Szíria

Az ISIS mostanság nem kapott akkora verést Szíriában, mint a tegnapi, amivel bekínálta őket az orosz légierő. Hírek szerint még ma is lángolnak az érintett területek. Az orosz Honvédelmi Minisztérium tájékoztatója “nagy számú ellenséges élőerő megsemmisítését” említi egyebek között.

Persze a közvéleményt mostanság az Aleppo-história érdekli elsősorban!
Hát ott rotyog a “katlan”! A felek saját harci sikereiket kürtölik a nagyvilágba. Ki-ki válogathat a neki leginkább tetsző hírforrások jelentései közül.

cem

Sokat jelenthet az a körülmény, hogy a hírözönben olyan azért nem szerepel, hogy a martalócok délkeleti irányú kitörése sikerült volna.
A cementgyárat uraló szír kormányhadsereg-amint az az alábbi térképről jól kivehető-az egész úttalan környéket belövés alatt képes tartani, miközben minden út a kormányerők ellenőrzése alatt áll. Még tán az is feltételezhető, hogy a szakadatlan kisérletezgetésbe belefáradó martalóchordákat egyszercsak katlanba zárják a lakatlan térségen.

orheal

Ami biztos: tegnap dél óta az érintett térséget az orosz légierő non-stop gondozza. Harci gépekről és helikopterekről egyaránt hintik a már végképp nem tudni hogy támadó-vagy védekező martalóchordákat.
Ma reggel három darab ballisztikus rakéta is rombolhatta az egész Aleppo “felszabadítását” tervező és meghirdető latorbandák hangulatát.

ram

Északkelet-Latakiában a kormányhadsereg könnyed csatákban szerezte vissza a bűnbandáktól Ayn Al-Baydaa, Ruwaysat Risho és Sher Al-Daba’a városokat. Sok lator elszaladt Aleppohoz, így aztán a maradék nem okozott különösebb gondot. A hadsereg offenzívájának következő célpontja, hogy elfoglalják a dzsihadistáktól Kabaneh és Jisr Al-Shoghour martalócerősségeket, és kaput nyissanak Nyugat-Idlib tartományra.

éla

A szíriai polgárháború más egyéb-Aleppo mellett sokadlagos fontosságúnak mondható-helyszínein a háború ketyeg tovább.
Szíria déli-Jordániával és Irakkal határos-területeiről olyan hírek érkeztek, hogy ott brit különleges erőket láttak tegnap.
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Szíria bejegyzéshez 6 hozzászólás

 1. én szerint:

  Az ostromzár annyira fel van törve, hogy két felkelő konvoj már is be is vonult a belvárosba. Tele szórják a netet a zsákmányolt tankok , rakéták stb. képeivel.
  Nyugat Aleppó viszont ( kormányerőké ) katlanban van, nem jut be utánpótlás

  • Sir Mock szerint:

   Az Al-Masdar szerint sincs feltörve, és az az oldal eddig megbízható híreket közölt:
   https://www.almasdarnews.com/article/east-aleppo-remains-siege-jihadist-offensive/

   Az SAA új utánpótlási vonalat nyitott északon, mivel a dél-nyugati el lett vágva, ott be tudnak juttatni mindent mi szem-szájnak ingere 🙂

   • én szerint:

    Már legalább két nyitott folyosóról beszélnek a lázadók,
    amin utánpótlást tudnak át dobni a városon belül. A térkép szerint mindkettő elég szűk. Törökország felől tizesével haladnak a teherautók , sok tüzérségi fegyvert és páncéltörő rakétát bejuttattak a városba.
    A kormány is nyitott egyet a saját csapatoknak .

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Ha a megfigyelők is bizonytalanok az Aleppo környéki harcokkal, akkor milyen alapon bizonygatja az ellenkezőjét, tisztelt én, vagy talán közvetlenül a helyszinem van ? A bal-rad is csak feltételesen számol be az ottani BIZONYTALAN TÖRTÉNÉSEKRŐL. Ugyan az a bizonytalan helyzet a töbi médiával is. Egyelőre várjuk ki a fejlemények kialakulását, csak akor lehet valamit bizonyosan álitani, ha már bizonyitott adatok álnak rendelkezésre ,szerintem.

 2. Próféta szerint:

  Hogy is van ez? Erdogán, Putyin seggét nyalja és közben küldi a terroristáknak az utánpótlást?
  Most akkor kivel is van?

  • én szerint:

   A folyosónak már neve is van : Ramousehi folyósó. A szír tüzérség belövi, de nem tudták felszámolni.
   Tegnap viszont beérkezett néhány elit alakulat : legalább 1 Hezbollah dandár, a Jerusalem palesztin dandár stb.
   Városi harcra vannak kiképezve

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.