Latrok ha találkoznak! Убийцы встреча в Будапеште!

Magyarország támogatja Ukrajna EU-tagságát

Magyarország támogatja Ukrajna európai uniós tagságát – mondta ki Orbán Viktor miniszterelnök, miután Budapesten tárgyalt Volodimir Hrojszman ukrán kormányfővel. Magyarország azonnali hatállyal díjmentessé teszi a nemzeti vízumot ukrán állampolgároknak. Magyarország az idén 2 milliárd, jövőre pedig 5,2 milliárd forintot ajánl fel az ukrán gazdaság fejlesztésére. Orbán Viktor autópályát ígért az ukrán határig 2020-ra.

Magyarország támogatja Ukrajna európai uniós tagságát – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök november 24-én, csütörtökön Budapesten, miután tárgyalt Volodimir Hrojszman ukrán miniszterelnökkel.
A V4-ek Ukrajna szószólója
Ukrajna célja, hogy a nyugati világ része legyen, elfoglalja jól megérdemelt helyét az EU közösségében – mondta a közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor, egyértelművé téve az ukrán EU-tagság magyar támogatását. Igaz – jegyezte meg -, ez a kérdés ma nincs napirenden, mert a csatlakozásról szóló tárgyalásokig még néhány lépcsőfokot meg kell mászni.
Rámutatott ugyanakkor, hogy ma az EU-ban Ukrajna szempontjából két döntő ügyet is “blokkolnak” európai országok: az egyik a vízummentesség, a másik a szabadkereskedelmi megállapodás. E két ügyben Európában Ukrajna szószólója a visegrádi országcsoport – tette hozzá, kijelentve, hogy Ukrajna uniós vízummentessége Magyarországnak erkölcsi kérdés.
Ingyen lesz a magyar nemzeti vízum az ukránoknak
A miniszterelnök szerint az után a három nehéz év után, amelyen Ukrajna keresztülment, és amelyet az európai értékek nevében vállalt, az EU-nak erkölcsi kötelessége megadni a vízummentességet.
Ennek “blokkolása” miatt Magyarország úgy döntött, azonnali hatállyal bevezeti a nemzeti vízumok díjmentességét az ukrán állampolgároknak – közölte a kormányfő, kérve ukrán kollégáját, vizsgálja meg, hogy a viszonosság alapján az Ukrajnában munkát vállaló magyarországiaknak mikortól lehetne megadni ugyanezt.
Ukrajna szuverenitása a legfontosabb Azt is nyomatékosította, hogy Magyarország Ukrajna szuverenitását a legfontosabb kérdésnek tartja, feltétlenül tiszteletben tartja, és a szuverenitás megerősítése érdekében kész segíteni is Ukrajnának. Szavai szerint a magyarok és az ukránok sorsközösséget éreznek egymás iránt, egy sorsközösségben látják saját nemzetük életét.
Gazdasági megállapodást kötöttek
Orbán Viktor beszámolt továbbá arról – utalva az aláírt egyezményekre -, hogy a két ország történetének legjelentősebb gazdasági és infrastrukturális programjáról állapodtak meg. Magyarország 50 millió eurót bocsát rendelkezésre a program megindítására, végrehajtására – tudatta. Tájékoztatása szerint Magyarország az idén 2 milliárd, jövőre pedig 5,2 milliárd forintot ajánl fel az ukrán gazdaság fejlesztésére.
A két ország közötti kereskedelem nagyarányú visszaesést szenvedett el az elmúlt két évben, ami összefügg az Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági szankciókkal – fejtette ki. Az ukrán-magyar kereskedelem visszaesése 33 százalékos volt, de jó hír, hogy 2016 első nyolc hónapjában újra növekedést tapasztalni, ennek mértéke 11 százalék, vagyis a két ország kereskedelme megkezdte a visszakapaszkodást – mondta.
E fejlődés töretlensége érdekében a kormány vállalta, hogy 2020-ra magyar oldalról autópálya fogja elérni a magyar-ukrán határt.
A miniszterelnök arról is beszélt, hogy az idei 20 fő után továbbra is készen állnak sebesült katonák fogadására magyar kórházakban.
A kisebbségek értéket jelentenek
A megbeszélésen egyetértés volt abban, hogy a Magyarországon élő ukrán, illetve az Ukrajnában élő magyar nemzeti kisebbségek különös értéket jelentenek mindkét országnak, és “elkötelezettek vagyunk ezeknek a közösségeknek a megerősítése, oktatási, kulturális identitásának a megerősítése mellet” – közölte Orbán Viktor, aki azt kérte Volodimir Hrojszmantól, legyen az ukrajnai magyarok szószólója, érdekvédője a nekik fontos kérdésekben.

gd

Volodimir Hrojszman arról beszélt, hogy nagyon jó a két ország kapcsolata, és az együttműködés fokozására jó lehetőségek kínálkoznak, amelyeket kötelességük kihasználni a hatalmon lévőknek, hogy a kooperációt hatékonnyá és sikeressé tegyék elsősorban országaik állampolgárai javára.
Az ukrán miniszterelnök kiemelte: a nemzeti kisebbségek értéket jelentenek Ukrajna számára, és büszkék arra, hogy magyar nemzeti kisebbség is él az országban.
Azt szeretnék, ha minden állampolgár jól érezné magát Ukrajnában, és a magyar kormánnyal tervezett közös erőfeszítések is ezt a célt szolgálják – mutatott rá.
Kezd felpörögni az ukrán gazdaság
Volodimir Hrojszman hangsúlyozta: a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat is mélyíteni kell, és az ukrán kormány minden feltételt igyekszik megteremteni ahhoz, hogy a vállalatok sikeresek lehessenek az országban.
Kifejtette: pénteken magyar kollégájával részt vesz a magyar-ukrán üzleti fórumon, ahol azt az üzenetet közvetítik majd az üzleti szférának, hogy szorosabbra kell fűzni a kapcsolatokat. Ukrajna fontos belső reformokat hajt végre, és már látszanak a jelei a gazdaság megindulásának, a növekedés jelenleg 1,8 százalék – mondta. Hozzátette: jelentős privatizációs programot terveznek, amelyre a magyar üzleti szférát is várják.
Örülnek a díjmentes vízumnak
Az ukrán miniszterelnök emlékeztetett: napjainkban emlékeznek meg a kijevi Majdan téren kezdődött eseményekre. Az ország rendkívül nehéz úton halad, miközben a függetlensége helyreállításáért és az agresszió megszüntetéséért harcol, amelyet “a békés Ukrajna” kénytelen elszenvedni. Az ukrán kormányfő köszönetet mondott, amiért Magyarország támogatja Ukrajna területi egységének megőrzését, a vízummentesség elnyerését és az európai uniós integrációját.
Volodimir Hrojszman azért is köszönetet mondott, hogy Magyarország ingyenesen biztosítja a nemzeti vízumokat az ukrán állampolgároknak. Ezt a bejelentést nagyon kedvezően fogadják majd Ukrajnában – vélekedett. Hozzáfűzte: ez is hozzájárul ahhoz, hogy Ukrajna olyan jó, megbízható partnere Magyarországnak, amely mindig támogatja Magyarországot.
Segélyhitel-megállapodást írtak alá
Az ukrán kormányfő azzal zárta szavait, hogy hisz a magyar-ukrán együttműködésben és abban, hogy a két ország közös sikereket érhet el az európai népek családjában.
A sajtónyilatkozatok előtt a két kormányfő aláírt egy segélyhitel-megállapodást és egy infrastrukturális együttműködési szándéknyilatkozatot. A magyar és az ukrán delegáció tagjai emellett sportügyi, valamint a Tisza-hidak felújításáról szóló megállapodást kötöttek.
(origo)
Bal-Rad komm: Banditák egymás közt!
Még akkor is ezt kell mondanunk, ha valóban ŐSZINTÉN KÍVÁNJUK DÖBRÖGISZTÁN ÉS MARADÉK-UKRAJNA NÉPEINEK BARÁTSÁGÁT, EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT, JÓSZOMSZÉDI VISZONYÁT!
Hazug, tolvaj, címeres gazemberek formálják ezt is!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Latrok ha találkoznak! Убийцы встреча в Будапеште! bejegyzéshez 11 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Csak aztán nehogy nagyon pofára essen Orbán, a jövőben a banderista hazugságok miatt Olyannal bratyizik, aki az emberi jogok legalapvetőbikét sem tartja be. Szerintem elárulja-ta a Kárpátaljai magyarokat . Habár, a MADARAT TOLLÁRÓL EMBERT BARÁTJÁRÓL ismerni meg, tartja a jó magyar közmondás !

 2. sandor67 szerint:

  BUNKÓ VAGY BÁXI(admin) , mint mindig !!!! Szerinted Orbár Viktor úr méééért kedveskedik az ukiknak??? Na méééért ??????? A kárpátaljai magyarok helyzete miatt, BAROM !!!

 3. Jakocs Gábor szerint:

  Jöhetnek majd a kizsákmányolható majdnem ingyen ukrán rabszolgák!Hál’ istennek,maradhat a tényleg kifizetésre kerülő éhbér!”Hozsánna néked Magyarország első ,felkent Viktor császára!”

 4. Botond szerint:

  Naná, hogy baráti a viszony … még annó a 90-es évek elején alapozták meg a HTO-D2 bicnic keretében a kiváló együttműködést (mindegyik pártnak megvolt az “importőr” és savazó, adócsaló céghálója … a fitymasznak is / amúgy Felcsút határában volt az MN egyik nagy üzemanyag-tároló bázisa). Az ukrán alvilági barátaikról már szó se essék … amúgy igen sok, hazánkban kóricáló “orosz” túlnyomó többsége hohol (ukrán) … úgy, ahogy a Nyugaton bűnöző zsidrák, és/vagy cigány is rögtön “magyar”, de csak akkor, ha lebukik barma.

  Na megint lesznek dögivel – most már legálisan itt tartózkodó – hohol ribancok és az ő futtatóik / meg kábszer és fegyver dögivel … meg “tezsvírháború” a morékkal. Ők hívják a hoholokat “szőke cigánynak”.

 5. zls-179 szerint:

  Ezek nem latrok hanem barmok,kezelni sem bírnak nemhogy igazat mondani!Amúgy pedig nem Maradék-Ukrajna és Magyarország,hanem annak kiválasztott vezetői persze nem a nép által dudálják egymást!Szép estét nekik!

 6. zz szerint:

  Bizony sok multi ezzel igyekszik csökkenteni a munkaerőhiányát !Fizetni bizony nem akarnak !!
  Szegény UKIK jöhetnek a NAGY nyugatra rabszolgának !!!!!!!
  Nekünk meg ha beteg vagy 70 % táppénz meg 60 % ,meg 65 éves nyugdíjkorhátár !!

 7. ficko szerint:

  “A kisebbségek értéket jelentenek
  A megbeszélésen egyetértés volt abban, hogy a Magyarországon élő ukrán, illetve az Ukrajnában élő magyar nemzeti kisebbségek különös értéket jelentenek mindkét országnak, és “elkötelezettek vagyunk ezeknek a közösségeknek a megerősítése, oktatási, kulturális identitásának a megerősítése mellet” – közölte Orbán Viktor, aki azt kérte Volodimir Hrojszmantól, legyen az ukrajnai magyarok szószólója, érdekvédője a nekik fontos kérdésekben.”

  Hát ezt Magyarország Miniszterelnökétől nem vártam volna ,hogy nem ő hanem az Ukrán miniszterelnök legyen az Ukrajnában élő Magyarok érdekvédője.
  A békés Ukrajnában halnak Kárpátaljai magyarok !
  Segélyhitel-megállapodást írtak alá ! Az Ukránok adnak nekünk ? Vagy nem ! 🙁
  Gratulálok Miniszterelnök úr !

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.