A magyar semmiből nem tanul

Itt az eredménye a menekültellenes kampánynak – elképesztő adatok

A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, augusztus 15 és 22 között, 1000 fő megkérdezésével készített reprezentatív közvéleménykutatásban vizsgálta a menekültekkel kapcsolatos attitűdöket, és a kvótanépszavazás megítélését.

Minden tíz megkérdezettből nyolcan úgy gondolják, hogy túl sok menekült érkezik Európába (83 százalék), jobb lenne, ha nem telepednének le (78 százalék), és ahol megjelennek ott problémákat okoznak, akár veszélyesek is lehetnek (78 százalék). Ezekben a kérdésekben minden vizsgált társadalmi csoportban többségben vannak ezen nézetek, azonban legkevésbé az MSZP szavazók, a bizonytalanok, a diplomások és a Budapestiek gondolják ezt.

Az egy évvel ezelőtti kutatásunkhoz képest érdemben növekedtek a menekültekkel szemben ellenérzések. Most a megkérdezettek többsége (50 százalék, 44 ellenében) nem gondolja úgy, hogy a menekülteket emberségesebben kellene kezelni, és kétharmad (63 százalék) szerint nem kötelességünk segíteni rajtuk. Mindkét mutató az elmúlt egy évben megfordult, azonban az egyes társadalmi csoportok ezekről markánsan másként gondolkodnak: az MSZP szavazók (70 százalék), a bizonytalanok (50 százalék), a diplomások (61 százalék) és a fővárosiak (51 százalék) körében többségben vannak azok akik szerint emberségesebben kellene kezelni a menekülteket, és ugyanezen csoportok körében többen vannak azok akik szerint kötelességünk segíteni a menekülteken.

kl

A népszavazás fontossága azonban megkérdőjeleződik. Kétharmad (68 százalék) szerint semmiképp nem lesz kényszerbetelepítés, mert az embereket nem lehet kényszeríteni arra, hogy oda költözzenek ahova nem akarnak, a válaszadók több mint fele (52 százalék) szerint az ügy népszavazás nélkül is megoldható, így felesleges erre költeni, és majd’ kétharmad (57 százalék) szerint a kormány az emberek félelmeire építve beszél a menekültügyről.

Azt minden vizsgált társadalmi csoport úgy gondolja, hogy semmiképpen sem lesz kényszerbetelepítés. Azonban a Fidesz szavazók körében enyhe többségben vannak azok, akik szerint a népszavazás szükséges a kényszerbetelepítés megakadályozásához (54 százalék) és szinten csak a Fidesz szavazók körében van többsége annak a nézetnek, hogy a kormány nem az emberek félelmeire építve beszél a menekülkérdésről (52 százalék).

Tíz megkérdezettből hat (60 százalék) egyetért azzal a megállapítással, hogy a letelepedési kötvények példája is jól mutatja, hogy a kormány valódi szándéka nem a külföldiek betelepedésének a megakadályozása. Ezt minden vizsgált társadalmi csoport így gonodlja, leginkább a Jobbik (73 százalék) szavazók és a szakmunkás végzettségűek (67 százalék).
Miközben az idegenellenesség növekszik, a népszavazás értelme megkérdőjeleződik. Így az elmúlt időszak intenzív kampánya következében érdemben nem változott a részvételi arány. A kvótanépszavazáson a megkérdezettek (53 százalék) fele ígéri biztosra a részvételét – egy hónappal ezelőtt mérthez képest ez hibahatáron belül változott, akkor 50 százalék volt. Legaktívabbnak a Fidesz (73 százalék) és Jobbik (57 százalék) tűnnek, míg legkevésbé a bizonytalanok (44 százalék) és az MSZP szavazók (31 százalék) ígérik biztosra a részvételüket október 2-án.
nsz
(propeller)
Bal-Rad komm: “…Tíz megkérdezettből hat (60 százalék) egyetért azzal a megállapítással, hogy a letelepedési kötvények példája is jól mutatja, hogy a kormány valódi szándéka nem a külföldiek betelepedésének a megakadályozása…”-és mégis “…a megkérdezettek (53 százalék) fele ígéri biztosra a részvételét…”
-Azaz: MEGGYŐZŐDÉSE ELLENÉRE HIVATKOZÁSI ALAPOT AD VALAMIHEZ!
A nevét adja a politikai szélhámosok és kártevők RÁ VALÓ HIVATKOZÁSÁHOZ!
A magyar semmiből nem tanul!
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

A magyar semmiből nem tanul bejegyzéshez 17 hozzászólás

 1. Lajos szerint:

  Tudom ez nem ide tartozik de egy román oldalon találtam egy érdekes dolgot.
  http://www.antena3.ro/externe/vladimir-putin-cutia-pandorei-romania-375215.html
  Erről tudsz valamit admin?Ha valamit nem értesz leforditom.

  Admin:

  Igen, tegnapelőtt nyilatkozott a Kurili-szigetek kapcsán a japán miniszterelnök fölvetésére. “Kezdjük akkor Lemberggel”-mondta erre. De aki a II.vh. utáni területi problémákat feszegeti, az Pandora-szelencéjét nyitogatja.

  • Öcsi szerint:

   Oroszországi felsőkörökben nagyon jól ismerik a Román etikát.
   Nemhiába mondta Sztálin ,a történelem legnagyobb kurvája Rumania.
   Az Orosz vezetés jelenleg úgy látja hogy Románia expanziós politikai törekvéseiről nem mondott le és minden eszközt bevet hogy Moldáviát Romániához csatolják.Romániából Nato rakéták néznek Oroszország felé és senki nem tudja miféle töltettel rendelkeznek.
   Románia soha nem a gerincéről volt híres, de annál jobban hátba tudott támadni mindenkit ha az érdeke úgy kivánta. Nyugi lesz határmódosítás.

 2. turzó istván szerint:

  Azt hiszem, hogy az emberek többsége tévedésben él … – mert abban tartják!
  “hogy nem lehet az embereket kényszeríteni arra, hogy odaköltözzenek, ahová nem akarnak”? … – ez valami vicc? … ugyan már! … – és akkor a múltban kitelepített emberek … ? A Fidesz gengszter csapata azt hiszi, hogy ha elhiteti és megszavaztatja a buta néppel az ők betelepítési szándékaikat, akkor minden úgy lesz?Legalább is ezt sugalmazzák, mert kell a ‘felelősség áthárítrásához!

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Tisztelt Admin ! Szerintem pedig IGEN IS TANULT, MOST EZ EGYSZER A MAGYAR ! NEM AKARJA, HOGY A HAZÁJÁBAN KI LEGYEN TÉVE TERRORNAK, AMI MINT TUDJUK NAPIRENDEN VAN A SKANDINÁV ÁLAMOKBAN, NYUGAT EURÓPÁRÓL MÁR NEM IS BESZÉLVE,NEM AKARJA A MAGYAR, HOGY ismét 150 ÉVIG ,VAGY MÉG TOVÁB ISZLÁM, TÖRÖK TERÜLETTÉ VÁLJON A HAZÁJA . VAN ÖNNEK ARRÓL TUDOMÁSA, HOGY NÉMETORSZÁGBAN EGY MAGYAR, MISKOLCI 26 ÉVES NŐT HÁROM ERITREIAI BRUTÁLISAN MEGERŐSZAKOLT ?????. A MAGYAR FÉLELEM NÉLKÜL AKAR KI-BEJÁRNI A LAKÁSÁBAN, FALVAIBAN ÉS VÁROSAIBAN jOB LENNE, HA FÉLRE TENNÉK A PÁRT MARAKODÁST, EZ szerintem AZ EGÉSZ MAGYAR ÁLAMFORMÁCIÓBAN ÉLŐ MAGYAROKRA VONATKOZIK,MINDEN EREJÜKKEL AZON LEHETNÉNEK, LEGYENEK, HOGY MAGYARORSZÁGOT NE TUDJA ELNYELNI AZ ISZLÁM. NEM ELÉG MEMENTÓ 1526 AUGUSZTUS 29, ÉS AZ AZT KÖVETŐ 150 ÉV ? MERT AZ KÉSZÜL MEGISMÉTLŐDNI MOSTAN, és a KÖZELJÖVŐBEN, HA EZ ÜGYBEN NEM LESZNEK EGYSÉGESEK ! NE BECSÜJÉK LE HEBEHURGYÁN A VESZÉLYT ! GONDOLJANAK A GYEREKEIKRE, ONOKÁJUKRA, SZÜLEIKRE KÖZELI HOZZÁTARTOZÓIKRA . AKKOR MÁR KÉSŐ LESZ VISSZASIRNI, HOGY MIÉRT IS NEM SEGITET MEGAKADÁLYOZNI AZ ISZLAMISTÁKAT, AMIKOR A FELESÉGÜKET, LÁNYUKAT SZALMA ZSÁKNAK FOGJÁK HASZNÁLNI A PRIMITIV JÖVEVÉNYEK. ÚGY LÁTSZIK HOGY mégis csak TANULT, NAGYON IS TANULT, A MAGYAR, amikor az elkövetkező, október 2-diki REFERENDUMBAN NEMET FOG MAGYARORSZÁG SZAVAZNI. REMÉLEM, HOGY A JÓZAN ÉSZ FOG GYŐZNI, az olyanokon akik BRÜSSZELBEN MÁR ELADTÁK MAGYARORSZÁGOT HARMINC- judáspénzért-EZÜST PÉNZÉRT. SZÍVBŐL KIVÁNOM, HOGY NAGYOT VESZITSENEK AZ MSZP, DK, talán a JOBBIK IS, ÉS A LIBERÁLIS -OK.

  • V.kutya szerint:

   Ennek a szavazásnak semmi köze ahhoz, hogy Németországban és Skandináviában kiket és hány nőt erőszakoltak meg. Egyrészt mert nálunk, itthon ilyesmi naponta megesik teljesen fehér (úgy bizony: fehér) emberek elkövetése által, másrészt Magyarország egyik utolsó problémája a migráció! Úgy bizony, utolsó!
   Soroljam, milyen bajok előzik meg, amelyekről nem tartunk a TE, és MINDNYÁJUNK PÉNZÉN népszavazást?
   – Egészségügy
   – Oktatás
   – Nem létező szociális háló
   – hajléktalanság
   – bedőlt hitelek sokasága,
   – zéró piaci munkahely
   – közmunkának csúfolt újkori munkatáborok – lágerek.
   Biztosan lenne még vagy 10-20 tétel.
   Orbán testvér ezekkel az apróságokkal nemigen foglalkozik, ehelyett félelmet kelt bennünk.
   Minket Orbán fenyeget, naponta, óránként, még a rádióban is ő fröcsög, a gané! Ő fenyeget minket, és nem az eritreaiak! Az ő fajtája (legutóbb a jobbikos, 4 gyermekes köcsög) a hímsoviniszta, komondoros, és kiskorúakat zaklató fajta. Lásd Morvay törvényjavaslatát, amelyben 12 évre kivánta levinni a kiskorú fiúk szexuális “beleegyezésének” a korhatárát, vagyis büntetés nélküli zaklathatóságát.

  • secor szerint:

   Hihetetlen, hogy vannak még mindig rengetegen, akik nem fogják fel, hogy nem arról szavazhat a népszavazáson, hogy ne jöhessenek migránsok az országba, hanem csak arról, hogy erről a kormány dönthessen.
   Értelmezd már te is a népszavazási kérdést!

   • vitorla123 szerint:

    Nincs mese!A tőke betelepíti a munkaerőt a te érdeked ellen.Ővék a hatalom.A FIDESZ ebben a kérdésben kommunista állásponton van!Persze látszólag.Szélesnek,Pénztárosa Lőrincnek olcsó munkaerőre van szüksége.Ha a magyar elmegy hoznak helyette bantu négert.De a harács az harács!

   • V.kutya szerint:

    Hihetetlen, ahogy véditek a védhetetlent!
    Ez a népszavazás CSAKIS ERRŐL SZÓL:
    LEGITIMÁLNI A HATALMAT!
    Aztán jöhet az 50-es években egyszer már jól debütált csengőfrász! Ill. most már nem csöngetnek, hanem egyenesen betapossák az ajtódat, összetúrják a lakásodat, elviszik a számítógépedet, aztán a rendőrségen telenyomják tiltott tartalmakkal, és lesittelnek 30 évre. Ahogy az ávéhás elődeiktől (szülőktől, lásd: Pokorni) tanulhatták!
    Ez a szavazás erről szól, semmi másról.
    Már a népszavazás másnapján elkezdhetik a “magyaroktól kapott felhatalmazás alapján.”
    Gratulálok a nálam jóval idősebb “bölcseknek”, akik ezt nem látják, és hűséges pártkatona módjára beszopják ezt a retkes f.szt, amit Orbán nyújt nekik.

 4. Favágó szerint:

  Talán?

 5. joci szerint:

  A Budapestiek sem buták, és tudják az úgynevezett baloldal az ország elárulója. A jobb oldal szintén zenész. Ha nem megyek szavazni az árulóknak kedvezek, ha elmegyek a fidesznek, de jobb nincs. A jobbik a legnagyobb szemét.

  • vitorla123 szerint:

   A betelepítés nem más mint a további harácsolás lehetőségének megteremtése.Nem is értem,hogy egyí kommunista érdek mellé hogy állhat a FIDESZ!A betelepülők letörik egész Európában a munkaerő árát.(Nem azonnal)Vagyis az olcsó munkaerő megjelenése a tőkések (harácsolók) érdeke.Itt nem a történelemről,meg az erőszakos baszásról van szó,itt a minden napi kenyér áráról,a létbiztonságunkról van szó.Soros azért bombáztatta szét közel-keletet,hogy az olcsó munkaerő Európába kényszerüljön. Mind ezt vallási köntösbe csomagolják.Lefejezések,agyonverések vallási alapon.Rettegés,nők elleni erőszak,csak hab a tortán.Az alap,tovább akar harácsolni a harácsoló!Ha zsidó,ha nem!Nincs különbség!

 6. Szaszi szerint:

  Joci említette a Jobbikot. Tegnap Budaházy mellett tartottak rendezvényt,két név láttán össze is csuktam a lapot(amúgy is)
  http://www.amagyaroldal.hu/
  De nem lett sikeres,haza is mentek
  http://444.hu/2016/09/03/csokolom-puszika-itt-vannak-a-terrorista-nyilasok
  Már megint rárepültek!

 7. Gonda István szerint:

  “a fővárosiak (51 százalék) körében többségben vannak azok akik szerint emberségesebben kellene kezelni a menekülteket”
  Én itt lakom a szerb határ mellett. Amikor 1 éve Orbán ráengedte Bp.-re a menekültek tízezreit, szinte toporzékoltam dühömben, hiszen 100-150 rohamrendőrrel simán azonnal be lehetett volna foltozni a lyukat a röszkei vasútnál (mint ahogy később meg is tették egy egyszerű szögesdrótos vasúti kocsival).
  A fenti statisztikai adat alapján, viszont azt mondom neki volt igaza, sőt túl korán állította meg Bp. invázióját. Az emberek úgy látszik olyanok, ha maguk nem tapasztalják meg a veszélyt, nem veszik komolyan a dolgokat.

 8. vargaistván szerint:

  orbánék már rég megállapodtak brüsszelel 250ezer migráns beengedésével…..csakhülyék mennek szavazni

 9. joci szerint:

  Ha elmész, bármi történik Orbán lesz a felelős, jobb nincs is Orbán félreállításához.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.