Donbassz

Donyeckben ma reggel Eduard Baszurint a heti matekjával “kápráztatott”. Eszerint a szombat 0-óra 0-percig a Valcman-féle ordashad CSAK A Donyecki Népköztársaság tereületét 3161 alkalommal ágyúzta-aknavetőzte. (Egy hét időtartam alatt)

Baszurin kiemelte, hogy a Donyeck-Sirokino közötti frontszakasz donbasszi településeiaz átlagot meghaladó gránátesőt kaptak.
Kiváltképpen Kominternovo, Leninszkoje, Bezimennoje és Szahanka. A közvetlen harcérintkezés során a héten 43 valcmanista harapott fűbe, és száz fölötti a foltozni valók száma. Baszurin értesülései szerint a nem harci tevékenység miatt elhullott latoregyedek száma 43.
Elesett nyolc népköztársasági katona, a latortüzérség terrorjának pedig 11 donbasszi civil esett áldozatul a hét során.
A heti összesítőben-és ezt Baszurin kihangsúlyozta-nem szerepel a Jaszinovataját, Makejevkát, Gorlovkát, Zajcevot, a donyecki reptér területét, Szpartakot, a Trudovszka bányatelepet, és Donyeck Petrovszkij kerületét éjjel ért latortüzérségi ostrom.
Nyalókakirályék tegnap megint morcoskodhattak Kijevben. Gorlovkába látogatott a “Híd a békéért-a háború áldozatainak megsegítéséért” nevű német segélyszervezet. Adományaik természetesen jól jöttek Gorlovka lakóinak, hanem a delegáció által látottak azok, amik a kijevi udvar idegállapotát borzolják. De még inkább az, hogy ezekről még majd be is számolnak!

Ma reggel Alekszander Zaharcsenko Donyeckben javaslatot tett. Ennek értelmében a minszki megállapodások betartását ellenőrző, afelett “őrkodő2 formációt-a “Normandiai Négyek” alakulatot át kéne alakítani. Javaslata értelmében legyen “Normandiai Három”-Oroszország, Németország és Franciaország, amihez +kettő még csatlakozna: Donbassz és Maradék-Ukrajna!
Alighanem elutasítás lesz nyugati és kijevi részről az ötlet, mert ez egyúttal a két donbasszi Népköztársaság de facto elismerését IS jelentené!
Nem szorosan tartozik Donbasszhoz a hír, de ukrán hír. Tegnap a “Belavia” belorusz állami légitársaság Kijevből-Minszkbe tartó járatát nem sokkal a felszállás után a kijevi hatóságok felszólították, hogy azonnal forduljon vissza, és szálljon le Kijevben! Ha nem!-lelövik.
A gép teljesítette a parancsot. Kijevbea aztán a hatóságok az egyik örmény nemzetiségű utast leszállították, a gép pedig ezt követően indulhatott ismét Minszkbe.
Néhány órával később az örmény úr is megérkezett a belorusz fővárosba. Tévedés történt-bocsánatkérés nem.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. zls-179 szerint:

    A nyolc katonáért és a 11 civilért nagyon nagy kár,férget meg minek foltozni, a féreg az féreg marad! Menjenek vissza sebesülten, ha már holtan nem sikerült, kenyér adó gazdijukhoz!

  2. TERMIN8ATOR szerint:

    https://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&ved=0ahUKEwit4t-_iu_PAhXMJ8AKHcGwDhwQFghGMAU&url=https%3A%2F%2Fmgblnr.org%2Fcategory%2Fnews%2Fmain& A LUGANSZKI KÖZTÁRSASÁG ÁLAMBIZTONSÁGI MINISZTÉRIUMÁNAK HIVATALOS WEBOLDALA. Az első hír,hogy a Sztnyica Luganszkai blokposzton, határátkelőhelyen a határátlépő iratok átvizsgálása közben, A Luganszki határőrök letartóztattak egy ukrán álampolgárt, aki MARIHUÁNÁT próbált ÁTCSEMPÉSZI. A másik hír, hogy a három földi maradványból, az egyiknek sikerül megálapitani a személyazonossságát, akiket a minap találtak meg Luganszki területen, a LUGUTINO-BELOE-hoz közeli ritkás erdőben. MEGJEGYZÉS : t. Admin, nem az “AZOV” végzett a három emberrel, hanem az “AJDAR”! Szalamatina Jevgenyija Nyikolájevicsnak hivták, 1991.07. 23-diki születésü, Uszpenka város lakosa volt. 2014-ben segitett a felkelőknek a Ludutinoi körzeti népköztársaságiaknak, amikor aztán az ukik megszálták a várost, az ukik “különös figyelmet” tanusitottak iránta. Két éve már, hogy eltüntként szerepel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.