendszerességgel folytatódnak a választásokig. „Bármennyire nem érdekelnek ezek a demonstrációk senkit azon a pár ezer emberen kívül, aki ezekre mindig elmegy, a résztvevők láthatóan rákaptak az ízére, így ők továbbra is eljárnak majd, ha nem a CEU vagy a civilek miatt, akkor okot mindig könnyű lesz majd találni” – vélte a képviselő, aki szerint „az interneten is elérhetőek már olyan használati utasításszerű leírások, hogy hogyan kell egyre jobban provokálni a rendőröket”. Ő abszurd példát említett, eszerint „közel kell lépni hozzájuk egy tűvel a kézben és észrevétlenül beléjük szúrni, ezt sem a rendőr nem tudja majd bizonyítani, sem a tévéfelvételeken nem látszik”.
A Fideszben szerinte tehát többen arra számítanak, a kormányellenes demonstrációk résztvevői szándékosan akarják majd kiprovokálni, hogy az esti híradókban tüntetőket oszlató, gumibottal ütlegelő civileket mutassanak, mint 2006-ban, az őszödi beszéd kiszivárgását követően. A fideszes politikus szerint „ezzel az lehet a szervezők célja, hogy ismét egy általános rossz hangulatot keltsenek az országban”.
– Elvégre senki nem szereti azt látni, hogy a rendőrök embereket vernek, felfordulás van. Erre még a mi szavazóink egy része is elbizonytalanodhat – tette hozzá.
Egy másik – nem fideszes, hanem kormányzati – forrásunk arról beszélt, azt nem hiszi, hogy bármilyen civil vagy ellenzéki szervezetnek ilyen stratégiája lenne, de „teljesen spontán is megtörténhet, hogy valaki túlmegy egy határon, és egy rendőrnél elszakad a cérna, és eljár a keze”. – Már a mostani demonstrációkon is lehetett látni, hogy volt, aki mondjuk levette a rendőrről a sapkáját vagy közvetlen közelről kiabált az arcába, mint 2006-ban is. Sok a fiatal a tüntetők között, és a rendőrök is jórészt fiatalok, előfordulhat, hogy valaki nem bír magával – fogalmazott, hozzátéve, „számukra az lenne a rémálom”, ha erőszakosan oszlató, embereket verő rendőrök képeivel lenne tele a média, hiszen a Fidesz jelenlegi politikájának egyik alapelve, hogy „Gyurcsányék alatt verték a tüntetőket a rendőrök, az Orbán-kormány alatt nem verik őket”. Ezt a hivatkozási alapot a párt továbbra is meg akarja őrizni politikai kommunikációja számára.
A másik negatív forgatókönyv azzal számol, hogy a kormányellenes megmozdulások előbb-utóbb a kormánypárti választóközeg részéről szülnek erőszakos ellenreakciót.
Tény, hogy egyelőre elszigetelt esetekben, de ért már inzultus ellenzéki demonstráción részt vevő tüntetőket. Egy budapesti szórakozóhelyen például „A CEU-val vagyok!” jelvényt viselő fiatalokba kötöttek bele, Teleki László MSZP-s képviselő lányát pedig aláírásgyűjtés közben inzultálták Nagykanizsán. De ide sorolhatjuk a fővárosi Szabadság téri szovjet emlékművet festékkel megdobó Komáromy Gergő esetét is, akit később a Budapesten élő oroszbarát csecsen, Magomed Dasajev kényszerített videós bocsánatkérésre, ami a magyar hatóságokat és a kormányzatot nem igazán zavarta.
A már idézett fideszes politikus szerint arról még nem döntött a Fidesz, hogy utcára viszi-e valamikor a közeljövőben a saját híveit. Ez azért érdekes, mert Bayer Zsolt megnyilatkozásai vagy a Civil Összefogás Fórumot vezető Csizmadia László aktivizálódása mintha erre utalna. Igaz, kormányzati informátorunk szerint „Habony Árpádék azt is mérik, mikor lenne szükség egy ilyenre a saját táborunk aktivitásának erősítése céljából. A döntést nyilván akkor fogják meghozni, ha egy ilyen demonstráció szükségességét a felmérések is alátámasztják”.
(mno)
Bal-Rad komm: “…„teljesen spontán is megtörténhet, hogy valaki túlmegy egy határon…”
-Nos ez az a variáns, amely teljességgel kizárható! A legutóbbi orosz nagykövetség elé szervezett tüntetés egyik szónoka kibökte: “tüntetésről tüntetésre járunk!”
Ez azért szervezettséget feltételez!
Ugyanakkor készülődik a horda is. Nem csak verbálisan Bayer Hörcsög és Rezsiszilárd fenyegetőzésein érhető ez tetten! FEGYVERKEZNEK A BANDÉRIUMAIK!
A döbrögista horda ellen KÉSZÜLŐDŐK NEM NÉPI IHLETÉSŰ KÉSZÜLŐDŐK! A NÉP nem képes készülődni. Elsősorban anyagi lenyomorítása okán. Mivelhogy a várható erőfelmérések azok Budapesten lesznek, vidék-döbrögisztán ellehetetlenítettjei ezekben nem fognak részt venni! Logikus és praktikus is, ha távol tartják magukat a döbrögisták-sorosisták acsarkodásaitól. Mert a leendő összecsapások (senki ne kételkedjen benne-LESZNEK!) e két tábor között fognak kirobbanni! Márpedig a dolgok logikája szerint Döbrögi és hordája rettenetes végével fognak járni!
Mert ahogyan a NÉPNEK NINCS külső támogatottsága!-úgy VAN a sorosistáknak!-Brüsszel részéről a vajda és bandája ellen!
Magyarán: “simán” importálják majd a kijevi Majdant! Annak minden vonzatával és “eredményével”! Az “eredményt” pedig látjuk! Ukrajna azzá lett ami!
Döbröginek és bűnbandájának van mit veszítenie! Csinálhatnak bármit!-el is fogják bukni! Legalábbis a hatalmat biztosan! Amivel a NÉP semmit nem fog nyerni!
Lesz pesti Majdan! Ősszel? Már a nyáron? Vagy a télen? Esetleg tavasszal? Vagy csak a “választások” után? Hogy mikor lesz?-ember azt megjósolni nem tudja! Minden körülmény arra utal, hogy lesz!
De ez csak a magyar Keresztút egyik stációja lesz! Korántsem biztos, hogy a Golgotát fogja jelenteni! Pedig már ideje lenne, hogy a szenvedéseink végére érjünk.
A magyar nép legnagyobb baja az, hogy nincs egy őszinte-hiteles erő, amelyben valóban hihetne, hogy az valóban az érdekeiért harcol!
Ezért lesz csak Majdan Pesten!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Majdanra számít a horda? bejegyzéshez 12 hozzászólás

 1. Hun szerint:

  Szerintem sem az a kérdés, hogy lesz-e hanem, hogy mikor!

 2. Smith szerint:

  Én attól tartok, hogy megint a radikálisokat akarják rávenni az utcai harcokra. Egyre biztosabb, hogy Orbánról kiszivárogtatnak az őszödi beszédhez hasonló anyago(ka)t, ami után utcai zavargások várhatóak. Szinte biztos, hogy ezért fegyverkeznek ennyire. Az euro-atlantisták feláldoznák a radikálisokat, hogy ők az irányítást szerezhessék meg. Ismerős forgatókönyv, hisz Ukrajnában is jól működött. A radikálisok mai napig harcolnak a keleti fronton, az euro-atlantisták pedig beültek a törvényhozásba. Ugyan nem kedvelem Orbánt, de ha kiszivárog róla valami ordas nagy disznóság, a magam részéről úgy fogok erre tekinteni, mint külföldről szervezett felforgató tevékenységre. Orbánt a szavazófülkében kell leváltani. Egy esetleges szivárogtatás után nem is lenne nehéz demokratikusan megszabadulni tőle.

 3. dum dum, szerint:

  Orbán készül a távozásra. A családi cégekből már eladogatnak.

 4. Havasi Gáspár szerint:

  Már 2006 is egy majdan kísérlet volt, bár a résztvevők zöme ennek nem volt tudatában. Ez egy teszt volt.
  Amíg Györkösék működtek jóval kisebb volt az esélye, bár most is jelentősen kisebb esélye van Ukrajnához képest egy majdannak.
  Itt a radikális mozgalmak közül csak az ultrabalnak lenne érdeke bekapcsolódni. Ha pedig Usrael úgy dönt, majdan nélkül is az lesz amit akarnak.
  A támadók amíg hatalmon voltak, mindig védték a választási rendszert, miután nem juthatnak hatalomra, fegyveres konfliktus kiprovokálásával próbálkoznak. Látom amint fegyverként tartják maguk előtt az okos telefonokat.
  Ilyen a pluralista demokrácia, hamis és hazug. Sehol nem engedik a cionisták a velük ellenkező hatalom működését. Így Franciaországban sem Marine Le Pen fog győzni, mint ahogy Ausztriában egy holland zsidó nyert.

 5. Stiglic Hszerzés alosztály szerint:

  A Nato sajáterületén zavargást szervez?
  Max ha az Orosz nagykövetség elött tartják egy kávé melett nézik az oroszok 3 D-ben hogyan destabilizálja a Nato a saját Nato területét.

  Mindenkinek jogában áll szétverni a saját házát.
  Ez olyan mintha az FSZB Moszkvát szétverné az Usa konzulátus elött.

  Az amcsik is jot mosolyognának.

  • Hun szerint:

   Stiglickém! A natot is irányitó cionisták mentalitása már csak ilyen.

  • Smith szerint:

   1. Titkosszolgálatok nélkül nincs felfordulás, aki kirobbantja az irányítja is egyben.
   2. A gójok élete nem számít.
   Ennyi.

 6. vitorla123 szerint:

  A mi életünk nekik nem számít!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.