Donbassz

Az Orosz Sakkszövetség elnöke New Yorkban a NATO-latorszövetséget a konfrontáció eszközének nevezte, s mint mondta: a latorszövetség Oroszország határaiig való terjeszkedése miatt az Oroszországban élők “nem érzik magukat biztonságban”-mondta az Associated Press sajtóügynökségnek nyilatkozva Dmitrij Peszkov.

Képtalálat a következőre: „Dmitrij Peszkov-kép”

”Természetesen intézkednünk kell, hogy ezt ellensúlyozzuk”. Donald Trump elnökként visszavonhatná a latorszövetségi haderőket az orosz határok közeléből-fogalmazta meg-vélhetően a hivatalos-orosz óhajt.
A Krím-félsziget “hovatartozását” firtató kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a félsziget az Oroszországi Föderáció egyik területe. Erről a félsziget lakói 2014 március 16-án óriási többséggel szavaztak. Ám hogy még érthetőbb legyen, egyértelműsített is: “Oroszországban soha senki nem lesz hajlandó vitát nyitni a Krím hovatartozásáról”.
Alekszander Zaharcsenko egy Szergej Sargunov orosz író-publicistával közös autókázáson-útban a Jaszinovataja-elágazás blokkposztjához-fejtette ki Dondassz jelenét és jövöre vonatkozó vágyát. A jövőt illetően igen röviden összefoglalható a vágy: Donbassz haza kíván menni-Oroszországba! (Mint a Krím.)

Érthető a hazavágyás a biztonságba. A kijevi latorhorda tüzérsége mára virradóan is ontotta a gránátokat Donbasszra! Rengeteget kapott Uglegorszk és Debalcevo.

Donyeck “Petrovszkij”-kerületében két lakás vált romhalmazzá mára virradó éjjel. Innen egy személyt kellett súlyosan sebesült állapotban kórházba szállítani.
A DNR teljes frontszakasza a valcmanista latortüzérség ostroma alatt áll.
Az LNR-területét sem igazán kímélik Nyalókakirály martalócai.
Az éjszakai ostrom során Brjankában egy helyi civil belehalt a tüzérségi terrorba, míg egy másik 30 éves férfi sőlyosan megsebesült.
A “Vergeljevszkaja” bányaüzemben 45 bányász rekedt a föld alatt, mert az éjszakai ostromban találat érte az üzem elektromos ellátó rendszerét. De leállt a szellőzés is emiatt. A föld alatt rekedtek mentése folyamatos.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 7 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Alexander Zacharcsenko…… fejtette ki Donbasz jelenét és jövőjére vonazkozó vágyát…… A jövőt illetően ifgen röviden összefoglalható a vágy : Donbasz haza kiván menni – Oroszországba (mint a Krím). Szerintem ennek a vágynak a részükről SEMILYEN AKADÁLYNAK NINCSEN ! Ha nagyon akarnák, és ha NEM SPEKULÁLNÁNAK . VOLT békéseb időszak is amikor erről meglehetett volna csinálni egy REFEREMDUMOT, ki is voltak írva eről a témáról a választások, de Zacharcsenko és Plotnyickij is húzták,halasztották az eről szóló választásokat, aval érvelvén, hogy “még korai” , sőt Zacharcsenkonak voltak olyan kijelentései, hogy “szükségtelenek” Még mindig aktuális lennének az ezirányu választások, szerintem, sok emberéletet és természetesen az imfrastruktúrát is megmenthetnék, ere alapozva magas szintre is fejleszthetnék . Csak hát ez a másik féltől is -Oroszország vezetőitől is FÜG . Hisz nem is olyan régen Peszkov kijentette, hogy Oroszország egy EGYSÉGES UKRAJNÁBAN GONDOLKOZIK, STABIL, és NEMZETKÖZILEG ELISMERT HATÁROKKAL . Már ez is bizonyitja, hogy nem szivesen fogadná LUGANSZK és DONYECK csatlakozását az álam szövetségbe. Így is nagyon sok nemzetközi bonyodalmat okozott neki a Krím félsziget visszatérése, annak dacára, hogy elseprő töbséggel a vissza térésre szavaztak az ottani lakosok . Ha a Krím félsziget nem lett volna RENDKIVÜL STRATÉGIAI FONTOSSÁGU, értem itt nemcsak a Földközi tenger, vagy az Atlanti óceánba való jutást, de a sziget tagoltsága nyujtotta katonai -rejtett atomtengeralatjárók bázisai- nak jelentőségei miatt is. Ha nem lettek volna ezek az adotságok, annói létesitmények,amelyeket kevés befektetéssel ujjá lehet épiteni, modernizálni, a Krím félsziget lakosai is LUGANSZK, illetve DONBASZ sorsára lett volna hagyatva . De ezeket a nemzetközi bonyodalmakat ellensúlyozza a rendkivüli STRATÉGIAI JELENTŐSÉG amelybe sem az Uki-Galíciaiak, sem pedig az USA nem tudnakbelenyugodni, hogy Putyin elemelte a legjobb, legfinomab ételüket az orruk elől a tányérjukról .

 2. mogyi szerint:

  Donbassz haza kíván menni-Oroszországba! – De azert amerikai Lexust vezet, nem orosz Ladat vagy Volgat…

 3. Jakocs Gábor szerint:

  Nem egy roncsjelölt kocsin múlik egy ember vagy Horribile dictu egy ország megítélése!De az is igaz ,hogy én magam sem megyek be egyedül a “meki”-be ,max kisérőként és soha nem fogyasztok ottani “kaját”!Dafke!

 4. zls-179 szerint:

  Nem az számít hogy milyen guruló képes járgányt vezet, hanem hogy miként gondolkodik!A bányászok kimentésének, őszintén örülök!És nagyon jó egészséget, nekik is és a mentésben résztvevőknek is!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.