Nagy bumm Donbassz határán

Mára virradó éjjel-helyi idő szerint hajnali három órakor-a Harkov-réhióbeli Balakleja városka határáben fölrobbant az ATO egyik fő-fő lőszerraktára.

A Donbassz ellen fenekedő ordashad rakétaraktáráról van szó. Itt tárolták a “Szmercs”-“Uragan”-“Grad” rakétákat, és egy csomó “Tocska”-rakétát. Persze tízezerszám tároltak ott tüzérségi gránátokat is.
A valcmani birtok második, az ATO legnagyobb lőszerraktáráról van szó, közvetlenül a donbasszi műveletek határán.
Hatalmas volt a robbanás. A várostól mintegy öt kilométerre lévő raktár mindent megszórt. A környékbeli települések lakosságát hatalmas ütemben evakuálják. A tűz elolthatatlan, ráadásul újabb és újabb nagy erejű robbanások következnek be.
Reggeli beszámolók arról szólnak-ezt emelik ki-hogy rengeteg a környéken a “furcsa védőöltözékes nem tűzoltó”, és rengeteg olyan jármű érkezik amik nem lennének indokoltak hagyományos anyagok felrobbanásakor, égésekor. Emiatt pánikhangulat is van a környéken.
A helyszínre érkezett Anatolij Matiosz, a katonai ügyészség főnöke is. Teljes bizonyossággal jelentette ki: “megszervezett szabotázsakció történt!”
Helyi vélekedések szerint hatalmas lehet az emberveszteség is, hiszen a bázis őrszemélyzete egyidejűleg majdnem háromszáz fő VOLT.
Sorsuk jelen idő szerint ismeretlen.

 

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.
Ha tetszett ez a cikk, oszd meg és/vagy kommentáld a cikket a facebookon, twitteren, hozzászólásokban nagyobb médiafelületeken.
Facebookon: Balrad.com, a Twitteren: @Balradcom
Támogasd a Bal-Rad munkáját pénzadományoddal postai küldemény formájában,
Molnár Erzsébet 2747 Törtel, Petőfi-ut. 12.

vagy paypal utalással:
Kategória: HÍREK | A közvetlen link.

Nagy bumm Donbassz határán bejegyzéshez 14 hozzászólás

 1. Realista szerint:

  Orosz megelőző intézkedés egy része. Remélem sok ilyen lesz. Lőszer, utánpótlás, kommunikációs vonalak, logisztikai bázisok. Szépen, szisztematikusan le kell vadászni. Remélem nem véletlen baleset volt, mert a hoholok hanyagsága, hányavetisége miatt ez is benne van a pakliban. Jobb lenne ha Orosz kéz lenne a dologban.

  • Sneider Imre szerint:

   Ugye ismerős az az álláspont, hogy valamely problémára adott lehetséges megoldások közül általában a legegyszerűbb a helyén való.
   Véleményem szerint itt sem történt más, minthogy a “túlfizetett” őrszemélyzet egy jó kis vodkázás után mondjuk kézigránáttal orosz-rulettet játszott. Nem az első eset lenne a történelem folyamán.

 2. Fekete István szerint:

  Most kérem a kávém.—

 3. Hun szerint:

  Én nem hiszek a véletlenekben. Szép munka volt!

 4. ficko szerint:

  Ezek a lőszerek sem hullanak Donyeckre !
  A nagyságrendről tisztába legyünk ,ez egy 2*3 km nagyságú terület .

 5. szigony szerint:

  Az ukránok hajlamosak a fegyelmezetlenségre – a korábbi atomerőműben történt robbanás IS hasonló meggondolatlanság miatt történt -, ezért inkább hajlok arra, hogy most IS ez történt.

  Az oroszokat nem hiszem, hogy be tudják vonni egy háborúba ( nem érdekük ), bármennyire IS – most IS majd ezen rugózik a kievi hunta – IS ere megy ki minden NATO igyekezet ! ( annak ellenére, hogy tudható, az lenne a végük ! )

 6. Zoltan szerint:

  138 000 tonnàra van/volt becsülve a raktàr tartalma.Szèp fogás!

 7. Balázs szerint:

  Súlyos érvágás!
  Le a kalappal.

 8. petymeg szerint:

  Szép volt fiuk!!

 9. Tarna szerint:

  Egy időre van esély a békére.

 10. Próféta szerint:

  Azért ne feledkezzünk meg a beöltözött emberkékről sem…. Valami csúnya mérgező anyag lehet ott, ha még el nem szabadult !!

 11. Stirlic szerint:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.