Fodrozódott a tenger

 

 

 

Egy bank “jó hírének” megsértése

Egész napos korrupcióellenes tüntetést szerveztek civil szervezetek az UniCredit Banknak Falus Zsolt ellen, a bank jó hírnevének megsértése miatt indított perének első napjára a Fővárosi Törvényszék elé. Már jó fél órával a fél tizenegykor kezdődő tárgyalás előtt nagy tömeg gyűlt össze a bíróság Markó utcai bejárata előtt. Sokan be is jutottak az épületbe, s így nagyobb terembe kellett áthelyezni a tárgyalást, de még így is legkevesebb száz ember szorult a folyosóra a tárgyalóteremből.

A tárgyaláson a felperes UniCredit Bankot képviselő ügyvéd elmondta, hogy a Hír TV műsorában elhangzottak miatt indítottak pert Falus Zsolt ellen. A bank három pontban kifogásolta a televízióban elhangzottakat. Először, hogy Falus Zsolt arra a műsorvezetői kérdésre, hogy nehezen képzelhető el egy bank fölszámolása, azt válaszolta, nem is erről van szó, egyelőre végrehajtás folyik a bank ellen. Második kifogásolt pont szerint Falus úgy véli, a bank azzal tévesztette meg, hogy ingatlana a fedezete az általa fölvett hitelnek, holott eredetileg sem az ingatlan volt a kölcsön fedezete. Harmadszor a bank Falusnak azt a kijelentését kifogásolta, hogy a kockázatkezelés miatt különböző biztosítékok tartoztak a szerződéshez, s így a bankot akkor sem éri veszteség, ha az adós bedől. Egyúttal kérte a bank, tiltsák meg az ügyfélnek, hogy a kifogásolt interjút ismételten nyilvánosságra hozza. Megkeresésünkre az UniCredit sajtóosztálya közölte, miután a per még folyamatban van, nem kívánják kommentálni.
Falus Zsolt kérte a kereset elutasítását, mert véleménye szerint sem a kifogásolt részletek, sem az egész interjú nem alapozza meg a bank keresetét. Véleménye szerint a bank célja a perrel, hogy korlátozza szólásszabadságban és a véleménynyilvánításban. Annál is inkább, mert a Bankcsapda civil szervezet vezetőjeként sem tud megnyilvánulni a per indítása óta, mert nem keresi a média.
A bírónő elmondta, az ő feladata, hogy megállapítsa, a Falus Zsolt által mondottak tényállítások vagy véleménynyilvánításnak minősülnek. Amennyiben tényállítások, akkor Falus Zsoltnak kell bizonyítani azok valódiságát. Végül a tárgyalást elnapolta.
Miközben a tárgyalóteremben egymást és a bírónőt hallgatták a pereskedők, az épület előtt folyamatosan nőtt az emberek száma. A per befejeződésének idejére már több száz fősre szaporodott tömeg miatt a rendőrség lezárta a Markó utca bíróság előtti szakaszát.
A tüntetést szervező civil szervezetek huszonkét pontban foglalták össze követeléseiket. A szónokok többek között arról beszéltek, hiába állítja a kormány, hogy megmentették a devizahiteleseket, a mostani tömeg is mutatja, szó sincs arról.
Követeléseik között említették, hogy korrupciómentes országot szeretnének, valamint a nép valódi érdekeit képviselő kormányt. De szorgalmazták a végrehajtások és kilakoltatások azonnali beszüntetését is. Jóvátételt kértek a tönkrement devizahiteleseknek, valamint teljes körű és jól működő fogyasztóvédelmet. A követelések között szerepelt a banki visszaélések tisztességes elszámoltatása is, illetve hogy a magyar érdekeket kiszolgáló bankrendszer jöjjön létre. De tisztességes és európai adórendszer bevezetését is szükségesnek látják, s szerintük elengedhetetlen a pártatlan igazságszolgáltatás megteremtése. A szónokok emellett nemzeti oktatást, emberhez méltó egészségügyi szolgáltatást, jól felszerelt kórházakat követeltek, illetve európai béreket, minőségi életet biztosító nyugdíjakat.

(Forrás: mno)
Bal-Rad komm: A BANK a “jó híre” megsértése miatt PERLI AZ ÁLDOZATÁT! Olyan ez, mintha a hóhér követelné az inkviziciótól, hogy kötelezze a kínjában üvöltöző delikvenst a néma tűrésre és mosolygásra, miközben éppen kibelezi.
A tegnapi demonstráció pedig EGYELŐRE MÉG CSAK annyi volt, mint amikor fodrozódik a tenger egy kis fuvallattól.
De az inkvizíció (a HATALOM) PARANCSÁRA a – “…több száz fősre szaporodott tömeg miatt a rendőrség lezárta a Markó utca bíróság előtti szakaszát…”
-Ettől a kis fuvallattól is megborzongott a hatalom! Pedig hát ez CSAK EGY KIS FUVALLAT VOLT!
Hol van ez még a vihartól? A tajtékző tengertől?

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: OTTHONVÉDELEM | A közvetlen link.

Fodrozódott a tenger bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Hun szerint:

  Alakul a molekula! Egyébként meg össze kellene irni a legszemetebb bankok listáját (pl. mondjuk hány emberrel szemben van az adott banknál végrehajtási eljárás) és a legszemetebb bankokat bojkottálni lehetne. Én biztos, hogy az unicreditbe soha többé egy fillért nem fogok tenni.

 2. Sneider Imre szerint:

  “…Jóvátételt kértek a tönkrement devizahiteleseknek, … magyar érdekeket kiszolgáló bankrendszert, …tisztességes és európai adórendszer bevezetését, … pártatlan igazságszolgáltatás megteremtését, …nemzeti oktatást, emberhez méltó egészségügyi szolgáltatást, jól felszerelt kórházakat, …európai béreket, minőségi életet biztosító nyugdíjakat követeltek…”
  Micsoda skandalum! Teljesen felborult az emberek értékrendje!
  Hát nem fontosabb az előzőekben megfogalmazottaknál a zsinagógák felújítása (amit a törpe Napóleon ma ígért meg a bosszú népének)? És különben is, nem veszik észre magukat a népek, hogy ha az óhajuk teljesülne akkor veszélybe kerülnének az igen fontos stadionépítési projektek, sőt ellehetetlenülne -többek között- vitya személyes játékvasútjának a fejlesztése is.
  “Gondolkozzunk Béláim!”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.