Donbassz

Maradék-Ukrajna a hét végére elérte az energiakrízis határát. Saját neonáci fegyveres banditacsapatainak köszönhetően, amelyek teljes blokád alá vették Donbasszt, és ami miatt nem jut el a szén a birtok területeire.

Jaszinovatajában pedig szénnel megrakott vasúti vagonok százai állnak készen arra, hogy elinduljanak Maradék-Ukrajna irányába.
Sem a DNR-t, sem az LNR-t nem igazán zavarja a blokád. Oroszország korlátlan mennyiségben átveszi a kiváló donbasszi antracitot, és egyenesen a kokszolóművekbe szállítják.
Tegnap hirtelen megjavultak a kommunikációs vonalak Donbassz és Maradék-Ukrajna között, és így sor kerülhetett a nagy reményekkel várt spkype-konferenciára. Este aztán kiderült, hogy a remények nem váltak valóra. Ezt egyaránt megerősítette Gyenyisz Pusilin DNR-főtárgyaló, és Viktoria Talkina is, aki a kijevi oldalat képviselte.
Sőt! Tovább súlyosodott a helyzet a donyecki vízellátó-központ latorágyúzása és ostroma miatt. A szivattyúüzem a súlyos károsodások miatt teljesen leállt, ami félnillió ember vízellátásának a megakadását jelenti.

A videokonferencia ideje alatt is vadul ágyúzta a “célterületet” Valcman latortüzérsége.
Mindezek dacára Kijevben kézzel-lábbal tiltakoznak, és goromba orosz hazugságokról ordítoznak Donbassz ágyúzása kapcsán.
“Mi maradéktalanul teljesítettük a minszki megállapodásból ránk háruló fegyverzetkivonást, csak az oroszok rémhírkeltése az egész!”-közölte ma éjjel az ATO-sajtóközpontja.
Valamivel korábban Nyalókakirály külügyére jelezte: Maradék-Ukrajna mindenképpen ragaszkodik az Obaki adminisztráció altal igért és megitélt “halálos fegyverek” leszállításához. Klimkin külügyér szerint az “orosz inváziós fenyegetést” csakis így lehet kordában tartani, és arra csakis a valcmani birodalom képes.
Pavlo Klimkin reméli, hogy a világ elsőszámú latorállama-az USA-állja a szavát, és érkeznek az “oroszokat kordában tartó” amerikai fegyverek.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Donbassz bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. TERMIN8ATOR szerint:

  Mint már előzőleg is töbször leírtam saját maguk alatt vágják a fát, másik oldalról a szélsőségesek “AZOV” JOBB SZEKTOR még magasab fokozatra akarják fokozni a Donyeckiek elleni gyülőletet, arra számitva,hogy még több Galíciait fognak tudni bevetni a Donyeckiek ellen. De hát ez kétélü fegyver, mert meg is fordithatják a fegyvert verbuválóik ellen is. Ami meg a z ivó víz ellátó álomás elleni ágyuzást illeti, hát GRADOZZÁK MEG AZT AZ ÜTEGET de úgy hogy nyoma se maradjon !! Ez létfontosságu létesitmény ! Hiába az arról készült fényképekkel senkin sem fog rajtuk segiteni, csak saját maguknak kell megoldaniuk a felmerült problémákat. Ne hagyják magukat kartácsolni, csapjanak vissza hatékonyan !!

 2. Havasi Gáspár szerint:

  Oroszország mindig ad annyit, hogy a háború folytatódjon, miközben a két köztársaság elvérzik. -putyini békepolitika.
  Igazság a nagy usrael Nato-járól:
  http://www.hidfo.ru/2017/02/nemet-sajto-a-nato-t-evekkel-ezelott-fel-kellett-volna-oszlatni/ – a hidfőt nem kell szeretni, de a cikket érdemes elolvasni.

  • Fergeteg szerint:

   Mit kellene tennie? Érdekelne egy jobb ötlet.
   DNR és LNR vezetői együttműködnek vele, valószínűleg átlátják a stratégiát. Nem hiszem, hogy fegyvert tartanának a fejükhöz. Azt sem gondolom, hogy ne lennének jól tájékozottak. Ellentétben velünk, mert hozzánk alig jut el valamivel több információ, mint az átlaghoz, és az sem mindig segít. Ez a kis többlet is áldozatos munkát igényel Admintól és barátaitól. Szóval a következtetéseink hibalehetősége nagy.

  • TERMIN8ATOR szerint:

   Olvasta a tegnapi “Donbasz” híreket t. Havasi ?! Ha nem,akkor legyen szives olvassa el,vagy ha olvasta ,akkor olvassa el mégegyszer figyelmesebben, az alólról az első vieó feletti BEKEZDÉST, egészen végig a legutolsó bekezdés elejéig. Ettől kezdve a fantáziájára bízom a cikk jelentőségét. Kérdezem öntől, miért hagyná Putyin “elvérezni”, Donbaszt, miért generálna KÖZVETLEN HÁBORUS AGRESSZIÓT A SAJÁT ORSZÁGA ELLEN, ha megtalálja annak módját, hogy valami olyan cslekvést hajtson végre ami JOGILAG lehetővé teszi számára, a válság vagy békés ,vagy katonai beavatkozást, megoldását, de úgy hogy az ne vezessen nukleáris világégésre, szerintem. Most már talán elindult valami rendezési akarat, a Kremel oldaláról is,mégha nagyon gyenge is az ezirányból felvillanó fénysugár, de már ez is valami. Hogy aztán menyire fog ez a fénysugár felerősödni, vagy kihunyni, ez már a jövő zenéje, szerintem.

  • IB szerint:

   Mégolvasni sem kell mert a legtöbb józan paraszti ésszel megáldott ember ugy gondolja régóta….

 3. TERMIN8ATOR szerint:

  Kiváncsi vagyok, hogy meg fog-e jelenni eza mondatom.

 4. TERMIN8ATOR szerint:

  Admin ! Köszönöm a gyors reagálását. Válaszolni akartam Havasi Gáspár hozzászólásához, de nem jelenitette meg a leírt szöveget, de, mivel végérvényesen eltünt , már nem emlékszek a szöveg lényegére, tartalmára,így már aktualitását vesztette. Csak próbáltam érvelni, felhívni a figyelmét arra a tegnapi “Donbasz” cikkre ami tegnap jelent meg itt, annak is az utolsó videó feletti cikkére,egészen az utolsó szöveg bekezdésig terjedt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.