Donbassz

A donbasszi tűzszünet “nem fest túl jól”, és az EBESZ szerdáig biztosan nem képes meggyőződni arról, hogy az ostromlók és ostromlottak a megállapodásnak megfelelően kivonták-e nehézfegyvereiket a konfliktusövezetből – nyilatkozta a Reuters hírügynökségnek Lamberto Zannier, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet főtitkára New Yorkban, az ENSZ Biztonsági Tanácsában történt helyzetbeszámolóját követően.

Tegnap lett volna egy skype-konferencia a DNR-LNR és Kijev között a legeslegújabb minszki megállapodásról. Gyenyisz Pusilin DNR-főtárgyaló arról számolt be tegnap este, hogy Maradék-Ukrajna képviselője telefonon értesítette: a videokonferencián elháríthatatlan technikai hiba miatt SAJNOS nem tud részt venni.
Valcman Nyalókakirály a 60. gumkonvoj miatt szűkölt tegnap Kijevben. Orosz katonákat-EGYMILLIÓT-és rettenetes orosz fegyvereket látott a kamionok ponyvái alatt.
Nem hathatott megnyugtatólag a milliónyi orosz katona ötletén felbolydult lelkivilágára az a Moszkvából érkezett javaslat sem, amit a Liberális Párt vezetője-Zsirinovszkij-tett.
Az orosz pártvezér javasolta ugyanis, hogy Ukrajna államiságának megőrzése ügyének jót tenne, ha már végre békén hagyná Kijev Donbasszt, és lemondana a délkeleti országrésztől.

A fronthelyzet jottányit sem változott ma reggelre sem. Kirívóan súlyos esetek sehol nem voltak. Minden a megszokott mederben zajlott Donbasszban.
A tegnapi FOLYAMATOS latortüzérségi ostrom TERMÉSZETESEN éjszakára sem állt le. A Donyecktől délre eső novoazovszki járásban tegnap kora este aztán Gnutovo és Pavlopol térségében a latortüzérség mellett a martalóctankok is szerephez jutottak. Nem hosszú ideig whytézzkedtek. Már a második leolvadása láttán föladta az “Azov” latorzászlóalj a “küldetést!” Hírek szerint neki lehet fogni újabb lakhelyek kiáásásához a dnyepropetrovszki “hősi” parcellában.
A Gorlovka-Jaszinovataja közlekedési csomópont környékén is este hat órától éjfél tájig erőlködött az ordashad. Éjféltől ott is CSAK a latortüzérség működött tovább. Mint ahogyan a frontvonal teljes hosszán!

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.