Donbassz

Kijev “ezerrel” készülődik a holnapi nagy napra. Holnap lesz ugyanis a Függetlenség Napja Maradék-Ukrajnában. Annak emlékére, hogy 25 esztendeje egy NÉPSZAVAZÁSON az ország úgy döntött, hogy a Szovjetunióból kiválva Ukrajna független állam lesz. (Történt ugyanilyen népszavazás Donbasszban is!-de annak határozatát Kijev valahogy nem tolerálja! Sőt! A ’91-es kárpátaljait sem.)

Szóval vélhetőleg a holnapi napra összpontosít most a kijevi bábkormány, és ennek okán “visszafogottan” gyilkolássza Donbassz népét, és a korábbiakhoz képes visszafogottan ostromolja a két donbasszi Népköztársaság területeit.
A Luganszki Népköztársaság területét például “mindössze” öt helyen ágyúzták Valcman latortüzérei. Az öt célterület-Sztanyica Luganszka, Szmeloje, Logvinovo, Luganszkoje, és Pervomajszk-lakóit viszont nem vidította, hogy CSAK ŐKET ágyúzták a latrok.
A donyecki frontszakaszra már többet gondolt a latortüzérség. Ott már szinte minden szokott helyet a szokott módon “kezeltek”! Talán a gránátzápor sűrűsége elmaradt a “rendes-megszkokottól”.
Donyeck “Petrovszkij” kerületét viszont a “megszokottnál” is hevesebben ágyúzták. Tegnap késő estétől reggelig 152 milliméteres tarackokkal bombázták.
Avgyejevkában nyughatatlankodtak még a jobbszektoros martalócok, de a népköztársaságiak a szokott módon lecsendesítették őket.
Dokucsajevszkben minden percesek a belövések. Már nincs a városban lakás-lakóház, amit a latorhad tüzérségi vagy más szerszámokkal ki ne lyuggatott volna.

De hát lesz még HOLNAPUTÁN-a Nagy Nap utáni-szorgos latorhétköznapok, amikor az ordashad kiélheti vérszomját Donbassz népén.
Egészen friss-és nem éppen donbasszi vonatkozású hír Kijevből: az EU hajlandó 600 millió euroval megtámogatni az udvar kongó kincstárát, ha…
Ha Maradék-Ukrajna eltörli a törvényt, miszerint nem szabad az országból FELDOLGOZATLAN RÖNKFÁT KISZÁLLÍTANI! (Az EU-területén kivágási tilalom van, csakis az egészségügyi gyérítés van engedélyezve. Viszont nagy az éhség-elsősorban a fenyőrönk iránt, amit Maradék-Ukrajnából tilos volt kiszállítani. Oroszország megy-ugye az embargósdi miatt nem szállít…)
A Rada Költségvetési Bizottságának helyettes vezetője közölte is a kijevi “népképviselőkkel”: a 600 millió euroért alá is írták Kárpátalja halálos itéletét! Indulhatnak a Kárpátokban a tarvágások!

ker

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. Ranger2015 szerint:

  Valami nagyon gyanús. A “superstation95” hírforrás szerint 72 órán belül megtudjuk mire megy ki a játék.

  https://www.superstation95.com/index.php/world/1870?responsivizer_template=responsivizer
  http://themillenniumreport.com/2016/08/german-government-urges-citizens-to-stockpile-food-water-in-case-of-attack-or-catastrophe/

  Admin:

  Több mint érdekes írás!

  • TERMIN8ATOR szerint:

   T. Ranger2015 ! Le tudná forditani, úgy nagyjából, dióhéjban magyarra, hogy miről is van szó ? Nem hosszadalmasan,mert elég hosszu a cikk,csak az adotságokhoz képest. Köszönöm ! Ha lehet ne ajálja a google forditót, mertaz egy zagyvalék “forditás”

   • én szerint:

    Tömören : 3 napon belül az usa lelő egy orosz bombázót Szíriában , hogy kirobbanthassanak egy háborút az oroszok ellen. Ezért tervezi a német kormány az élelmiszer felhalmozási törvényt alakosság számára.
    Nekem kissé erőltetett a logika, de ki tudja ?
    Arra minden esetre magyarázatot adna , miért vették be a tervezetbe azt a passzust is, miszerint bizonyos élelmiszerek forgalmazását katasztrófa helyzetre hivatkozva betiltják. Na de mit, a babkonzervet?? mik lehetnek a stratégiai cikknek minősíthető élelmiszerek ??
    .

    • Ranger2015 szerint:

     Milyen irónikus.Merkel megnyitja a keleti frontot.Megcsinálták a háborús feszültséget az ISIS támogatással, a migrációs hisztériával és Ukrajnával, s erre fel az orosz fenyegetettségre hivatkozva a német kormány újraéleszteni akarja az országos hadkötelezettséget.(Mire ezekből valódi katonák lesznek…?)Ezzel már elkéstek, ez a játék manipulált belpolitikai okokból, 10 napig még lesz mit enni és aztán?Várják az írásos hadüzenetet Putyintól?

 2. Pozsony 907 szerint:

  Lesz itt kárpát tenger a hegyekből.

 3. TERMIN8ATOR szerint:
 4. kisember szerint:

  Fogytán az idejük a sátánhívő kazároknak, nem jött össze Gleiwitz 2.0 (a krími diverzió 2016.08.08-ra volt tervezve, hisz 8 évvel azelőtt lett először megállítva a nyugati homoliberális terjeszkedés, a morcos medve botrányos módon megakadályozta a grúzok demokratikus népirtását Abháziában és Oszétiában), így továbbra sincs harmadiknak becézett világháború, mely megmentené az uralkodó világgazdasági pilótajátékot.

  Amikor lelőtték a Mi35-öst egy hónapja, válaszként szétbombáztak pár cia-moszad-sis terroristaképző bázist, sok “jó demokrata” zsákban sem utazott haza, csak ment a jelentés, hogy elhalálozott “a haza szolgálatában”. Megpróbálhatnak lelőni orosz gépet is, de igazán megtanulhatnák már, hogy nem maradnak válasz nélkül.

  Kazár kagánjaink nem tanulták meg az alapokat: amikor pénz és fegyver harcol, MINDIG a fegyver nyer.

  Aki ért oroszul, annak Putyin papa már régen megmondta:

 5. Ló Béla szerint:

  Eladták ezek már az anyjukat is. Rohadjanak meg ott, ahol vannak! 😛

 6. Bánsági Józsefné szerint:

  Azért emlékeztetnék arra a nem csekély igazságra, hogy Moszkva sem ismerte el hivatalosan Donbaszt és a Luhanszki régiót, Kárpátalját pedig hagyjuk, mert se Ivánéknak, se a lepra ukránoknak közük nincs hozzá. Csak ahhoz, hogy ezt valaki tisztességesen elmagyarázza ezeknek az arrogáns embereknek, magyar kormány kéne, ami megint csak nincs, hogy a zsidók által nemes egyszerűséggel ellopott Magyar Haza Területein érvényesithessék legalább az autonómiát. Úgy is parancs-urak ülnének továbbra is a trónon, de legalább valami már lenne. Vissza térve dombaszra, Putyin nemes egyszerűséggel meg sem hivta egyik minszki szófosásra sem Dombasz vezetőjét, a fejük felett tárgyalt a többi majommal. Nem igazán tudom, hogy miről beszélnek egyesek?

 7. Zls-179 szerint:

  És maga egyáltalán tudja, hogy miről is beszél tisztelt Bánsági Józsefné?

 8. TERMIN8ATOR szerint:

  https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwixwIrAl9jOAhVGIcAKHXevBvkQFggcMAA&url=http%3A%2F%2Fdnr-news.com%2Fdnr%2F34965-na-azovskom-poberezhe-dnr-proshli-ucheniya-po-vysadke-desanta-s-morya.html&usg=AFQjCNEw54FSpKFNQWEvcvV9e-bv-fbvKw A DNR tengerész gyalogos hadtest, gyakorlatozott a DNR területéhez tartozó Azovi tengerparton. A partra szálást gyakorolták a deszantosok. A képeket egy, kettő kivételével ki lehet nagyitani. Rá kel vezetni a kurzort a képbe azegér bal oldalával meg rá kel kattintani . Eredeti orosz szöveggel,aki ért oroszul forditsa le

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.