MINDENKI A ZSEBBEN!

Orbán Viktor kormányát békés úton nem lehet leváltani?

doho

Ahol a kormányzat leválthatatlan, azaz bebetonozta magát, ott autokrácia van – mondja Kornai János, a Harvard és a Corvinus professor emeritusa. Mindez a hvg.hu-n jelent meg. Ebből az interjúból ismertetünk mos két-talán legfontosabb megállapítást.

“…HVG: Mindennapi tapasztalat, hogy a Fidesz rájátszik a szocializmus néhány ismert jelszavára. Teljes foglalkoztatást ígér, az állami tulajdonlást magasabb rendűnek tartja, profitellenes jelszavakat hangoztat. Visszavezeti az országot a szocializmusba, azt akarja restaurálni? Akár megváltoztatott formában is?
K. J.: Ennek a veszélyét nem látom. A rendszerváltás idején terjedt el ez a mondás, hogy tojásból lehet rántottát csinálni, de rántottából nem lesz tojás. Ami történt, irreverzibilis. Az autokráciák nagyon jól együtt élnek a kapitalizmussal. Sőt, csakis azzal élnek igazán jól együtt, mert kihasználják a kapitalizmus adta lehetőségeket is a saját hatalmuk fenntartására. Megfordítva, a kapitalisták egy része is vonzódik a stabil és erőskezű kormányhoz. Sok olyan nyugati vagy multinacionális vállalat, amelyik Kínában telepedett le, nem szeretné, ha megváltozna a helyzet.
Magyarországon sincs ez másként. Akik előnyt élveznek a közbeszerzéseken, az egyes pályázatokon, az üzletek nyitvatartási rendjén, a nyersanyagok beszerzésén, akiket kimentenek a bajból, ha pénzügyi csávába kerülnek, azok jól érzik magukat. Autokráciában a magángazdaság létéből következően széles körű klientúrát lehet kiépíteni azokból, akik a rendszer támaszai, akik anyagi támogatásban részesülnek. Ők ezt adott esetben meghálálják. Szó sincs róla, hogy a mai rezsim a szocializmust akarná visszahozni, nagyon is jól jön neki a kapitalizmus.
HVG: Eljutott ez a rendszer addig, hogy a kormányt nem lehet leváltani?
K. J.: Ezt csak a jövő történészei fogják megmondani. Ha kiderül, hogy békésen, civilizált módon, a választófülkében le lehetett váltani, akkor nem volt igazam. Jóslásra nem vállalkozom, érje be azzal: Magyarországon a hatalom mindent megtett és a jövőben is meg fog tenni azért, hogy leválthatatlan legyen. Remélem, nem fognak félreérteni; távol áll tőlem az a szándék, hogy elemzésemmel demobilizáljam azokat, akik készek küzdeni a helyzet megváltoztatásáért. Akinek fontosak a demokrácia értékei, az egyéni autonómia, a szólás szabadsága, a média, a sajtó szabadsága, az alkotmányosság, a törvényesség, a jogállam, az ne tegye függővé a magatartását attól, hogy milyenek a változtatás esélyei. Ne akarja kibekkelni ezeket az éveket, hanem a maga módján, a maga által választott eszközökkel, de cselekedjen…”
Bal-Rad komm: “…Az autokráciák nagyon jól együtt élnek a kapitalizmussal. Sőt, csakis azzal élnek igazán jól együtt, mert kihasználják a kapitalizmus adta lehetőségeket is a saját hatalmuk fenntartására…”
-Bizony tapasztaljuk a magunk bőrén, hogy ez így van. Ráadásul Döbrögiék még a szocializmus iránti nosztalgiára is rájátszanak, mert rendszerük alapja a hazugság.Szeretnék nagyon a vajdát kádári nimnusszal felruházni, de hát ez nem működik. Sajnos viszont még nagyon sokan bedőlnek a látszatdumának, amellyel már-már szocializmust hirdetnek. Miközben éppen az ellenkezője történik. Sikert viszont csak lopott kommunista szlogenekkel lehet elérni, nemmzetthyes csomagolásban. Közben épülget a Nemmzetthy Szocializmus Rendszere! Sűrű büdöskommunistázás közepette, az EU-szájaízének még véletlenül sem ártva. Aminek eredményeként 2021-re, a lízingdíj (júdáspénz) teljes megfizetését követően totális germán gyarmattá süllyed a MI ORSZÁGUNK!
Kína esetét azért nagyon hibás dolog Döbrögisztánéval összehasonlítani, mert alapvető eltérések vannak. Mind gazdaságszerkezeti, mind társadalompoltikai, mind társadalomlélektani vonatkozásban.
“…Eljutott ez a rendszer addig, hogy a kormányt nem lehet leváltani?…”
-Bizonyos (nem a Bal-Rad-on!) tegnapi megfogalmazott országos reakciók Medgyessy összefogásjavaslatára arra utalnak, hogy bizony Döbrögit és hordáját leváltani választások útján lehetetlen!
A megszólított ellenmaffiák megnyilatkozói Döbrögi elkergetésére kizárólagos jogot formálnak társulásuknak. A 40 százalék körüli támogatottsággal bíró döbrögista hordával szemben a tíz százalék körüli bizalmat magukénak mondható “nagyok”-a Maszop és a Jobbik-valamint a 3-5 százalékkal büszkéldő El Qro banda és az “újeszdéesz” LMP mind-mind magának vindikálja a kizárólagos qrmányváltó szerepet! (Figyelmen kívül hagyva azt a “hanyagolható” körülményt, hogy a jelen politikától megundorodottak tábora stabilan 45 százalék körül van.)
Pedig a Medgyessy-javaslat nem minden logika nélkül való. A katasztrófa elkerüléséhez szükséges lenne első lépésbe a qrmányváltás, majd megkezdeni a politikai szféra döbrögistátlanítását.
Ami vagy így-vagy úgy-de be fog következni! A legvalószínűbb, hogy maguk a döbrögisták szállnak ki az üzletből 2021 táján, további zsákmány hiányában.
Ám az így kezdődő megtisztulás eleve kudarcra lesz ítélva, mint ahogyan a bajok orvoslásának minden lehetősége is. Viszont elképzelhető-nagyon is-hogy véres hatalmi torszalkodás lesz a dologból, amit komoly rendcsinálás fog követni. Adott esetben a magyar államiság felszámolását eredményezve. És Döbrögi neve szentként fog tündökölni!
Pedig…
És hát van még persze egy lehetőség, ami nem békés hatalomváltást eredményezne, de nem is forradalmit. Ezt persze túl kéne élnie az országnak.
Az viszont biztosnak látszik, hogy ellenmaffiáink MINTHA NEM IS AKARNÁK Döbrögit és hordáját elkergetni. A körülmények legalábbis erre utalnak! Ezért is olyan magabiztos és egyre pofátlanabb a döbrögista horda!
MINDENKI A ZSEBBEN!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

MINDENKI A ZSEBBEN! bejegyzéshez 26 hozzászólás

 1. Kalányosi Vendel szerint:

  Nem tudom megérteni, hogy csak békés rendszerváltásban gondolkodnak. Az nem rendszerváltás.
  Rendszert CSAK vérrel és vassal lehet. És rengeteg áldozattal, szenvedéssel, halállal.
  Csak nézzétek Castro Kubáját, amikor Batistat leváltotta.
  De nekem mindegy, álmodozzatok. Részemről bármikor mennék.

  • Tovaris szerint:

   Senki sem tartja vissza, hogy menjen. De azért először vér nélkül kellene megpróbálni. Ugyanis, aki meghal, annak már mindegy.

   • Turzó István szerint:

    A ‘békés’ átmenetek mindig büdösek és törékenyek, mint ahogyan … ‘A könnyen szerzett vagyon könnyen is megy!” … Az ilyen történetekben a ’tisztító tűz’, a könyörtelen, véres és totális leszámolásnak – alapvető fontossága van, máskülönben … !!! Persze, a mai kitanult, elkényelmesedett népből is a haszon mentése beszél, nem az elérni kívánt cél! … Jajj, csak ne fájjon … jajj, csak ne veszítsünk el semmit … jajj, csak ne is vegyük észre a ‘váltást’! Azzal, hogy a sebeink nyalogatása helyett a golyós tollunk végét szopogatjuk – mondván, hogy na, ‘jól megírtuk nekik!’ – semmit nem csinálunk … “Nesze semmi, fogd meg jól!” A régi, kevésbé agymosott korokban ez sokkal egyszerűbben és természetesebben zajlott … egyszerűen lerohanták az ellenséget és kiirtották, elvették mindenüket, és ezzel levolt rendezve a vita! … lásd a szentírást a zsidókkal! Tanulni kellene belőle, tőlük … mert ma ők a mérvadóak!!! …Aki pedig ezt vitatja, az antiszemita! … persze, van olyan mondás is, hogy – “Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad az ökörnek!”

 2. Anonymous visszatér szerint:

  Ezzel nem mondott semmi újat. Nyilván a diktatúrákat nem lehet békés úton leváltani. Ez a diktatúra és a diktátorok természetes velejárója.

 3. palko71 szerint:

  Hmm, itt nagyon gyúrjátok az olvasókat az Orbán kormány és a FIDESZ ellen leváltására. A baj az, h jobb nincs-vagy én nem tudok róla…Mindig van egy olyan trend h az épp kormányon levőket szapulni, ami amúgy szükséges, mert az esetleges hibáikat ki kell mondani. De a leváltás, ugyan már… melyik 1-2% ot elérő szánalmas párt kellene helyettük? Vagy esetleg Gyurcsány a közismert nézeteivel, tetteivel??

  Admin:

  A baj az, hogy mi sem tudunk jobbat!

  • Havasi Gáspár szerint:

   A válasz egyszerű, egyik sem.

   • Turzó István szerint:

    Ha a gazdatestben nem jól mennek a folyamatok, akkor fölüti a felyét a posvány, és elszaporodik benne a rák, és más egyéb kártevők, amit köztudomásúan nehéz kiirtani és túlélni, mert a megbomlott rendszerben a ráknak már nem is érdeke a rendszer helyreállítása … mert akkor az a vesztét okozná !!!
    Sajnos, nagyon úgy tűnik, hogy a magyarnak nevezett terület az utolsókat rugja, mert a rák már ‘áttétes’ és teljesen elborította a gazdatestet! A gyógyszert még mindig keresik, de a milliárdokat befektetett nagy gyáraknak nem érdekük a gyors eredmény, a hatékonynak tűnő népi ‘gyógymódok’ meg nincsenek elterjedve, mert a többség még inkább a ‘hivatalos orvostudományban’ hisz! Ez jól jön az utóbbi időkben fölvirágozott ‘egyházaknak’ is, mert van munkájuk a temetéseknél!
    Valószínűleg majd a pápa is mond egy ‘miatyánkot’ … a területért! … hát a magyaroknak nevezettek, meg … a sok egyéb menekült között biztosan találnak majd valahol egy mosogatói állást, de egyébként is … még folynak a kutatások, hogy egyáltalán mi is az a magyar, honnan jött, és a kultúrát kiktől lopták el közben, amit manapság próbálnak elsózni! Nagyon úgy néz ki, hogy ennek a beszivárgó zsivány bandának semmilyen ‘jogi’ alapja nincs a terület birtoklására … de ezt majd ‘illetékesek’ eldöntik – valahol!!! Mindenesetre a rendfenntartó erőiket már ideküldték, mert nem szeretnék ha megkérdőjeleződnének a hivatalos döntéseik! Ez a terület régen is ‘rebellis’ volt, most nem akarják ugyan azt a hibát elkövetni! A Mária Terézia korában elindított ‘agymosás’ mára már beérett – legalább ezzel nem lesz gond!

 4. V.kutya szerint:

  89-ben is ez volt a helyzet, hogy gyúrtunk a szocializmus ellen, pedig nem volt jobb nála, mégis leváltottuk, békésen. Pedig volt Munkásőrség, és hadsereg is, akik felesküdtek a szocialista Magyarország védelmére. Mégis jött a váltás, békésen.
  Meg kéne próbálni, a helyzet majd előhozza a “hőst”, aki 89-ben Orbán Viktor volt, ma is van egy ilyen ember valahol, csak még nem ismerjük, de kell, hogy legyen, vagyunk itt pár millióan.
  Azt kikérem magamnak, hogy egy egész országnak, nemzetnek nincs más alternatívája, mint Orbán Viktor, és az ő rohadt narancsos hordája!
  Amúgy az összehasonlítás a létezett szocializmussal szimpla provokáció, főleg a liberális médiákban megy e lejáratás, naponta olvasok a Kádár-korszakról szóló összefoglalókat, amelyeknek inkább retró jellegük van, szurkáló, pejoratív módon mutatják be a kort, mert tapinthatóan érzékelhető a népben a vágy (nem nosztalgia, hanem konkrét vágy) a létezett szocializmus helyreállítására! Vagyis, a liberális médiumok ezzel beálltak lényegében Orbánék mögé, mert ők (a liberálisok) kiválóan megélnek ebben a helyzetben, szinte ajándékba kapták ezt az ál-ellenzékieskedő szerepet, szívesen tetszelegnek az áldozat szerepében, de amikor a szegénységről esik szó, ők is ugyanúgy nagy szeretettel, álszent módon mutatják be a kukázó alkoholistát, mint a rendszer természetes melléktermékét, és ezzel is megerősíti a “pógárokat” a bűnös szegénység gondolatában.
  Az álellenzék kvázi a hatalom másik karja.

  • vitorla123 szerint:

   A Kádár újra temetésén láttam,hogy kettős keresztet pingáltak az emlékművünkre! Most van fenn Fecebook oldalon.És beugrott és oda is megírtam a magyarok istenének kérdése.Minden magyar templom tele van zsidó szentek képeivel.Mindenhol ott a kereszt a zsidó kinzó eszköz a világ számára. Pedig Petőfi megírta:”A MAGYAROK ISTENÉRE ESKÜSZÜNK,HOGY RABOK TOVÁBB NEM LESZÜNK!” Erről szól kádár életműve.A magyar sajátosságok.Miért csodálkoztok azon,hogy Orbán a cigány bűnöző nem magyar érdekeket épvisel. Hiszen az édesanyja zsidó.Mögé is állt az összes egyház akik nem magyar,hanem zsidó érdekeket képviselnek Magyarországon.A biblia csak zsidó történetekkel van tele.A templomokban a zsidó isten az úr.Mindegyikben.Nemzeti érdekeket,csak egy magyar isten tud képviselni.Persze magyarul és nem latinúl,meg isten tudja milyen hókusz-pókusz útján.A zsidókkal semmi bajom.Beszéljenek,magyarul és illeszkedjenek be a magyar érdekek képviseletére.Itt valakivel vitám volt a kérdésbe.Igaza van.Teremtsük meg a magyar Istent Magyarországon !Imádjuk a magyar politikai gazdaságtan dogmái szerint.”Rabok tovább nem leszünk!”

  • Turzó István szerint:

   A ‘próféciákban’ azt írják, hogy … ‘a megváltó valahol Szibéria felől fog érkezni’! Én inkább hagyományos materialista vagyok, mert már meguntam az eddigi túl sok ‘jelenést’ – ezek alapján akkor, valószínűleg Putyin elnök atomrakétáin fog utazni, ami a 3. világháború lezárása lesz, és akkor eljön a ‘mennybemenetel’ is, amire bizonyos – magyarnak nevezett – társaság már nagyon vár! Persze más, külső megmentőink is lehetnek, mert hogy a magyar ‘Dávidról’ kiderült, hogy nem magyar, hanem …! A többi ‘magyar’ megmentő ‘vitéznek’ meg … az egyiknek ellopták a kardját, a másik visszafordult, mert otthon felejtette anyuci szendvicsét, egy másikat lopáson kaptak, megint másik a büntetését tölti … stb.- stb.! Viszont, rendkívül esélyes a ‘megmentésünkre’, (Vagy inkább a terület megmentésére – tölünk!) ha nem is közvetlenül – Presidente Netanjahu! és Mr. Trump! Már csak a mondás miatt is gondolom, ami úgy hangzik, hogy … ‘Az erősebb kutya baszik!’ Na mármost, ha megnézzük a világ erőviszonyit, akkor …
   semmi esélyünk sincs!!! Minden egyéb ‘aggódás’, sopánkodás a létünkkel kapcsolatosan – fölösleges energia pocsékolás! Ha jól olvastam, akkor állítólag egy Kertész Ákosról írt cikben – azt találta nyilatkozni, hogy ” … a magyar alapvetően rabszolga nép, a vérükben van”! … Sajnos, úgy tűnik, mint ha igaza volna !!!

  • Hun szerint:

   +1

 5. zls-179 szerint:

  Az állam most a félelem világában,elnyomó erőszakszervezet.Hány ember szavaz ma szeretettel a szívében?Az emberek túlnyomó többsége rövid távú anyagi előnyökre szavaz.Kapzsisága vezérli.A valóság amit teremtenek:Önmagukat szolgáló kormányok,motivációjuk a rövid távú önérdek és nem a választók üdve.Megkapják amire szavaznak,mert az kapják amit kollektívan ereznek a szívükben mikor szavaznak.
  Ha majd az emberek szeretetből szavaznak, és olyan embereket vonzanak be és választanak kormányba, akik tele vannak szeretettel nos akkor fog itt sok minden megváltozni.A megválasztott politikusok a szavazók kollektív tudatának pontos tükörképei.Amikor majd a kollektív emberi tudat megváltozik,megváltoznak majd a megválasztott politikusok is…

  • vitorla123 szerint:

   Szavazás útján az egyén érdeke érvényesíthetetlen.Kis közösségben az más tészta.Egy munkahelyi kollektívában ott igen.De országosan csak egy baromság jön ki belőle.

 6. Smith szerint:

  Beszéljünk nyíltan, az ellenzéknek sem érdeke Orbán rendszerének a bukása. Pontosan tisztában vannak azzal, hogy ők is mennének a picsába a levesbe. A politikában nincsenek ellenségek vagy barátok, csak érdekek vannak. Az ellenzéknek is csurran-cseppen a szajréból, nem beszélve a jól fizető, kényelmes állásról a parlamentben. A sokat szidott Gyurcsánynak legalább volt bátorsága felállni és kivonulni a parlamentből. Kár, hogy nagyon kevesen követték a példáját.

 7. zls-179 szerint:

  T.Vitorla én úgy vélem hogy annak idején az emberek túlnyomó többsége szeretetből szavazott volna Kádárra és nem érdekből! A számítókat, és a potyázókat hagyjuk, azok mindenhol és minden rétegben megtalálhatóak. A nyugati vezető médiák elfelejtik közölni a szír háborúval kapcsolatban, hogy Bashar El Assad elnök a Közel-Kelet legkedveltebb vezetője volt.Na már most kedvelni csak azt lehet, akit szeretünk. Vagy nem?

  • V.kutya szerint:

   Alapvető a tévedésed.
   Ráadásul ez sokak tévedése, amikor egy vezetőről azt terjesztik, hogy “szeretik”, vagy istenítik, vagy épp gyűlölik.
   Az igazi vezetőt nem kell szeretni, mert ő nem azért van, hogy szeresd!
   Ő nem akar külön Neked kedvezni, nem akar a kegyeidben járni, a hangulatodat javítani, ha ezt teszi, már régen rossz!
   Kádárt sem kell ezért szeretni, az ember szeresse csak a saját szeretteit, a családodat, barátaidat!
   Az igazi vezető olyan döntéseket hoz, ami akkor és ott lehet éppen ellenséges hatást vált ki belőlünk, de mert tovább mutatnak rajtunk, a mi életünkön, lehet ő tett jót velünk, főleg a gyermekeinkkel.
   A vezetőket mindig utólag, tetteik alapján kell, hogy megítéljék, az utókor.
   Kádárt pedig MOST azért szeretik éppen, majdnem 30 évvel a halála után, mert ma már bizonyított, hogy maradandót alkotott, a magyar nép felemelkedett a nagy úri sz.rgödörből, amit itt hagyott nekünk az előző rendszer (“- a bitang úri rend csak romokat hagyott örökül a népnek” – 1957 május 1).
   Orbán sokan MOST szeretik, sőt, imádják, misét mondatnak érte!
   Teccik érteni sokan, hogy miben különböznek ők?
   Orbán a siker, a perc embere, bő 5 évente felülírja az “elméleteit”, minden létező állításának ellent mondott már, a keze alatt foszlik szét az ország, a lakosságcserével elfogy a magyar ember. Ő a magyarok Antikrisztusa, Isten irgalmazzon nekünk, ha még sokáig el kell viselünk, mert mivel ő maga sem tudja, hogy mi lesz a jövő héten (mit fog kiagyalni holnap reggelre), ezért csak rosszra számíthatunk.
   Azt kell mondjam, mindegy, hogy ki, de valakinek le kell váltani mielőbb!

 8. petymeg szerint:

  Alapvetően ott lett az egész elcseszve mikor megszvazták annó,hogy vissza lehet hívni a válaszott képviselőnket ha nem úgy politizált ahogy elvártuk

 9. petymeg szerint:

  hogy NEM lehet..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.